Bruford
Go
|
To może myślą przewodnią było: o warsztat pracy (chorego) trzeba dbać , aby nie wyzdrowiał, ale i zbyt szybko nie uszczęśliwił grabarza?
Ależ pofolguj sobie .Mozesz stworzyć dowolną ilość wadliwych intepretacji tego co napisalem jeśli ma Ci to ulżyć w prostej sprawie - tej mianowicie że brak dowodów na deklarowaną skuteczność DO w wielu chorobach
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Ta wypowiedź Ministra Religii była dziś bardzo niefortunna. Wielce obraźliwa dla lekarzy. Co znaczy ,że śmiertelność zmalała. To znaczy, że lekarze zabijają? Za taką wypowiedź i za próbę podwyższenia składek OC powinien natychmiast odejść!!! Wypowiedź podobna do Ministra Ziobry.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ta wypowiedź jest prawdziwa w dwojaki sposób. Umieralność zmalała ,bo ; Po pierwsze ludzie bardziej się pilnują (nie mylić z dbaniem o siebie,bo to powinno trwać całe życie) ,a po drugie ilość błędów lekarskich maleje do zera.
Wiadomo ,że przypadki beznadziejne i tak umierają ,jest też pewien procent ludzi ,którzy umrą z powodu braku opieki lekarskiej,ale sumując te czynniki -śmiertelność powinna spaść.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ciekawa jestem czy podczas tego strajku ,zrobia podobną statystyke , wydaje mi sie ,ze kazdy wynik będzie fatalny w ogólnej ocenie.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Przeciez to lekarstwa szkodza a nie lekarze. M Religa twierdzi (slyszalem jego wypowiedz) , ze 80% chorob przechodzi samoistnie ,wiec moze mu o to chodzilo
|
|
|
|
|
|
|
|
zdrowa
Go
|
Bruford, bezradność go kompromituje? Cóż, nie jest cudotwórcą (w prawicowym rządzie o lewicowych poglądach (!) trudno przeforsować jakieś rewolucyjne zmiany). Elmo, polscy lekarze są świetnymi fachowcami, z tego co słyszałem, są dziś bardzo poszukiwani w krajach Unii Europejskiej i często jedyną przeszkodą przed wyjazdem na Zachód jest dla nich nieznajomość języków obcych.
Słyszałeś i uwierzyłeś. Ale nie spawdzileś prawda?
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Wiem,że mogę zostać skrytykowana bardzo za brak uczuć ale coż... Usłyszałam dziś,że prof.Religa ma raka.Bardzo mi przykro ale.. Dlaczego mój ojczym kilka lat temu aby nie czekać 3 miesiące na lampy musiał dawać po prostu pieniądze lekarzom którzy go leczyli w szpitalu na raka. Wtedy nawet nie musiał leżeć w szpitalu, był pacjentem łóżko miał niby na korytarzu bo też miejsc nie było tylko z innych powodów jak teraz.Dlaczego pan Religa już po chyba tygodniu czy dwóch ma operację? Czy inni pacjenci obecnie też są tak szybko załatwiani.?Coś mi się nie wydaje. Ja w grudniu na przyjęcie na oddział neurologii czekałam miesiąc a i tak chcięli mnie zbyć bo podobno nie było miejsc.Ponieważ powiedziałam,że mogę leżeć na korytarzu przez weekend skoro czekałam już miesiąc przyjęli mnie i nawet łóżko na sali się znalazło.A wg słów lekarzy ich nie ma tylko dlatego,że nie ma punktów bo łóżka stoją wolne w zamkniętych salach.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Lekarze też chorują i nie są wolni od nałogów a Religa palił papierosy . Bruford -mojemu ojcu [ 82 lat]bardzo kolana opuchły i bolą, żadne mascie coś nie pomagają do lekarza nie chce iść ,narazie strajki -jest opty -od święta . Moze masz tam pod ręką jakąs skuteczniejszą maśc od reklamowanych. ?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Lekarze też chorują i nie są wolni od nałogów a Religa palił papierosy .
" Lubial wypic" - rowniez !!!!!!. Po prostu typowy przyklad ignoranta "taliba" kompromitujacego lekarzy. 1.) palil 2.) pil 3.) stresowal sie ( walka o wplywy) 4.) nie mam pewnosci w 100%, ale pewnie "pozeral" to co mu salowa podala ze szpitalnej kuchni czyli pochlanial "syf" 5.) podejzewam, ze nie stosowal rechabilitacji "starosci" w postaci cwiczen fizycznych Po prostu zachowywal sie "KARYKATURALNIE", tak jak towarzysze z Komitetu Centralnego PZPR Po prostu to jest tragedia, jak taki lekarz, smial zostac ministrem zdrowia. Zalosna postac "chipokryzji" dawnego "towarzysza lekarza"
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Grizzli -kariera niestety kosztuje ,to jest jak narkotyk -wciąga własnie dlatego chyba -ten malutki błąd w genetyce uczynił człowieka takim pazernym drapieznikiem. Religa był kiedys wspaniałym fahowcem i w zasadzie szkoda go bo w polityce zagubił sie i stracił zdrowie .
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A ja w ogóle nie chciałabym się znaleźć w szpitalu;czy dla bogaczy czy dla biednych
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Niestety na świecie jest tak, że są równi i równiejsii fewa, osobiscie uwazam, ze tak bylo, jest i bedzie zawsze (u ludzi) do czasu np. spalenia nas przez slonce(gdyby nie udalo sie uciec do innego ukladu gwiezdnego). "Niestety" - to dla " kononowiczow" "Stety" - to dla " madrych"
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Niestety na świecie jest tak, że są równi i równiejsii fewa, osobiscie uwazam, ze tak bylo, jest i bedzie zawsze (u ludzi) do czasu np. spalenia nas przez slonce(gdyby nie udalo sie uciec do innego ukladu gwiezdnego). "Niestety" - to dla " kononowiczow" "Stety" - to dla " madrych" ''Stety'' - mądrych? Tak, tylko dobrze by było gdyby mądrośc szła w parze majętnością.
|
|
|
|
|
|
|
|