Gdyby dobrze było, Polacy by nie uciekali za pracą za granicę...
Przecież ja przed nikim nie uciekałem .Jeśli można więcej zarobić, to dlaczego nie Ty chyba też ganiasz by obroty wrastały .
Ja nie piszę o Tobie, tylko o ogóle wyjeżdżających Polaków. A są to miliony... Według Tuska, to była korzystna dla Polski sytuacja. Dumny z tego był...
Ale za pierwszego PRL-u PiS nazwęcej Polaków wyjechało, a Słońce Peru jeździło do London namawiać do powrotu na zieloną wyspę przecież! Teraz cztery mln chce wyjechać ponoć!
- Jak długo możemy tracić pieniądze na głupoty płynące z Unii - pytał Korwin-Mikke. Nie negował, że Polska dostała z UE dotacje ale jego zdaniem straty je przewyższają. - Straty, jakie ponosimy, bo trzeba np. pozmieniać parapety w rzeźniach, są gigantyczne - przekonywał. - Tego się nie widzi, a to są ogromne kwoty.
- Jak długo możemy tracić pieniądze na głupoty płynące z Unii - pytał Korwin-Mikke. Nie negował, że Polska dostała z UE dotacje ale jego zdaniem straty je przewyższają. - Straty, jakie ponosimy, bo trzeba np. pozmieniać parapety w rzeźniach, są gigantyczne - przekonywał. - Tego się nie widzi, a to są ogromne kwoty.