Autor
|
Wtek: OTYŁOŚĆ 50 kg do zrzucenia!!! (Przeczytany 244200 razy)
|
viola44
Go
|
I podobno tętno po tych pompkach niedużo idzie w góre, tak jest male zapotrzebowanie na tlen, ale o to trzeba by zapytac admina. Mam bieżnię w siłowni na której doprowadzem własne tętno raz w tygodniu do powyżej 160, ostatnio miałem 178, bez "łomotu w uszach", bez przykrości z tego typu wysiłku i bez zakwaszenia. Problemem jest tylko odprowadzenie ciepła!!!. I pewnie nie wiedziałbym, że to 178/minutę, gdyby urządzenie samo nie mierzyło parametrów wysiłku. admin a wiesz ze do 180 mozesz maxymalnie? bo pęczek Hisa W SERCU nie pozwoli więcej? a DLACZEGO SIE NIE ZAKWASISZ? i kiedy moglbys sie zakwasic gdyby co?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...admin a wiesz ze do 180 mozesz maxymalnie? ...
Viola a wiesz, ze moje HRmax to 198 BTW Ciekawa "czyje" HRmax "przegonilo" moje HRmax???
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
ze moje HRmax to 198 Misiek, czy ty tylko potrafisz błaznować? Wczorajsza "lekcja" "Opala" nic cię nie nauczyła ?. <- (ta kropka specjalnie dla detektywów forumowych) Z przykrością niektórzy czytają twoje posty, więc nie przeginaj bratku!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...więc nie przeginaj bratku! ... Ok, Ok, Ok ale chyba Ty mnie lubisz, bo ja lubie Ciebie!!!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
do 180 maxymalnie? bo pęczek Hisa W SERCU nie pozwoli więcej? A który "naukowiec" tak twierdzi? Czyli każdy, kto ma powyżej 180 - to "omam" słuchowy, czy błąd w liczeniu?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..."Gryzzly"....Ty wiesz.....czy mam Ci co¶ powiedzieć?...
Jak cos milego to "wal smialo" jak nie, to niech tak zostanie! Niech lepiej tak zostanie
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Ty mnie lubisz... Staram się lubić i rozumieć wszystkich Użytkowników, ale "wody z ogniem" nawet najwspanialszy "admin" nie pogodzi. Ale napominać czasem muszę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"renia" a możesz sobie tego "paszkwila" przeczytać tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=415 - zamiast szukać informacji o JK u "opty"-społeczno¶ci od diety "optymalnej" To był ostatni "wywiad" dla nieznajomych redaktorów. PS "media" potrafi±, oj potrafi±... Na forum młodzieżowym szukałam wiadomości o arkadiach, a nie o prywatnym życiu dr Jana kwaśniewskiego (chociaż nie będę kłamać, że mnie ono nie interesuje). Dziękuję za link, bardzo ciekawy, tylko nie podoba mi się "jasno i pesymistycznie widząca" prognoza "uczonych". Skąd można wiedzieć, że coś będzie złę, jeśli się tego nie sprawdziło? A sporo optymalnych sprawdziło i wie .
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Ty mnie lubisz... Staram się lubić i rozumieć wszystkich Użytkowników, ale "wody z ogniem" nawet najwspanialszy "admin" nie pogodzi. Ale napominać czasem muszę. Nie ukrywam, ze Twoja "SYMPATIA" jest na wage zlota!!! WIELKIE DZIEKI!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałam o filmie, a nie o tym artykule, muszę go dopiero przeczytać.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
do 180 maxymalnie? bo pęczek Hisa W SERCU nie pozwoli więcej? A który "naukowiec" tak twierdzi? Czyli każdy, kto ma powyżej 180 - to "omam" słuchowy, czy błąd w liczeniu? zdrowe serce tak ma , natomiast powyzej 180 to są tzw dodatkowe drogi przewodzenia (wady serca), lub np migotanie przedsionków , to powazne stany chorobowe.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
szukałam wiadomości o arkadiach, "renia" informacji o Arkadiach, to się szuka tu: www.optymalni.org.pl , a nie tam, gdzie nie trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki za namiary, ale już mam rezerwację w Arkadii "Lido"
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...admin a wiesz ze do 180 mozesz maxymalnie? ...
Viola a wiesz, ze moje HRmax to 198 BTW Ciekawa "czyje" HRmax "przegonilo" moje HRmax??? Ja nie wiem jak to jest z HRmax, wiem tylko ze gdy miałam badanie serca polegajace na pobudzeniu go prądem, tzw stymulacja serca to nie pociągnęlo wiecej niz 180 i lekarz powiedział mi ze nie mam dodatkowej drogi przewodzenia, dlatego wiecej nie da się pobudzić.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A do tego odmawia wszystkim mediom wywiadów z wyjątkiem zaprzyjaźnionych Redaktorów, którzy nie śmią prosić... I słusznie czynią! Nawet TVN "skopał" ostatnią publiczną wypowiedź http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=858 - Biorac pod uwage polskie kanaly TV to wg. mnie TVN to najmniej profesjonalny program przekazujacy wiadomosci. Dwa, to to, ze za malo sie mowi o ZO. Publicznie. Sami widzicie, ze pierwszy lepszy lekarz, ktory potwierdzi teorie, jedyna znana, o odkladajacym sie zylach cholesterolu "obala" kazda inna teorie profesorow. Teorie potwierdzona wieloma latami doswiadczen. I nie dziwie sie Panu Dr. janowi Kwasniewskiemu, ze juz nie chce tlumaczyc i ponownie przedstawiac faktow, ktore zostaly potwierdzone. Moze to i lepiej, ze nie wszyscy sa optymalni..........dzieki temu ceny jajek, salcesonu, golonek itd sa niskie.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
zdrowe serce tak ma - niech sobie bije ile chce, oby tylko jak najdłużej. PS Kiedyś wyleciałbym z egzaminu z zoohigieny za "chorobę górską", bo podałem taką samą liczbę uderzeń serca dla dużego psa pasterskiego (śr. 100/min) i owcy (śr. 75/min). Ale prof. egzaminujący był inteligentny i to mnie uratowało, bo przyjął i spodobała się mu moja argumentacja.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...natomiast powyzej 180 to są tzw dodatkowe drogi przewodzenia (wady serca), lub np migotanie przedsionków , to powazne stany chorobowe. ... Wiesz Viola, zaciekawilo mnie to co napisalas o tym "180", ale nie jestem pewien czy dobrze zrozumialas termin "maxHR"! Jest to taka czestotliwosc pracy serca z jaka jest w ono w stanie tloczyc krew pod wplywem maksymalnego wysilku, czyli innymi slowy "na szczycie wysilku"!!! Ten termin "maxHR" odnosi sie do "testu na maxHR"i jest bardzo waznym parametrem okreslajacym "rokowanie"danego "delikwenta" co do dlugosci jego zycia!!!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
danego "delikwenta" co do dlugosci jego zycia!!! Misiek! jak czytam coś takiego, to uwierz, ale nie chciałbym mieć z tobą do czynienia w realu. Ten "delikwent" to jest czyjeś dziecko, czyjś małżonek, czyjś ojciec, czyjś dziadek..., więc drogi "delikwencie", obyś zawsze był traktowany jak Człowiek, niezależnie, czy szastasz pieniędzmi, czy masz dziury w kieszeni. Bo jeśli trafisz na swoje lustrzane odbicie, to może potraktować cię jak "planktonicznego delikwenta".
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wystarczy zastosowac formule Karvonen aby sie dowiedziec, ze teora Twojego lekarza o max HR jest niepoprawna/bledna
|
|
|
|
|
|
|
|
|