Autor
|
Wtek: OTYŁOŚĆ 50 kg do zrzucenia!!! (Przeczytany 244249 razy)
|
_flo
Go
|
Moze masz "serce sportowca "?
dlatego co za duzo cardio to niezdrowo dobrze jest miec troche miesni jednak, ze wzgl na insulinowrazliwosc
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
dlatego co za duzo cardio to niezdrowo dobrze jest miec troche miesni jednak, ze wzgl na insulinowrazliwosc Nie, nie, chodzi o to, ze sportowcy potrafia zyc z pulsem spoczynkowym okolo 30
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Opal, pisz co chcesz, ja napiszę tylko to, że mi jest Ciebie żal, sama gorycz przenika Twój post. Co za zbieg okoliczności W świetle twoich dzisiejszych wypowiedzi w "Wolnych tematach" mogę powiedzieć to samo o tobie, a właściwie muszę się ugryźć w palce, żeby nie napisać dosadniej co myślę o twoim postępowaniu.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...W świetle twoich dzisiejszych wypowiedzi w "Wolnych tematach" mogę powiedzieć to samo o tobie...
Daj spokoj! Przecie wszystko widac "jak na dloni"
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Grizzly jak Ci sie spało po wczorajszych wieczornych Polaków rozmowach? bo mi fantastycznie. Po wczorajszych dialogach, śmiem twierdzic iz można naprawdę milutko pogaworzyć, wystarczy poprostu chcieć.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
dlatego co za duzo cardio to niezdrowo dobrze jest miec troche miesni jednak, ze wzgl na insulinowrazliwosc Nie, nie, chodzi o to, ze sportowcy potrafia zyc z pulsem spoczynkowym okolo 30 no dopsz, zaczne jak zwykle: nie znam siem ale... serce sportowca to duze serce w/g dr Jana Kwasniewskiego serce powinno byc male twierdzi sie, ze u osob wytrenowanych ten rozrost to zmiany fizjologiczne, a u zasiedzialych - patologiczne. no jakos do mnie ta logika nie przemawia... poza tym moga byc tez inne powody niskiego pulsu - jak to na przyklad, ze organizm "nie ma sily" tak czy inaczej, kazdy kij ma dwa konce, trzeba na prawde duzo wiedziec, zeby moc wyciagac trafne wnioski...
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Wydaje mi się że na ŻO to narma niski puls,jest to spowodowane tym że organizm nie musi pracować na szybkich obrotach,dostarczamy mu najlepsze opaliwo i nie musi sie meczyć aby je przetworzyć i przyswoić,przez to też póżniej sie starzeje.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wydaje mi się że na ŻO to narma niski puls,jest to spowodowane tym że organizm nie musi pracować na szybkich obrotach,dostarczamy mu najlepsze opaliwo i nie musi sie meczyć aby je przetworzyć i przyswoić,przez to też póżniej sie starzeje. Rozumowanie logiczne. Przed rozpoczeciem diety "lezalem" miedzy 80-90 powiedzmy sobie w stanie spoczynku w ciagu dnia. Teraz jestem w okolicach 55 - 65. Cos w tym jest
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Właśnie zastanawiam się skąd u mnie taki wysoki puls przy tym jeszcze niskie ciśnienie. Może to chwilowe. Muszę to poobserwować.
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Ja na ŻO mam puls 60,ale ciekawa jestem ile mam podczas wysilku?Musze to zbadać hihi
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja na ŻO mam puls 60,ale ciekawa jestem ile mam podczas wysilku?Musze to zbadać hihi
zalezy o jakim wysilku mowa
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Pływanie 50basenów w 45min, przerw nie robie,czasami biegam,ale ostatnio przekopuje ogródek Po 30 min przerzucania ziemi tak sie zmeczyłam że o matko,zadyszki nie było ale serducho waliło mi jak oszalałe.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pływanie 50basenów w 45min, przerw nie robie,czasami biegam,ale ostatnio przekopuje ogródek Po 30 min przerzucania ziemi tak sie zmeczyłam że o matko,zadyszki nie było ale serducho waliło mi jak oszalałe. uhe,uhe,uhe.....dobra jestes. A jaki masz puls po przeplynieciu 1250 metrow bez przerwy?
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Czy aj wiem czy dobra?No właśnie nie wiem jaki mam puls,ale podejrzewam że też nie za wysoki bo nauczyłam sie spokojnie oddychać nawet przy dużym wysiłku ,a kiedy sie umie oddychac to można plywac i pływać tylko ciężko potem wyjść z basenu bo nogi sie ciężkie robią hehe
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
A pamiętam swoje początki na basenie,przepłynełam 25 w 45 min i nie mogłam złapać tchu,ale z czasem oddech sie ustabilizował i było ok,a teraz mi ogródek został bo na basen za daleko,a szkoda bo bardzo lubułam pływać
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Pływanie 50basenów w 45min, przerw nie robie,czasami biegam...
Wow! Szacunek Jeżeli to basen 25 metrowy to dobry wynik
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Ale zawsze może być lepszy i pewnie byłby gdyby nie zagrożona ciąża i zakaz lekarza. I właściwie wtedy zaczeły sie moje problemy,żałuje że bedac w ciąży nie przeszłam na ŻO,a po urodzeniu mojego łobuziaka miałam 28kg nadwagi i problemy ze stawami itd,12kg pozbyłam sie ciężką pracą,basen i dieta,bolącycch stawów, teraz jak jem optymalnie,ale dalsze 16kg to koszmarnie ciężko mi idzie,oczywiscie nie poddam sie.Pamiętam że jak jadłam optymalnie 4lata temu to przez pierwsze 3mies waga stała w miejscu a póżniej schudłam nawet nie wiedząc kiedy hehe.Każdy organizm jest inny jeden reaguje na ŻO od razu innemu potrzeba czasu,bynajmni :Dej tak myśle
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Każdy organizm jest inny jeden reaguje na ŻO od razu innemu potrzeba czasu,bynajmni :Dej tak myśle
no tak... duzo zależy też od tego ile jest do naprawienia, ale umiarkowany wysiłek fizyczny każdemu się przyda
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Gdyby nie odlegosc , zaprosilbym Cie na ten 25 metrowy basenik i bysmy sobie "poplywali". A gwarantuje Ci, ze tetno bylo by w widelkach 120-160.
|
|
|
|
|
|
|
|
|