Autor
|
Wtek: OTYŁOŚĆ 50 kg do zrzucenia!!! (Przeczytany 244649 razy)
|
Meg
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czyzbym widzial rumience?
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
:DWiecie co chyba wkońcu cos się ruszyło z tą moją waga.10 dzień jem B-50,T-100,W-50 większość węglowodanów zjadam na noc w postaci ziemniaków i widze że jest lepiej,brzusio sie zmniejszył,nogi troszke chudsze i druga broda mi sie wciągnęła,po spodniach widze że są luzniejsze,jestem dobrej mysli.Zobaczymy co bedzie dalej.Może wkońcu dobrałam odpowiednie proporcje dla mojego organizmu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gratuluję, pochwal się jeszcze cyfrą, ile Ci ubyło , bo ja nie mam się czym chwalić. Moja waga jest "zepsuta" i się nie rusza, wiem, że z powodu zamałej ilości ruchu , no ale wkońcu widać i czuć wiosnę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
no ale wkońcu widać i czuć wiosnę [/b]w końcu[b],chyba zdążyłam poprawić, zanim zauważył to forumowy "jasrząb"?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"jastrząb"
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
no ale wkońcu widać i czuć wiosnę [/b]w końcu[b],chyba zdążyłam poprawić, zanim zauważył to forumowy "jasrząb"? renia ja myśle, że nie trzeba poprawiać, mądry człowiek doskonale wie, że nawet jesli zdarzy sie błąd to przez nieuwagć, , nawet dając podglad mozna coś przeoczyć, bo czytając skupiamy sie na treści. Mądry czlowiek nie pomyśli żle, wytykanie bledów to brak kultury, obycia, brak wyczucia co wypada a co nie wypada, jednym słowem nieokrzesanie.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
renia ja myśle, że nie trzeba poprawiać, mądry człowiek doskonale wie, że nawet jesli zdarzy sie błąd to przez nieuwagć, , nawet dając podglad mozna coś przeoczyć, bo czytając skupiamy sie na treści. Mądry czlowiek nie pomyśli żle, wytykanie bledów to brak kultury, obycia, brak wyczucia co wypada a co nie wypada, jednym słowem nieokrzesanie. Ale mądrze napisane To co Ty właśnie zrobiłaś? Nie wytykałaś teraz innym braku kultury, obycia? No tak, pewnie pisałaś sama do siebie i stąd ta samokrytyka. Fajny z Ciebie nieokrzesaniec hahaha.
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Właśnie w kg nie wiem ile bo wage mam zepsutą ale może tak ze 2kg,na poczatek dobre i to
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Meg, 2kg - to może nie tak dużo, ale najważniejsze, że "idzie" w odpowiednim kierunku
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
Najważniejsze że wkońcu sie ruszyło
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W końcu, Twoje starania przyniosły owoce i o to chodziło
|
|
|
|
|
|
|
Meg
Go
|
4.3 kg mniej w 3 tygodnie,trzymam proporcje B-50,T-100,W-50 zobaczymy jak bedzie dalej.Byłam u endokrynologa i stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy,wiecie moze co powinno sie jesc na ŻO przy niedoczynności? Czy powinnam coś zmienic w proporcjach?Endokrynolog zalecił mi Euthyrox 50 i meridie 15.Czy mam to brać?
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
Meg gratulacje piszesz o proporcjach 50:100:50 tzn. liczysz ZANIM zjesz, czy wieczorem zliczasz co JUŻ zjadłaś posługujesz się liczydłem w Excelu? podaj proszę przykładowy dzienny jadłospis, jeśli wolisz to na prv buźka
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Meg gratulacje piszesz o proporcjach 50:100:50 tzn. liczysz ZANIM zjesz, czy wieczorem zliczasz co JUŻ zjadła¶ posługujesz się liczydłem w Excelu? podaj proszę przykładowy dzienny jadłospis, je¶li wolisz to na prv buĽka No i z czego się tu śmiać? Jeśli komuś zależy na zdrowiu i schudnięciu, to co to za wielkie poświęcenie na początku ważyć i liczyć produkty? Dla mnie to był (bo teraz rzadko kiedy sprawdzam BTW) drobiazg, a nawet przyjemność. Daje to poczucie satysfakcji, że robi się coś dla swojego zdrowia. Przecież zdrowie jest najwżniejsze, czy nie .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
4.3 kg mniej w 3 tygodnie,trzymam proporcje B-50,T-100,W-50 zobaczymy jak bedzie dalej.Byłam u endokrynologa i stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy,wiecie moze co powinno sie jesc na ŻO przy niedoczynno¶ci? Czy powinnam co¶ zmienic w proporcjach?Endokrynolog zalecił mi Euthyrox 50 i meridie 15.Czy mam to brać?
"Meg", możliwe, że twoja nadwaga jest skutkiem niedoczynności tarczycy i po tych zalecanych przez endokrynologa hormonach schudniesz, bo przyśpieszą one przemianę materii. Ja też mam przepisane Euthyrox N 50,i nie biorę go, ale sprawdzam co 3 miesiące poziom hormonów tarczycy. Na razie są w normie, więc nic nie biorę. USG tarczycy też mam w normie ( chociaż wcześniej miałam za małą tarczycę i niejednorodną)."Meg", czy lekarz powiedział tobie jaki masz rodzaj niedoczynności, czy jest na podłożu immunologicznym? Ja, gdybym miała wyniki poziomu hormonów tarczycy poniżej normy, to bym brała te leki. A co do diety przy chorobach tarczycy, to chyba nie ma wyszczególnianych produktów, chyba, że coś przeoczyłam. U mnie zwykłe DO spowodowało cofanie się choroby. Pozdrawiam - renia
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
reniu droga rozróżniaj proszę to jest -> uśmiech -> SMILE a to -> śmiech Twoja druga wypowiedź była bardziej merytoryczna moja rada -> pozostań przy tym
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
reniu droga rozróżniaj proszę to jest -> u¶miech -> SMILE a to -> ¶miech Twoja druga wypowiedĽ była bardziej merytoryczna moja rada -> pozostań przy tym Nie jest mi potrzebna twoja ocena merytoryczności postu. Patrz na swoją merytoryczność
|
|
|
|
|
|
|
mumi
Go
|
|
|