Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Z okazji urodzin! (Przeczytany 13631 razy)
|
zbynek
Go
|
Dla dr Jana Kwaśniewskiego Z okazji urodzin, które są raz w roku - dnia 10 czerwca. Składam życzenia : Dużo zdrowia i radości, Szczęścia w życiu i miłości, Moc najpiękniejszych wrażeń I spełnienia wszystkich marzeń 100 lat, 1000 uśmiechów, 1000000 wielbicieli, samych niedzieli, przyjaźni wielkiej, radości wszelkiej zbynek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Nie znam żadnych wierszy ,ale również przyłączam się do życzeń . Bardzo dużo zdrowia dla dr. Jana Kwaśniewskiego bo jak zdrowie dopisuje,to wszystko inne jest łatwe do osiągnięcia Życzy Edyta z Rodziną
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
dla dr J.Kwasniewskiego:
" Życzę Ci uśmiechu, nawet gdy Cię spotyka smutek lub boleść, tęczy na niebie, która Ci przypomni, że i nad najciemniejszymi chmurami świeci Słońce, pewności, że o Tobie ktoś myśli, kiedy ogarnia Cię samotność, przyjaciół, którzy Ci wskażą piękno potrzebne dla Twoich oczu, pewności w wątpliwościach, cierpliwości przy akceptacji rzeczywistości oraz siły w przekazywaniu milosci."
od Aliny.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
Jr. Member
wiadomoci: 652
|
Życzę słońca, śpiewu ptaków i spokoju duszy, Życzę pogodnych przygód i radosnych spotkań, Śpiewu przy ognisku i dumania w fotelu, I żeby wszystko spełniło się od razu... Z najserdeczniejszymi życzeniami Krystyna z rodziną
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Z okazji 70 urodzin "Hipokratesa"diety wysokotluszczowej-niskoweglowodanowej w Polsce, skladam serdeczne zyczenia wszelkiej pomyslnosci. Szanowny Panie Doktorze Kwasniewski, zycze, aby zwolennicy i krytycy Panskich dokonan, wniesli rownie istotny wklad w doskonaleniu poznania i stosowania medycyny.
grizzly
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Spóżnione, ale wyjątkowo szczere i serdeczne życzenia urodzinowe ,dużo uśmiechów i radości dnia codziennego ,spełnienia wszystkich założonych celów oraz wszystkiego co się szczęściem zwie , składa St D z żoną ,dziecmi i wnukiem/w pełni optymalnym/.
|
|
|
|
|
|
|
|
Marco
Go
|
Zaraz! Twórcą "żywienia optymalnrgo" jest ś.p. dr Tener - amreykański lekarz pochodzenia rumuńskiego. Lekarz (nie ma nawet tytułu doktora) Kwaśniewski, po prostu to zerżnął od niego.... nawet "mistyczne" proporcje! Ale, co tam.... wyznawajcie, co tylko sobie chcecie...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Niezupełnie !!!Poczytaj:
List dra Lutza do dra J.Kwasniewskiego. Londyn 2004.09.27 Jan Kwaśniewski jest autorem oryginalnego modelu żywienia „Diety Optymalnej”, którą opracował w końcu lat 60-tych ubiegłego stulecia, opierając się na badaniach naukowych i praktyce lekarskiej. „Dieta Optymalna” jest najlepsza dla człowieka, co Kwaśniewski udowadnia na podstawie biochemii. W tym modelu żywienia zaleca się drastyczne ograniczenie węglowodanów. W pewnym sensie jest ono podobne do niskowęglowodanowej diety Atkinsa i moich zaleceń dietetycznych. Ale występują podstawowe różnice, głównie w zaleceniu bardzo dużego spożycia tłuszczu. Następna różnica między Dietą Optymalną, a innymi dietami niskowęglowodanowymi polega na znacznych różnicach w spożyciu białka. W „Diecie Optymalnej” spożycie białka jest bardzo niskie. Dieta Atkinsa zawiera o wiele za dużo białka, co powoduje duże szkody dla zdrowia. Jak pisze Jan Kwaśniewski najważniejszą rolę w „Diecie Optymalnej” odgrywa utrzymanie określonych proporcji między trzema głównymi składnikami odżywczymi – białkiem, tłuszczem i węglowodanami jak: 1:2,5-3,5:0,5 – wyrażona w jednostkach wagowych np. w gramach. Te proporcje –„ZŁOTA FORMUŁA ŻYCIA” - jest oryginalnym odkryciem Jana Kwaśniewskiego. Uzyskiwane przez Jana Kwaśniewskiego rezultaty mówią same za siebie. Miał on tysiące pacjentów, którzy stosowali zalecenia „Diety Optymalnej” w której stosowane są najlepsze składniki budulcowe i energetyczne, które szybko uzdrawiają chorych na liczne choroby. „Dieta Optymalna” jest szczególnie efektywna w następujących chorobach: miażdżyca, choroba Buergera, Bechterewa, astma, osteoporoza, choroby alergiczne, choroby serca, otyłość, nadmierne wychudzenie, cukrzyca typ I i typ II z odstawieniem insuliny i innych leków. Leczy i wylecza z marskości wątroby, choroby Cohna, z colitis ulceroza, często powoduje wyleczenia z choroby nowotworowej, gdy proces zaawansowania choroby nie jest zbyt duży. Daje poprawę, a często wylecza z SM i SLA oraz wielu innych chorób. Stosując ekstremalnie wysoką podaż tłuszczu, niską białka i węglowodanów Jan Kwaśniewski uzyskuje rezultay znacznie przewyższające te, uzyskiwane przy pomocy innych metod leczenia. Dr hab. med. Prof. Filozofii Wolfgang Lutz. Często na tym forum gości takie powiedzonko: LEPIEJ JEST NIC NIE WIEDZIEC NIŻ WIEDZIEĆ Ż L E .
|
|
|
|
|
|
|
Marco
Go
|
Phi! Gadałeś z dr Lutz'em? A ja popijałem z nim gorzałki w jego londyńkim mieszkaniu.... Wspaniały staruszek; lubi wypić, a łeb ma mocniejszy niż ja....
|
|
|
|
|
|
|
Marco
Go
|
... a potem, jego żona (któraś tam) obowoziła nas piękną, złotą limuzyną po Londynie. Ale Wy cóż... postawcie kadzidełko przed portretem prowincjonalnego lekarzyny w peruce. Zawsze jakaś frajda....
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
I jeszcze nie dodałeś, że po kolei robiliście sobie z nim fotografie. Szkoda tylko, że wtedy Lutz nie wiedział z kim naprawdę pije tą wódkę. Spróbujcie teraz wprosić się chociaż na herbatę.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
przed portretem prowincjonalnego lekarzyny w peruce. Zawsze jakaś frajda....
Nie przesadzaj marco . W zasadzie to należy się cieszyć oczywiście w granicach rozsądku ,że jest ktoś taki jak Jan Kwaśniewski. A czy on ma tytuł doktora czy nie i tak wiecej osiągnął niż ci z tytułami. Osobiście trafiłam na 3 lekarzy super fachowców,ordynatorów odziałów szpitalnych,którzy uratowali mi życie i żaden z nich nie miał tytułu doktora Dawniej się zastanawiałam dlaczego ktoś tak dobry w tym co robi nie ma tytułu doktora i wyszło mi na to ,że po prostu nie mieli czasu na "bawienie" się w tytuły.Zajęci byli czymś innym(?) np. leczeniem ludzi? Zaznaczam ,że ci lekarze uratowali mi życie ,które było zagrożone przez lekarzy z tytułem doktora Pewnie ,tytuł doktora mi nie przeszkadza Ale w dzisiejszym świecie już tak jest ,że w wiekszości przypadków karierowicze robią karierę , a osoby pracowite pracują dla dobra swojego i innych ludzi .Oczywiście niektórym udaje się pogodzić drogę kariery z realnymi wynikami pracy ,ale nie należy zapominać również o oporze establishmentu medycznego.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Odp: Z okazji urodzin! « Odpowiedz #10 : Dzisiaj o 02:50:22 PM » -------------------------------------------------------------------------------- ... a potem, jego żona (któraś tam) obowoziła nas piękną, złotą limuzyną po Londynie. Ale Wy cóż... postawcie kadzidełko przed portretem prowincjonalnego lekarzyny w peruce. Zawsze jakaś frajda.... ale masz wybujala fantazje, ponizanie drugiego czlowieka, jakos przyjelo sie na tym forum, jednak nic nie stoi na przeszkodzie,by byo inaczej, moim skromnym zdaniem powinienes dostac B A N A
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jestem za .
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Go
|
Phi! Gadałeś z dr Lutz'em? A ja popijałem z nim gorzałki w jego londyńkim mieszkaniu.... Wspaniały staruszek; lubi wypić, a łeb ma mocniejszy niż ja....
Dla myslących i sledzących optymalne wydarzenia zastanawiąjące jest dlaczego Dr Lutz nie przyjechał do Olesnicy w 2004 roku , choć "Optymalnik" tak sie chwalił, że konferencje zaszczyci Doktor Lutz.Przeciwnie, od jaskółek wiem, że w Olesnicy lała sie krew i wogóle było nijako. Natomiast póżniej na zjeżdzie w Szwajcari, gdzie był Doktor Kwasniewki był dr Lutz i kilka innych bardzo waznych osobistości. Gdzieś niedawno na Forum Adm. napisał, że doktor Lutz nie wiedział, że ma przyjechać na spotkanie z doktorem Kwaśniewskim do Oleśnicy, o czym nie wiedział doktor Kwasniewski, że ma być w Oleśnicy. Zbierając wiadome mi fakty w kupke, to wychodzi, że w mieszkaniu Doktora Lutza gościłeś tylko dlatego, że bezszczelnie podszyłeś sie pod protekcje Doktora Kwasniewskiego. I co z Ciebie za człowiek Jakie są Twoje intencje
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nie będę "Marco" Cię banował, bo piszesz wspaniałe rzeczy . Wielu osobom dzięki tobie otworzą się oczy do reszty . Podam jeszcze IP z krórego napisałeś, aby wszyscy wiedzieli ktoś ty: 83.23.***.** Dziękuję serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Toan, nie jestem w temacie, ale czy wolno podawać IP na forum publicznym ?
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Tomkiewicz! a podać Twoje IP?.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Dlaczego jesteś agresywny ? Ponawiam pytanie, bardzo spokojne - czy tak wolno czy nie ?
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|