Autor
|
Wtek: Marihuana, kawa, kolana i bimber (Przeczytany 238425 razy)
|
Blackend
|
Z tego dobrobytu oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Narkotyki muszą być zakazane, zbyt duże pieniądze są w to zaangażowane.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Drugi sezon Narcos od tego piatku na Netflix! Jest tez calutki Breaking Bad.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Pełna legalizacja, ale takie piękne źródło łapownictwa by wyschło! Lepiej walczyć, brać lewiznę, a naiwniaków karać...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tutaj niestety muszę się z Tobą zgodzić...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I mnie jest trudno, ale stoi czarno na białym...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jest nadzieja, bo Renia napisała "niestety"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo, że będzie bojkot, bo kasa się musi zgadzać. Ale kannabinoidy, przynajmniej teoretycznie mogą działać, więc nawet niewielka pomoc w poważnych chorobach powinna umożliwić jej zastosowanie jako leku, zwłaszcza, że "leki" chemioterapeutyczne działają tylko w kilku %... Ja stawiałem raczej na protesty lobby alkoholowego i tytoniowego, a z tej strony chyba cisza.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to ciekawe, bo poradnie leczenia bólu nie dostają kontraktów z NFZ na ''leczenie'', a sam - ktoś też nie może sobie jego uśmierzyć. Bo nielegalne.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W narkotykach jak konopie czy ekstaza lub nawet LSD nie chodzi o ich efekt przeciwbólowy, bo tutaj lepiej się sprawdzają inne narkotyki - opiaty i opioidy. Chodzi raczej o "zmianę percepcji" bólu i pogodzenie się z chorobą, a to u wielu ludzi daje potężnego kopa do samoleczenia organizmu. Konopie w kontekście raka są może i wątpliwym lekiem, ale za to fenomenalnie sprawdzają się w różnych problemach z układem nerwowym. Receptorów kannabinoidowych w mózgu (i na obwodzie też) jest od pyty, na YT pełno jest filmików jak chory na pląsawicę Huntingtona, jakies dziwne epilepsje czy drżenia mimowolne, zapala skręta podczas ataku i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko ustaje. Aż strach pomyśleć co by się działo w połączeniu z dietą ketogeniczną.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Upalenie bez gastro.
|