Autor
|
Wtek: DOKTOR KWAŚNIEWSKI ODPOWIADA (145) (Przeczytany 73178 razy)
|
elmo
Go
|
Denerwuję się, bo czytam z ciekawością wypowiedzi lekarki. I nie chcę, żebyś obrzydzała Jej to forum. Żeby nie przestała tu pisać.
Możesz mi napisać o co konkretnie Ci chodzi? Napisałam parę faktów z życia i to niby ma obrzydzić komukolwiek Forum?
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
1.Sugerowanie, że lekarka nie rozumie co czyta. (Mi się wydaje, że rozumie lepiej niż Ty ) 2.Sugerowanie, ze lekarka przestrzega przed mlecznymi bo ma jakieś złe wspomnienia związane z krowami. (Mi się wydaje, że chodzi o szlaki metaboliczne) Ale jeśli nie miałaś złych zamiarów to już Cię o to nie powinienem upominać bo liczą się chęci.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Może to problem, który należy rozważyć. To nie jest specjalnie wygodne, dlatego wzbudza agresję. Często spotykam się z silną reakcją emocjonalną zagrożonych ludzi, gdy przedstawiam im argumenty na to, że Bóg nie istnieje.
Napisz te argumenty. Powoli w punktach. Bez urazy. Temat mnie bardzo interesuje i pozwoli mi sie lepiej przygotować do problemu nad ktorym pracuję (myśli-ciało).
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Może to problem, który należy rozważyć. To nie jest specjalnie wygodne, dlatego wzbudza agresję. Często spotykam się z silną reakcją emocjonalną zagrożonych ludzi, gdy przedstawiam im argumenty na to, że Bóg nie istnieje.
Napisz te argumenty. Powoli w punktach. Ewo, przytoczony przez Ciebie cytat nie należy do Grizzliego lecz do Richarda Dawkinsa (Grizzly w swoim poście cytował jego wypowiedź z artykułu: http://wiadomosci.onet.pl/1418040,240,2,kioskart.html ). Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się (właśnie w punktach!) w "Bogu urojonym" (Wydawnictwo CIS, 2007) RD, o której to książce niejednokrotnie była mowa na tym Forum (np. w wątku "Inny punkt widzenia"). Warto przeczytać. Marishka
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Dziękuję .
|