Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Poglady Dr Ellisa (Przeczytany 57690 razy)
|
lekarka
Go
|
Niestety Elmo, słowem można zabić. Nie zawsze. W odpowiedzi na powyższe - w tej samej księdze spotykamy ...lustra. Też są wyjątki.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... słowem można zabić...
...wydarzenia historyczne są tego najlepszym dowodem. W odpowiedzi na powyższe - w tej samej księdze spotykamy ...lustra. Też są wyjątki. Co tutaj miałaś na mysli? (jeśli mozna spytać,bo nie wiem-słońce chyba mi dzisiaj zbyt mocno przygrzało...)
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jeżeli walimy głową w ścianę - tak długo będziemy walić tą głową w ścianę napotykając przy tym nauczycieli by zrozumieć dlaczego przydarzają się nam "niesprzyjające" okoliczności. Lustra to osoby z tym samym problemem w pomniejszeniu lub powiększeniu. Na polskie - jaką bronią walczysz z takiej giniesz. Albo inaczej bogatemu i byk się ocieli czy ten kto ma temu będzie dodane. Jeżeli nie rozumiemy się z kobietą Świat będzie nam podsyłał lekcje w postaci kobiet, aż "przerobimy" temat. Chodzi o temat wielopłaszczyznowy sprowadzający się do kilku głównych treści. czuć nienawiść do zła,nie przystawać ze złymi ludźmi.Przyjaciel -dobry.Nieprzyjaciel-zły.
To są treści ze Starego Testamentu. By je uaktualnić nastały wydarzenia sprzed ok. 2000 lat. niosące przesłania miłości. "Miłujcie nieprzyjaciół waszych, jakąż nagrodę mieć będziecie w miłowaniu swoich?" W "miłowaniu swoich" - na pewno trwanie w błogostanie. W błogostanie w różnych odmianach.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jeżeli walimy głową w ścianę - tak długo będziemy walić tą głową w ścianę napotykając przy tym nauczycieli by zrozumieć dlaczego przydarzają się nam "niesprzyjające" okoliczności. Lustra to osoby z tym samym problemem w pomniejszeniu lub powiększeniu. Na polskie - jaką bronią walczysz z takiej giniesz. Albo inaczej bogatemu i byk się ocieli czy ten kto ma temu będzie dodane. Jeżeli nie rozumiemy się z kobietą Świat będzie nam podsyłał lekcje w postaci kobiet, aż "przerobimy" temat. Chodzi o temat wielopłaszczyznowy sprowadzający się do kilku głównych treści.
Dzięki za wyjasnienie-faktycznie tak jest. czuć nienawiść do zła,nie przystawać ze złymi ludźmi.Przyjaciel -dobry.Nieprzyjaciel-zły.
To są treści ze Starego Testamentu. By je uaktualnić nastały wydarzenia sprzed ok. 2000 lat. niosące przesłania miłości. "Miłujcie nieprzyjaciół waszych, jakąż nagrodę mieć będziecie w miłowaniu swoich?" W "miłowaniu swoich" - na pewno trwanie w błogostanie. W błogostanie w różnych odmianach. Z tym tez się zgodzę,że tak napisano. Tą nienawiść mogłam napisać w cudzy słowiu ,bo nie chodziło mi dosłownie o nienawiść-uczucie silne i destrukcyjne. Chodziło mi o to ,że mamy stronić od złych ludzi,złych nawyków ( to z Biblii).Nie mniej jednak myślę ,że nalezy każdemu dać szansę. Napiszę o co mi właściwie chodziło; W Biblii przepowiedziano ,że w nastaną trudne czasy , ludzie będą rozmiłowani w samych sobie,rozmiłowani w pieniądzach,wyniośli,bluźniercy,nieposłuszni rodzicom,niewdzięczni,nielojalni,wyzuci z naturalnego uczucia,nieskłonni do jakiejkolwiek ugody,oszczercy,nie panujący nad sobą,zdrajcy,nieprzejednani,nadęci pychą,miłujący bardziej rozkosze niż miłujący Boga.Od tych się odwróć-napisano.Napisano również ;Nie dajcie się wprowadzić w błąd.Złe towarzystwo psuje pożyteczne zwyczaje.To również jest w NT. Jak wspomniałam ,każdemu należy dać szansę,ale gdy widzimy,że osoba nie przejawia zainteresowania poprawą,mamy się od niej odwrócić. Trudno zaprzeczyć temu,że źle byśmy się czuli w towarzystwie ludzi ,którzy postępują zupełnie inaczej niż my. Dlatego tworzą się między innymi różne grupy społeczne o tych samych poglądach.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1.Jak wspomniałam ,każdemu należy dać szansę,ale gdy widzimy,że osoba nie przejawia zainteresowania poprawą,mamy się od niej odwrócić. 2. Dlatego tworzą się między innymi różne grupy społeczne o tych samych poglądach.
1. Osoba sprzed 2000 lat odwróciłaby sie od takiego? Nie. Mamy prawo nosić na sobie grzechy osoby błądzącej. Jak chcemy możemy sie bawić w Chrystusów. 2. "Towarzystwa wzajemnego wsparcia/wzajemnej adoracji" - też podnoszą poczucie własnej wartości, wzmacniają "wewnętrznego człowieka". 0d 5.07-18.07 nie bedę miała dostępu do internetu.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
W ocenie tez sie mozna mylic
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
W ocenie tez sie mozna mylic No ,na pewno. Oceniamy prawie zawsze subiektywnie.Należy wziąć jeszcze pod uwagę ,że oceniamy dane postępowanie (chwilowe)-może się nam ono nie spodobać; oceniamy krytycznie-co wcale nie znaczy ,że "skreślamy" całego człowieka.Tak nie jest ,albo może się nam podobać ,wtedy oceniamy pozytywnie.No cóż...cały czas oceniamy i jesteśmy oceniani.... Jednak zdarzają się momenty, kiedy trafnie coś określimy,ocenimy. O jej...nikt nie jest doskonały.Każdy ma wady i zalety (nie ma nikogo,kto by posiadał jedną z tych "rzeczy")....
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
W ocenie tez sie mozna mylic Co chcesz oceniać?
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Właśnie!!!!?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś widząc passztetową w lodówce dopominał się jej i ją dostał z trzy małe kawałki. Chyba wejdę na DDP bez liczenia dni z zakazem dawania mu lodów, zbóż słodyczy itp.z uwagi na pogorszenie skóry o którym napisałam w temacie Autyzm przed chwilą. Tylko czy moi domownicy mnie posłuchają. ?
Ależ mam piękny rebus, taki zbiór- w zasadzie zamknięty, autystyczny znaczy. "Po polskiemumu" będzie. Tonący ponoć nawet brzytwy się chwyci, a tymczasem, w żywieniu, na DnO powinien opaść i być cierpliwym dla karteczki i ołóweczka. Nie ma tam potrzeby rozpaczliwie wymachiwać rąsiami. siamisiami
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
widzę żeś archeolog
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ależ mam piękny rebus, taki zbiór- w zasadzie zamknięty, autystyczny znaczy. "Po polskiemumu" będzie. Mleko i chleb ze smalcem wracają do jadłospisu?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale z Renią się rozminie, to jak zaproszą? Bo to teraz Radziu będą nowe wytyczne omawiane, co do wspomagania, na spotkaniu w Ciechocinku, cyt:. "6. Zaplanowanie konferencji dla doradców żywienia optymalnego, fizjoterapeutów oraz lekarzy optymalnych, związanych z prawidłowym stosowaniem żywienia optymalnego oraz wspomagania się innymi metodami naturalnymi." I teraz nie wiem, którzy są związani tym wspomaganiem? I co teraz będą śrutować?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jedź tam, to nie będziesz musiał snuć domysłów...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I teraz nie wiem, którzy są związani tym wspomaganiem? I co teraz będą śrutować? Ale tak z ręką na sercu, było kiedyś inaczej? Nawet jeśli wytyczne źródła były jednoznaczne, to ludzie i tak swoje wiedzą. Byłem, widziałem, słyszałem i swoje zdanie mam na ten temat.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|