Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wątek: Ilu nas jest , zywiacych sie optymalnie , poza granicami Polski ??? (Przeczytany 18905 razy)
|
Monikaf
Gość
|
Nie chodzi mi o zadne bractwo, klub, lige czy zwiazek. Absolutnie nie interesuje mnie Wasze wyznanie . Chodzi mi o Rodakow, zwyczajnych Ludzi, ktorzy tutaj zagladaja , stosuja DO, mieszkaja poza granicami Polski, ale ze wzgledu na sentyment do ojczyzny, bywaja wlasnie na TYM a nie innym forum. Poniewaz sama mieszkam poza granicami Polski juz od kilkunastu lat, wiadomo ze szukam bratnich dusz wszedzie , a czym blizej tym lepiej Wiem, ze osoby przebywajace z dala od ojczyzny tesknia za Nia , dlatego wlasnie one zrozumieja powod dla ktorego powstal ten watek
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
jedna bratnia dusze juz masz, tesknie za Polska(ale chyba za tym co bezpowrotnie minelo,bo realia znam tylko z krotkiego urlopu) 2x w roku spedzam 3-4 tygodnie w Polsce,przewaznie na Mazurach, wlasnie zbliza sie moj czas urlopu.
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Czesc Kodar a ja sie przymierzam do urlopu w Zakopanem, teraz w lipcu, moze uda mi sie zorganizowac. A gdzie mieszkasz ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Deutschland-Zaglebie Ruhry-20lat
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
O! ja tez, kolo Hannoveru, 12 lat. A slyszalas w ogole o lekarzach optymalnych tu w Niemczech?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Zakopane,jezdzilam tam czesto jako uczennica na OHP,a pozniej z rodzina przewaznie zima nad Morskie Oko,i Doline 5-ciu Stawow,ogniska,kapela goralska,dlugie az do bolu wedrowki.... piekne i niezapomniane Zakopane i jego okolice,piekna nasza  Polska cala, dziwie sie tylko,ze dalam namowic sie na wyjazd z Polski  i az tak dlugo tutaj pozostalam,no i niestety  pozostane-
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
jezdzilam na zebrania optymalnych raz w miesiacu do Dortmund, ale juz ze 2 lata nie bylam,lekarza opty.nie znam , to do mnie od ciebie ze 3 godz.szybkiej jazdy, no mysle ze mozna byloby zorganizowac spotkanie,jezeli ktos jeszcze odezwie sie z naszych okolic
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
A ja jesli zdrowie pozwoli wybieram sie do Koscieliska, ale tylko na tydzien . A wiesz, ze tez zaluje ze tu przyjechalam, gdybym mogla cofnac czas nigdy nie wyjechalabym z Polski. teraz jednak jest juz za pozno, dzieciakii tutaj chodza do szkol, moze wroce jak dorosna, tak sobie czasem po cichutku marze
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
No koniecznie, to my dwie juz jestesmy
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
nie wrocisz, ja tez  myslalam-powroce, nawet postawilam  400m2 zabudowania,ktore czekaja 10 lat na moj powrot, a ja nadal tkwie tutaj,na 60 m2
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
wiesz, slyszalam o ludziach, ktorzy wrocili, i tez tego zaluja, trudno jest sie odnalezc w polskiej rzeczywistosci po tylu latach , ja to myslalam , wiesz, juz tak na starosc
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
jakos nasi rodacy daja sobie rade w Polse, to musle,ze i my moglibysmy sie przyzwyczaic, nawet jestem tego pewna, bo skoro przyjezdzajac tutaj,czesto,bez znajomosci jezyka,bez idealnego zawodu,ktory mialby wziecie,bez finansow, jednak nie utonelismy,to juz o czyms swiadczy, wiec glowa do gory,moze byc tylko lepiej
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
fakt, jednak sa osoby, ktore zdecydowaly sie wrocic, byly w Polsce rok czy dwa i jednak zdecydowaly sie ponownie wyjechac. Ja mysle , ze tez bym sie przyzwyczaila na nowo, zreszta ja sie w Polsce tak dobrze czuje, zawsze bardzo sie ciesze gdy moge pojechac.. Chociaz ostatnio mialam bardzo wiele spraw urzedowych do zalatwienia w Polsce , horrorek przezylam A jak sie dziwiwlam, jakbym z Marsa przyjechala
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Kodar a masz jakies namiary na te spotkania w Dortmundzie? Moze bym sie wybrala
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
musialabym poszukac,lecz nie teraz, zaraz jade po syna do przedszkola,jak bede miala chwilke,to odszukam nr.telefonu
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Kodar, dziekuje, nie spiesz sie, w koncu teraz chwila mnie nie zbawi,a moj najmlodszy syn chodzi do zlobka jeszcze, ma dwa latka. Pozdrawiam Cie serdecznie !
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
moj mlodszy idzie juz w tym roku do szkoly,ale ja jestem od ciebie duuuuuuuuuuuuzo starsza,pa
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
Kodar wyglada na to, ze jestesmy tutaj same
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Czesc,Moniko, szkoda,ze inni sie ukrywaja i nie chca do nas dolaczyc pozdrawiam serdecznie A.
|
|
|
|
|
|
|
Monikaf
Gość
|
szkoda,ze inni sie ukrywaja i nie chca do nas dolaczyc Ale za to jaki mocny duet tworzymy
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|