Autor
|
Wtek: Nagonka na lekarzy trwa !!! Uczyc sie angielskiego !!! (Przeczytany 60289 razy)
|
Bruford
Go
|
[ i trochę wydamy to i tak kwota 350.000,00 daje nam rocznie 20.000,00 ( dwadzieścia tysięcy zł. ) odsetek i teraz czy będzie nas stać na leczenie ??? No tak , to są truzimy które nijak się nie przekładają na bieżącą sytuację
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
A do tego pomnóżmy wyniki podane przez Sławka przez liczbę zatrudnoinych. NIKT (ani rządzący, ani "lekarze, Taaa , lekarze to tu mają najwięcej do powiedzenia
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
i jak wszystkim powszechnie wiadomo samochody psują się tylko i wyłącznie z powodu paliwa. I jak powrzechnie wiadomo takie wnioski charakteryzują tych, co lubią rozprawiać o Diecie Optymalnej, mając o niej mgliste pojęcie, choć wszystko "wiedzą" najlepiej Tak Brufordzie, w przypadku człowieka wszystko opiera się na "papu". Jakie "papu" - takie efekty Zmienność genetyczna jest niewielka, a geny letalne eliminują większość błędów natury .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
jak wszystkim powszechnie wiadomo samochody psują się tylko i wyłącznie z powodu paliwa Bruford, a wystarczy napisac na niewlasciwym paliwie nie zajedzie twoje auto daleko, a rakieta na niewlasciwym paliwie,to i nawet nie wystartuje, i juz nie ma powodu do nasmiewania sie,
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
a wystarczy napisac na niewlasciwym paliwie nie zajedzie twoje auto daleko, a rakieta na niewlasciwym paliwie,to i nawet nie wystartuje,
Jak również nie zajadą daleko z tysięcy różnych innych powodów
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Taaa , lekarze to tu mają najwięcej do powiedzenia Gdyby lekarze zainteresowali się skąd biorą się pieniądze ( i jakie to są pieniądze!) na leczenie, podwyżki itp. domagaliby się przedstawienia budżetu/nakładu na Sł. Zdr. i domagaliby się reform, to wtedy mieliby też poparcie społeczeństwa. Ale najłatwiej jest krzyczeć 'mało', po co myśleć?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
...a a co to za składka na fundusz pracy ??? to nie mam pojęcia, po co ona osobie która sama sobie jest pracownikiem Z funduszu pracy utzymujemy bezrobotnych, pracowników interwencyjnych, uczniów przyuczjących się do zawoddu itp. To nie ma nic wspólnego dot. ochroną zdrowia czy Sł. Zdr.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
No tak , to są truzimy które nijak się nie przekładają na bieżącą sytuację
To nie są truizmy - -to jest fakt.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
No tak , to są truzimy które nijak się nie przekładają na bieżącą sytuację
To nie są truizmy - -to jest fakt. truizm--- niewątpliwa, oczywista prawda, zwł. zbyt znana (a. zbyt błaha), aby warto ją było stwierdzać a. głosić.No czyli truzim=fakt a że nie ma przełożenia na poskie realia to druga sprawa
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Gdyby lekarze zainteresowali się skąd biorą się pieniądze ( i jakie to są pieniądze!) na leczenie, podwyżki itp. domagaliby się przedstawienia budżetu/nakładu na Sł. Zdr.
A Ty twierdzisz , że nie wiedzą??? .
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Prywatny ubezpieczyciel nie będzie łożył na państwowe 'molochy' w których nie widać efektów leczenia, a tylko jest 'produkcja kosztów' . On liczy i kalkuluje. Dlatego usługi w zakresie lecznictwa też muszą być sprywatyzowane. Natomiast 'prywaciarz' będzie zatrudniał TYLKO FACHOWCÓW bo za spartaczoną robotę nie będzie płacił odszkodowania. Teraz nie ma żadnej odpowiedzialności czy to za partactwo czy też fachowość w tej dziedzinie. Halinko kto dziś broni zbudować prywatną służbę zdrowia??? widziałaś takie zakazy?? rację tu ma niestety doktorek system trza uleczyć prywatne przychodnie rosną jak grzyby po deszczu ale nie szpitale cała ta gadka o prywatyzacji to tylko chęć na uwłaszczenie się na istniejącym majątku przejecie go za bezcen
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Kazda "dieta " opiera sie na paliwie i na czesciach zamiennych ,czemu to sie pomija -tak dla wygody ?"pluje" tutaj do tego samochodu
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Cytuj z: toan Dzisiaj o 09:52:00 AM Błądzę powiadasz?. Otóż pewnie tak, ale tydzień temu byłem u okulisty w prywatnym gabinecie (pierwszy raz od kilku lat - kontakt merytoryczny z lekarzem), bo sporo siedzę przy komputerze i przed pięćdziesiątką ponoć słabną oczy. A do tego jeszcze ten cholerny cholesterol egzogenny, no wiesz i ta fatalna szkodliwość dla zdrowia zaleceń Kwaśniewskiego - poprosiłem również o badania dna oka na sklerozę. Okulista przebadał mi wszystko bardzo dokładnie: na trzech aparatach w tym jeden komputer i tradycyjnie siedziałem chyba godzinę!. No patrz, że zapomniałem spytać: "ile płacę?". Kosztowało mnie to mniej niż dobra "paczka papierosów".
Następnym razem "specjalista" mnie skonsultuje pewnie za dziesięć lat, jak wszystko będzie się tak układać, jak do tej pory. Więc co mi tam po "Służbie Zdrowia" - tylko abym składki zdrowotnej nie płacił bez potrzeby, bo szkoda pieniędzy... Bruford napisał: Zapłaciłeś poniżej 7.50 .No no. Niebywałe... Nie zainteresowały Cię WYNIKI badań Toana na tak "niezdrowej" diecie Hmmm... No no...
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Krystyna*Opty*, Bruford doskonale wie, ze Toan od najmlodszych lat stara sie codziennie "uprawiac sport" dla zdrowia pewnie stara sie rowniez, o "optymalny" poziom endorfin, serotoniny, dopaminy, nie wspomne o tych wszystkich aspektach o ktorych " ZA DARMO" sie nie pisze. Dlatego z duzym prawdopodobienstwem, mozna zakladac, ze wszystko u Toana jest OK.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nie zainteresowały Cię WYNIKI badań Toana na tak "niezdrowej" diecie ... A co kogo mogą obchodzić moje wyniki. Przecież wiadomo, że są sfałszowane ideologicznie . A najlepiej czerpać wiadomości o Diecie Optymalnej z artykułów publikowanych w Dzienniku Zachodnim, ze szczególnym uwzględnieniem - "Stanowiska Komitetu Terapii Wydziału VI Nauk Medycznych Polskiej Akademii Nauk dotyczącego diety optymalnej", opublikowanego w „Dzienniku Zachodnim", podpisanego przez 30 profesorów... http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=702.0 Żenada - to mało powiedziane . No i jeszcze ten komiczny art. - http://www.sluzbazdrowia.com.pl/html/more3335a.php - kawał solidnego bredzenia o Diecie Optymalnej. Po takiej lekturze na temat DO - jest się przygotowanym merytorycznie do "udowodnienia" szkodliwości zaleceń lek. Jana Kwaśniewskiego - zgodnie z najnowszymi pogladami naukowymi na temat dietetyki i żywienia człowieka.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
A Ty twierdzisz , że nie wiedzą??? . A wiedzą??? Popatrz, a w telewizji pokazują ich jakby nic nie rozumieli. Tylko kasa.. kasa...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
to tylko chęć na uwłaszczenie się na istniejącym majątku przejecie go za bezcen
Tak wiem, dlatego jest wywołana 'ta zadyma'.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Tak wiem, dlatego jest wywołana 'ta zadyma'.
Dzis prawdziwych "Judymow" juz nie ma. la, la, la jak w piosence. Koniec pruderii, wiadomo, ze chodzi o pieniadze. !!!!!!! Lekarze tym razem nie odpuszcza. Gra idzie o BARDZO WYSOKA stawke. Chodzi o przywrocenie prestizu, zawodowi lekarza, czego wyznacznikiem jest wysokosc zarobkow. Tak, jak to jest w innych krajach, gdzie nie bylo CYWILIZACJI HOLOTY, czyli socjalizmu.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
...a a co to za składka na fundusz pracy ??? to nie mam pojęcia, po co ona osobie która sama sobie jest pracownikiem Z funduszu pracy utzymujemy bezrobotnych, pracowników interwencyjnych, uczniów przyuczjących się do zawoddu itp. To nie ma nic wspólnego dot. ochroną zdrowia czy Sł. Zdr. Ciągle nie wyjasnia to powodu dla którego obciąża się kosztami ludzi którzy sami znajdują prace to tak w kontekscie tylko wspomniałem o obciążeniach.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
[ i trochę wydamy to i tak kwota 350.000,00 daje nam rocznie 20.000,00 ( dwadzieścia tysięcy zł. ) odsetek i teraz czy będzie nas stać na leczenie ??? No tak , to są truzimy które nijak się nie przekładają na bieżącą sytuację oczywiście że truizmy nikt przecież nie ma w domu kalkulatora
|
|
|
|
|
|
|
|
|