Autor
|
Wtek: Czytać ciemniaki! :) (Przeczytany 144246 razy)
|
toan
Go
|
Dzieci się nie prosi o kolejne występki tylko dlatego, że się obraziły na mamusię, bo wzmaga to w dzieciach krnąbrność i utwierdza w złych nawykach. W dorosłym życiu takie dzieci traktują się jak "pępek świata" zabiegając o poklask, a jednocześnie lekko obrażając się na swoich fanów, bo "kochają być proszeni". Czasem nawet odnoszą sukces "życiowy" w demokracji i szołbiznesie , jeśli opanują odpowiednio szybko "socjotechnikę" (tzw: "tanie chwyty") odziaływania na tłuszczę. Na tej zasadzie największe "sukcesy" w demkoracji wśród "owieczek" - odnoszą "wilki" przebrane w skórę "skrzywdzonej owieczki" Ale tylko najbardziej naiwne "owieczki" dają się na to nabrać, choć w stadzie jest ich najwięcej. A teraz o M+T: Nie sadzę, aby Tomkiewicze tak szybko "dojrzeli" do powrotu tutaj, ponieważ dorośli nie potrafią tak szybko, (lub nigdy) zmienić swojego stosunku i do siebie i do właściwych społecznych zachowań. PS Dzieciom wydaje się mądre rodzicielskie polecenia i wymaga bezwzględnego ich wykonania, ucząc w ten sposób od "małego" szacunku do innych, a nie "miłości własnej"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
i Grizzli. Jeżeli sobie życzysz "po ...talibować" . NIE, na żadne "talibowanie" mojej zgody nie ma. Na normalny tekst - owszem. A wątpię, czy Gryzzli coś tu jeszcze napisze, bo to też raczej "obrażone dziecko".
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Każdy jednak z Użytkowników musi sam zdecydować z kim i o czym chce podadać Ja chcę rozmawiać z Tomkiewicz (M i T), Monikaf, Beata. Proszę, powróćcie . Ci ludzie nie sa zdolni do kompromisu i samokrytycyzmu ,
Tak dokładnie ich znasz? Nie znam ich osobiscie ale ich oceniam wylacznie w granicach tego forum i na podstawie ich postow tak jak zreszta to Oni czynili (czynia) moge tu wiele przytoczyc przykladow ,ale po co!? . Chcac nie chcac wszyscy jestesmy wystawieni na ocene
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Kodar, przejrzałem Twoje dzisiejsze posty i odnoszę wrażenie, że usiłujesz sprowokować tu awanturę. Cały problem, że nikt z zaczepionych nie daje się wciągnąć w zaczepkę, bo jakby opuściła to Forum "skrywana agresja". A mnie podoba się takie "nudne" Forum. Tak - lubię spokój i pokój między Użytkownikami i dziękuję niektórym, że tak szybko potrafili się do tego klimatu dostosować Oby ta sielanka trwała jak najdłużej. Miłej dyskusji wszystkim życzę
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
po pierwsze myslisz sie ,nie mam i nie mialam zamiaru prowokowac,odpowiadalam co mysle,bo myslenie chyby tutaj nie jest zabronione,no i nikogo nie zaczepialam ,jakos dziwnie negatywnie jestes nastawiony do ludzi,dlaczego????
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Chcac nie chcac wszyscy jestesmy wystawieni na ocene zgadzam sie z toba "Luton"tylko sa sprawiedliwe oceny i nie sprawiedliwe,kazdy z nas kieruje sie innymi kryteriami ,nie dostrzegajac tego, najwazniejsze jednak jest to,ze powiedzielismy swoje zdanie nie liczac sie z ogolem opinnni na temat ocenianej osoby, wcale nie chodzi mi o konkretne osobe,pisze to ogolnie, ze tak jest wsrod ludzi,uwielbiaja krytykowac innych,nieuznajac jednoczesnie krytyki pod wlasnym adresem
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
po pierwsze myslisz sie A jeśli się mylę, to w tym przypadku bardzo się cieszę z tego powodu. Pamiętam z mądrej książki, że mając wolny wybór - na iskrę można dmuchać lub splunąć. A i jedno i drugie z ust pochodzi. To drugie gasi iskrę, a ja unikam pierwszego na tym Forum, aby nie doprowadzć tu do "zadymienia". W innej książce piszą, że to: "dmuchanie na zimne". Stąd może się niektórym wydać, że to: "dziwnie negatywne nastawienie do ludzi", ale zapewniam - to błędna ocena!.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Widzialem wielu "glupcow " ktorzy mieli dobra opinie wsrod ogolu i widzialem jak sie ignoruje slowa jednego madrego wsrod ogolu
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jest takie porzekadło,które zapewne każdy zna; "Nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło". Przypomniało mi sie jeszcze jedno; "Kota za ogon się nie utrzyma" -kto ma kota ten wie ,że na siłę trzymanie go za ogon nic nie da,kot będzie niezadowolony. To się również tyczy postępowania ludzi.Zawsze wychodzę z założenia ,że kto chce odejść- niech odchodzi . A kto nie-niech zostanie ....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
nie ma tez Bruforda I żeby było jasne Kodar, Bruford też sam zlikwidował sobie tu konto, bo na tym Forum admin nie banuje i nie zmusza do dyskusji .
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Jak zaczął strajkować i głodować to nie ma siły pisać. Jak odżywi się i dojdzie do formy po urlopie to na pewno wróci. A może uważa, że lepiej być gościem. Gości coraz więcej. Szczególnie w nocą.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
A mnie się wydaje, że DO 'zatacza zbyt duże kręgi' i zabrakło mu argumentów. Szkoda. Lubiłam czytać jego posty.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A mnie się wydaje, że DO 'zatacza zbyt duże kręgi' i zabrakło mu argumentów. Szkoda. Lubiłam czytać jego posty.
I dalej możesz czytać ,przecież nie poznikały. I tak pisał jedno i to samo w kółko już kilka lat i to nie tylko tu. A najlepiej jak wpiszesz w google np. taką fraze ; "Bruford forum"; i pojawią się wszystkie jego złote myśli, jakie udało mu się napisać
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Gości coraz więcej.
Bo lekarze strajkują i to całkiem ostro ,toteż ludzie zaczynają szukać pomocy w necie.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Jak już tak roztrząsacie statystykę to przypomniała mi się ciekawostka. jak studiowałam historię i robiłam pracę o Łodzi i życiu w nim ludzi z różnych kultur i narodowści czyli głównie Żydów, Polaków, Rosjan i Niemców to znlalazłam dane m.in. o prostytutkach: ile ich było jakiego były wyznania. itp. A były to roczniki z lat po zakończeniu I wojny światowej i kilka lat do przodu. Ciekawa jestem czy obecnie robi się takie statystyki? Niby bardziej otwarci współcześni ludzie a chyba nie do końca jednak ...
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Sylwia -no coś Ty - w kraju wyznaniowym, o cielesności człowieka i prostytutkach .. to śmiertelny grzech a jak kto ma z tego przyjemność, ogien piekielny na wieki. homoseksualistów też niet -ewentualnie to tylko chorzy na urojenia . Nie na za darmo sa egzorcyści przykościelni co sobie ze wszelkimi przypadłościami poradzą. Myśle ,ze nawet skutecznie zastąpia teraz strajkujących lekarzy.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
A jaka fajna jest historia starożytna gdzie były domy publiczne albo z innej bajki ślub: dlaczego obecnie przenosi się panne młodą przez próg aby się nie potknęła bo to w starożytnym Egipcie przy wysokich progach domów wróżyło to nieszczęście,że w małżenstwie się będą "potykać" i będzie ono złe. Jak to fajnie określili w hasle reklamowym chyba na Discovery jeśli myślisz,że cokolwiek co zostało wymyślone to nowość to oglądaj filmy o starożytności. Starożytni już to wymyślili: autostrada, igrzyska, itp. Cytuję z pamięci. Na tym koniec o prostytutkach bo ja nie chcę zbaczać z tematu w tym wątku.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Temat wątku jak wyzej więc chyba o wszystkim. Masz racje ,ze większośc tradycji ma swe żródło ze starożytnego wschodu . a niektóre najnowsze trendy z Afryki , Jednak w podświadomości w człowieku drzemie dzikus .
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Temat wątku jak wyzej więc chyba o wszystkim. Masz racje ,ze większośc tradycji ma swe żródło ze starożytnego wschodu . a niektóre najnowsze trendy z Afryki , Jednak w podświadomości w człowieku drzemie dzikus .
..Rudka, te najnowsze trendy to z Ameryki, albo, wszystko jedno to na A i to na A.
|
|
|
|
|
|
|
|
|