Autor
|
Wtek: Czytać ciemniaki! :) (Przeczytany 144191 razy)
|
|
|
|
Zyon
|
nie ma tez Bruforda I żeby było jasne Kodar, Bruford też sam zlikwidował sobie tu konto, bo na tym Forum admin nie banuje i nie zmusza do dyskusji . Niezly chichot historii
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
nie ma tez Bruforda I żeby było jasne Kodar, Bruford też sam zlikwidował sobie tu konto, bo na tym Forum admin nie banuje i nie zmusza do dyskusji . Niezly chichot historii
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z pisania nic nie wynika, jeśli czytający nie rozumie tekstu!. No np: nigdy nie przyszło mi by do głowy, że ktoś czytając zadnie: "należy spożywać tłuszcze zwierzęce, maksymalnie uwodornione" - może sobie pomyśleć, że trzeba jeść olej kokosowy, bo ma najwięcej wodoru albo, że Kwaśniewski "każe jeść 30g i trzeba się tego trzymać nawet głodując", bo napisał, że: "Człowiek dorosły potrzebuje go bardzo niewiele. 30-50 gramów na dobę". . Oj zawiłe są czasem meandry myślowe interpretacji prostego tekstu. A ja jestem zdania, że powinno przyjść do głowy i to nie jedynej. A o "prostym tekście" podyskutujemy jeszcze- Dyrciu!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
nie ma tez Bruforda I żeby było jasne Kodar, Bruford też sam zlikwidował sobie tu konto, bo na tym Forum admin nie banuje i nie zmusza do dyskusji . Niezly chichot historii A jak z "Grizzly'm" było? Precedens, czy mataczył ten flejtuch i szałaput.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Znaczy, że jestem ostatni.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Sam się nauczyłeś ,bo chciałeś wiedzieć ,i wiesz, pozazdrościć tylko
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
wikipedia.org/wiki/Mitochondrium W pewnych warunkach protony mogą przedostawać się do macierzy mitochondrialnej, nie wytwarzając ATP. Proces ten określany jest mianem wyciekanie protonów bądź mitochondrialne rozprzęgnięcie, zachodzi zaś dzięki dyfuzji wspomaganej protonów do macierzy. Powoduje to rozproszenie energii potencjalnej gradientu elektrochemicznego protonów w postaci ciepła. Proces przeprowadzany jest dzięki działaniu kanału protonowego zwanego termogeniną lub UCP1. Termogenina jest białkiem o masie 33 kDa, odkrytym w 1973 roku. Znajdywana jest głównie w gruczołach snu zimowego, zwanych także tłuszczem brunatnym, odpowiedzialnych za produkcję ciepła niezwiązaną z drżeniem. Tkanka ta obecna jest u ssaków, zwłaszcza młodych, bądź u gatunków, które odbywają sen zimowy. U ludzi ilość tłuszczu brunatnego największa jest tuż po urodzeniu, potem zaś maleje z wiekiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To znane. Ciekawsze jest zjawisko inwolucji grasicy u hibernantów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|