Autor
|
Wtek: Czytać ciemniaki! :) (Przeczytany 144202 razy)
|
Rudka
Go
|
Hana -ja sie nie pomyliłam -skalpowanie ,malowanie ,kolczyki we wszystkich częściach ciała dzika muzyka i wygibasy na golasa . Mam jeszcze wymieniać ?. Ameryka właśnie słynie z czarnych talentów. Chyba ,że masz na myśli Indian -nałog palenia nie do wytępienia.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Mam "Mały Rocznik Statystyczny 1938". Ludność Polski (1931) - 31915,8 tys. Zgony, których przyczyną był rak i inne nowotwory złośliwe (1933) - 4,6 / 10000 mieszkańców, czyli ca 15 tys. osób. A dziś?
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
Rocznik statystyczny nie uwzględnia przypadków nie zdiagnozowanych, a tych, zwłaszcza na przedwojennej wsi, mogło być sporo.
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
barja
Go
|
Tak, ludzie byli zdrowsi, tylko krócej żyli, ciekawe dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Bo było więcej wojen, na których ginęło wielu młodych chłopców, którzy mieli po jakieś 20 lat, skutecznie zaniżając średnią wieku. A ile kobiet na ziemiach polskich i niemieckich popełniło samobójstwo będąc uprzednio zgwałconym? Statystyka nie zawsze prawdę Ci powie. Ale bywa skutecznym orężem
|
|
|
|
|
|
|
minimax
Go
|
Wystarczy spojrzec sobie do encyklopedii na starozytnych mezow slawnych, aby wyczytac, ze wszyscy bez mala zyli ponad 90 lat, a srednia byla przecietnie 30 lat wliczajac unierolnosc noworodkow, a do tego kazdy dzis wie, ze oni nie potrafili zliczyc poprawnie lat, choc potrafili wyzsza matemaryke!. Bo co we wspolczesnej glowie pojac nie mozna, tego wczesniej nie bylo! Proste?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
"Ryzyko zachorowania na raka piersi jest prawie dwukrotnie wyższe u kobiet, które jedzą pokarmy zawierające przemysłowe kwasy tłuszczowe typu trans. Jak należy zinterpretować te nowe, alarmujące doniesienia"? Nowe to one były jak je wyczytałem u Kwaśniewskiego - tak gdzieś w połowie lat siedemdziesiątych... A rakotwórcze działanie margaryn nie polega na " zamianie kwasów tłuszczowych typu cis na trans" ( bo organizm robi to lepiej: wiązanie cis "prostuje" się pod wpływem redkutazy 2,4-dienoilo-CoA i izomerazy enoilo-CoA w macierzy, a geny pochodzą z puli mitochondrialnej (Biochemia Davidsona s.408), o czym wspomniałem tu: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1122.msg45811#msg45811 cyt: "nadmiar nienasyconych długołańcuchowych podlega betaoksydacji, a zamiana z cis na trans zachodzi dzieki aktywacji dwóch łatwodostępnych genów determinowanych ilością substratu cis".), ale wyłącznie z ich przemysłowym pochodzeniem, czyli poprzemysłowymi zanieczyszczeniami margaryn - głównie metalami ciężkimi Jednak zdrowotne działanie margaryn (w tym słynne z reklamy "na serce" ) nie ma wpływu na zdrowie osób, które ich nie jedzą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
A rakotwórcze działanie margaryn nie polega na " zamianie kwasów tłuszczowych typu cis na trans" ...
pisałeś już wczesniej nie raz o niskiej szkodliwości wiązań trans, ale nie podaję linka bo nic tak nie cieszy jak samodzielne poszukiwania wiedzy - a może się mylę?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Z pisania nic nie wynika, jeśli czytający nie rozumie tekstu!. No np: nigdy nie przyszło mi by do głowy, że ktoś czytając zadnie: "należy spożywać tłuszcze zwierzęce, maksymalnie uwodornione" - może sobie pomyśleć, że trzeba jeść olej kokosowy, bo ma najwięcej wodoru albo, że Kwaśniewski "każe jeść 30g i trzeba się tego trzymać nawet głodując", bo napisał, że: "Człowiek dorosły potrzebuje go bardzo niewiele. 30-50 gramów na dobę". . Oj zawiłe są czasem meandry myślowe interpretacji prostego tekstu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Z pisania nic nie wynika, jeśli czytający nie rozumie tekstu!.
no tak - przyznaję, że ja czasami też mam z tym problem i parę wpadek juz było częściowo się z tym pogodziłem, ale dzieciaki są już w innej lidze i to pod kazdym względem, a to jest dla mnie priorytet! wszak jestesmy niesmiertelni
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jednak zdrowotne działanie margaryn (w tym słynne z reklamy "na serce" ) nie ma wpływu na zdrowie osób, które ich nie jedzą. Trochę ma... Chlebojadom nie można dać dobrego tłuszczu... Nie pożyliby za długo...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No przeczytałem i dalej jestem ciemniak, bo nic nowego się nie dowiedziałem. Religa podał prostą drogę dietetyczną do eksplozji chorób nowotworowych, co zresztą ma miejsce. Popatrzcie po koszykach w marketach, co ludzie kupują?. Właśnie dzięki takiej diecie, powodującej niedobór tlenu, a głównie energii, którą "rabują" narządy uprzywilejowane, aby podtrzymać życie organizmu, każda dystroficzna tkanka w organizmie może (musi) zmniejszyć swoje zapotrzebowanie. Dzięki fermentacji (cykl pentozowy) zaczyna sobie sama wytwarzać brakujący tlen i energię. Czasem padnie na szpik, czasem na kości, czasem na skórę, czasem na żołądek, czasem na płuca - zależy, która tkanka się pierwsza zbuntuje. Raki "genetyczne" - jako letalne eliminuje szybko sama Przyroda i nie są problemem, tak jak przed stuleciem w Polsce - było tylko 5 tys. zachorowań na raka przy tej samej liczbie ludności. I proszę nie wierzyć, bo wmawiają jak dzieciom, że słońce, zanieczyszczenie środowiska, żywności, bo to są właśnie specjalnie podawane przez "naukowców" informacje dla "ciemniaków". Nie wiem, czy dużo osób przyzna się po przeczytania tego wątku do "ciemniactwa" , ale uważam tytuł wątku za niezbyt fortunny, choć trafny! Tak - ciemniaki zachorowują na raka głównie z powodu przestrzegania " naukowych" zaleceń dietyetcznych propagowanych przez.... chorych na raka Pół dekady i co?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak to co? Jeszcze więcej chorych na raka wymierających masowo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak to co? Jeszcze więcej chorych na raka wymierających masowo. Ale to genetyczne jest Rozszerza się, bo coraz więcej nosicieli
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Geny się mutują a mutacje genują... nic na to nie poradzimy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I nikt nie widzi problemu, jak ja nie widzę kosmitów A może nie chcę widzieć...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|