Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: O mleku, przetworach mlecznych i cukrze (Przeczytany 64854 razy)
|
kodar
Go
|
nie,nie u niego po podworku skacza
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Tu gdzie mieszkam jest bardzo cieplo przez 8 miesiecy w roku, nawet w domu mam powyzej 30 stopni takze musze trzymac jajka w lodowce. Jedna z lodowek przeznaczylem na jaja i napoje chlodzace wiec wilgoci raczej w niej nie ma (frost free) Planuje wybudowac piwnice wiec bede trzymal tam.
Rudka - kangury rzeczywiscie czesto skacza pod moimi oknami. Gdybym wiedzial jak i gdzie poslac zdjecie to mam takie jak kangur wczesnym rankiem zawital do mojego domu. Kawa nie poczestowalem bo zmyl sie kiedy czajnik zdazyl zagotowac wode ale do zdjecia pozowal. Z pozdrowieniem
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Duzo jest miejsc, Syriusz, gdzie mozesz przechowywać i publikować swoje zdjęcia, np. tu: http://www.fotosik.pl/
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Ewa - dzieki za link. Przestudiuje i zobacze co sie da zrobic. A moze jeszcze cos doradzisz w tej materii? Wiesz, nie jestem tak oblatany w komputerach i necie. Fajnie, ze znalazlem strone o tej diecie. Malo pisze, bo moja pisownia odbiega od tej dobrze wyksztalconej. No coz, do szkol chodzilem jeszcze za tow. Wieslawa. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Syriusz, za towarzysza Wiesława, mam wrażenie, o wiele solidniej uczyli języka polskiego. Nie krępuj się - ty rób błędy, a ja, jak sie o jakis potknę, wypomnę ci Lepiej jak zrobisz błąd, a napiszesz coś fajnego, niz miałbyc zamilknąć Co innego, gdybys pisał ksiązkę. Wtedy, gdybyś miał problem z językiem polskim, doradzałabym zamilknąć albo znaleźć dobrego redaktora. A co do zdjęcia - tam jest zielony napis "dodaj zdjęcie". Pod nim nie zaznaczaj, ze zdjecie prywatne, bo nie bedzie dostepne dla nas. Nacisnij szary przycisk "przegladaj". Wtedy otworzy sie okno z plikami z twojego kompa. Wybierz, który chcesz wstawic i na konice zielony napis "dodaj". Jesli nie jestes zarejestrowany i zalogowany, też mozesz wstawic zdjęcie, ale wtedy masz ograniczona kontrolę nad nim.
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Ewa, dzieki za wskazowki. Napewno z nich skorzystam i jak bedzie gotowe to powiadomie. Tymczasem ide spac, za pol godziny nastapi nowy dzien.
|
|
|
|
|
|
|
Mek
Go
|
Moje doświadczenia z mlekiem są inne niż opisane wyżej. Otóż od małego dziecka piłem mleko (oczywiście jak je miałem i nie codziennie). W wieku 25 lat zacząłem szukać dla siebie diety i testowałem na sobie wszystkie możliwe diety, które ukazały się pozycjach książkowych w kraju (wegetariańska, Diamondów, 5-ciu przemian, makrobiotyczna, dr. Lutza i inne. Skończyłem na d. optymalnej i ona najlepiej mi służy ale po drodze spotkałem się z dietą 4-rech grup krwi i autor dr. Adamo pisze o grupie krwi B i AB które jako jedyne tolerują laktozę w wieku dorosłym. Ja mam grupę B więc nie mam z tym problemu. Moje obserwacje potwierdzają te wyniki badań, o których pisze dr. Adamo więc może jest w tym coś czego inni szukają i co wyjaśnia problem. Czytałem też Książkę "Mleko-cichy morderca" w okresie kiedy testowałem wegetarianizm - nie polecam, gdyż jest to pozycja nie poparta żadnymi badaniami. Ja osobiście nie pije dużo mleka, za to używam dużo tłustej śmietany 36% codziennie i nic mi nie dolega z tego powodu - to co może szkodzić w mleku to nadmiar chemii. Natomiast moje doświadczenia z tłuszczami są następujące: otóż znalazłem tabelę różnych tłuszców z różną zawartością składników. Z niej wynika, że najlepszym tłuszczem zwierzęcym jest krowi łój, zaraz po tym barani a wiepszowy jest gdzieś na 5 tym miejscu. Najlepsze tłuszcze występują zawsze we krwi zwierzęcej - i to powinni wiedzieć wszyscy optymalni.
Mek
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) autor dr. Adamo pisze o grupie krwi B i AB które jako jedyne tolerują laktozę w wieku dorosłym. Ja mam grupę B więc nie mam z tym problemu. Moje obserwacje potwierdzają te wyniki badań, o których pisze dr. Adamo więc może jest w tym coś czego inni szukają i co wyjaśnia problem. (...) Mam grupę O i laktozę toleruję bardzo dobrze, fruktozy za to nie cierpię – jak każdy człowiek. Co do diety według grupy krwi to można ją traktować tylko jako wskazówkę kto genetycznie ma większą szansę TOLEROWAĆ dany czynnik szkodliwy, ale i tak należy do tego podchodzić jak do wróżenia z fusów.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
(...) autor dr. Adamo pisze o grupie krwi B i AB które jako jedyne tolerują laktozę w wieku dorosłym. Ja mam grupę B więc nie mam z tym problemu. Moje obserwacje potwierdzają te wyniki badań, o których pisze dr. Adamo więc może jest w tym coś czego inni szukają i co wyjaśnia problem. (...) Mam grupę O i laktozę toleruję bardzo dobrze, Cuda cuda ogłaszają
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Cuda, to to, jak ogłosili, że dieta wg grup krwi, to taka sama kafee biba, jak współczynniki IG. Najlepiej się krowom układa dietę wg grup krwi, jakby co...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
(...) autor dr. Adamo pisze o grupie krwi B i AB które jako jedyne tolerują laktozę w wieku dorosłym. Ja mam grupę B więc nie mam z tym problemu. Moje obserwacje potwierdzają te wyniki badań, o których pisze dr. Adamo więc może jest w tym coś czego inni szukają i co wyjaśnia problem. (...) Mam grupę O i laktozę toleruję bardzo dobrze, Cuda cuda ogłaszają Adamowi sie zmienilo jak kiedys Raw0+, najpierw wsuwal kakao, bo na "diecie krwi" mu "sluzylo" ale potem jak przeczytal diete genotypowa, to mu przestalo "sluzyc" co slusznie zauwazyl Hannibal http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=197301&highlight=#197301
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
P.S.W zwiazku z tym mleczne swietnie sprawdzaja sie w budowaniu muscli NADPH2
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mleczne, jako wysoce zdrowe, jak i żółtka - powinny być zakazane, bo nieumiejętnie stosowane strasznie rujnują zdrowie. Tłuszcz też jest na pańskie geny, więc najrozsądniej 5*wio stosować.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja gdzies czytalem, chyba na dobrychdzieciach, ze mleczne produkty magicznie blokuja odchudzanie i w ogole sa be
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No chyba to pisal, fan niemieszania bialek i takich tam...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|