Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: PRAWDA O SOI - szkodliwe białko roślinne (Przeczytany 37129 razy)
|
kodar
Go
|
Przyznaję sie bez bicia,że parę razy jadłam kotlety sojowe Kilka lat temu jadłam u kolezanki i tak mi posmakowały ,że sama je w domu robiłam. Tak dużo ich robiłam,że w końcu nie mogłam na nie patrzeć i tak się skończyła kariera kotletow sojowych w moim domu Bedac wegetarianka przez okres pieciu lat ,oprocz jajek jadalam kotlety ,toffu,mleko i inne prod.sojowe
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wypada się cieszyć, że nie zapadłam na takie wariactwo jak wegetarianizm?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tak .Wypada się cieszyć,a nawet nalezy się cieszyć
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Wegetarianie różnią się tym od większości, że wiedzą, że jakość ich życia i zdrowie zależy silnie od tego co zjadają. Wegetarianie z zasady nie obżerają się i nie zjadają za dużo białka. Biją więc na głowę każdego wieprzopodobnego z Mc Donalda. Trochę szacunku.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Rys psychologiczny.Każdy wegetarianin w młodości ma problemy osobowosciowe.nagle przekracza trzydziestke ,czasem czterdziestke i bańka mydlana pryska,przed oczami stają mu złote łuki (vide logo Mc Donalds'a) i koles lub koleżanka wcina po "piec" hamburgerów na dzień i z ascetyczna młodzieńcza budowa ciała ,przeistacza się w poczatkowo w atletyczną,żeby przejść do ociężało otyłej z całymi tego konsekwencjami.
I nie rób Adamie wokół wegetarianizmu jakijes "niewiadomojakiej kolorowej słodkie otoczki" .To tylko ideologia jak komunizm ,nazizm,katolicyzm itp, itd. Nie zrozum mnie źle-nie wartściuję żadnej z tych ineologii.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
No porównaj z Kodar, wegetarianizm to był tylko przystanek na drodze poszukiwania najlepszych rozwiązań. Niektórzy ludzie niczego jednak nie znajdą, nikt im nawet nie poda właściwego narzędzia bo zrobiliby sobie krzywdę i poranili innych, są jak pijak który marznie, ale mało że jest niestabilny to jeszcze agresywny, nikt mu więc ognia nie poda bo spaliłby siebie i innych i nawet nieistotne czy w ramach wybuchu agresji czy przez przypadek. Plucie jadem BEZBŁĘDNIE identyfikuje niewłaściwą historię odżywiania, gdyż jest działaniem niekonstruktywnym więc z optymalnością nie ma nic wspólnego. No można czasami małą petardę rzucić, ale nie w człowieka tylko obok, tak w ramach nierokującej terapii szokowej. Zawsze to zdrowsza petarda niż strzał ostrzegawczy w tył gkolana.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Twój post to "blablanie" i nie każ mi porównywać z Kodar (nie wycieraj sobie kolejny raz gęby Użytkownikiem) . Sam widzisz jak się Kodar odzywia,więc marny dałeś przykład Bez urazy Alinko , bo bardzo Ciebie lubię :)ale sama widzisz,że Adam wycierać gębe Uzytkownikami bardzo lubi
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Plucie jadem BEZBŁĘDNIE identyfikuje niewłaściwą historię odżywiania, gdyż jest działaniem niekonstruktywnym więc z optymalnością nie ma nic wspólnego. No można czasami małą petardę rzucić, ale nie w człowieka tylko obok, tak w ramach nierokującej terapii szokowej. Zawsze to zdrowsza petarda niż strzał ostrzegawczy w tył gkolana. PS.Czy ja mam żal do Ciebie,ze jestes lalusiowaty i za nadto pedantyczny ? Zbyt nadto pedantyczni faceci źle mi się kojarzą PS.2.Czy mam Cię zacząć tutaj zmieniać,tak jak Ty usiłujesz zmieniać mnie?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Twój post to "blablanie" i nie każ mi porównywać z Kodar (nie wycieraj sobie kolejny raz gęby Użytkownikiem) . Sam widzisz jak się Kodar odzywia,więc marny dałeś przykład Bez urazy Alinko , bo bardzo Ciebie lubię :)ale sama widzisz,że Adam wycierać gębe Uzytkownikami bardzo lubi Edyta,dzieki,ze mnie lubisz. Ciebie tez lubie i nie mam urazy ani do ciebie ani do nikogo tutaj na forum. Adama,uwazam za b.spokojnego,z wielka kultura osobista i szacunkiem do innych ludzi i checia niesienia pomocy innym,czlowieka. Bardzo lubie czytac jego posty,bo emanuuje z nich dobroc,milosc i cierpliwosc do rzeczy i ludzi
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Adama,uwazam za b.spokojnego,z wielka kultura osobista i szacunkiem do innych ludzi i checia niesienia pomocy innym,czlowieka. Bardzo lubie czytac jego posty,bo emanuuje z nich dobroc,milosc i cierpliwosc do rzeczy i ludzi Napisze wprost ; niejeden z netu (szczególnie) o takim "rysie psychologicznym" okazał się potem pedofilem itp. Tacy są najgorsi,bo tak naprawdę ,to niewiadomo czego można się po nich spodziwać. I niech mi nikt nie pisze ,że przesadzam,bo niejeden raz taka własnie okazała się rzeczywistość.
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adama,uwazam za b.spokojnego,z wielka kultura osobista i szacunkiem do innych ludzi i checia niesienia pomocy innym,czlowieka. Bardzo lubie czytac jego posty,bo emanuuje z nich dobroc,milosc i cierpliwosc do rzeczy i ludzi Napisze wprost ; niejeden z netu (szczególnie) o takim "rysie psychologicznym" okazał się potem pedofilem itp. Tacy są najgorsi,bo tak naprawdę ,to niewiadomo czego można się po nich spodziwać. I niech mi nikt nie pisze ,że przesadzam,bo niejeden raz taka własnie okazała się rzeczywistość. ............oj,Edyto,to naprawde przestaje byc smieszne. Nie moje zadanie oceniac jest ciebie,tylko dziwie sie skad u ciebie tyle zajadlosci????
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Nie moje zadanie oceniac jest ciebie,tylko dziwie sie skad u ciebie tyle zajadlosci???? To nie zajadłość, to typowe zagrywki trolla
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
............oj,Edyto,to naprawde przestaje byc smieszne. Nie moje zadanie oceniac jest ciebie,tylko dziwie sie skad u ciebie tyle zajadlosci???? ... Moim zdaniem do kazdego nalezy miec "modyfikowane podejscie"To w jaki sposob pisze Edyta moze byc w pierwszej chwili po przeczytaniu szokujace dla kogos zupelnie nieobeznanego z "forumowiczami" i z "tematami", jednak kazda "nowa osoba" ktora nie ma "rozumu"na poziomie "idioty" natychmiast bez problemu polapie sie, ze sa to specyficzne "przekomazania" ludzi ktorzy sie dobrze znaja i lubia. Tak wiec nie mozna z takich "przesilen" robic "problemu" Zupelnie inaczej sprawa by wygladala gdyby "takie teksty" z nienacka wyszly z pod klawiatury Adama lub Daniela. Konfrontacja "takiego stylu" z wczesniejszymi postami "Tych Zawodnikow"powalilaby "na kolana" kazdego czytajacego. Jedny slowem przestancie "gwalcic" Edyte
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie moje zadanie oceniac jest ciebie,tylko dziwie sie skad u ciebie tyle zajadlosci???? No to sie nie dziw ,bo już Ci piszę Nie jadam soi i to pewnie czyni mnie drapieżnikiem,a sama wiesz jak się zachowują drapieżniki,a jak się zachowują "krowy na pastwisku"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jedny slowem przestancie "gwalcic" Edyte Dziękuje Ci "przyjacielu",ze sie za mną ująłeś,bo zaczynają tu na mnie pluć jadem i ja sie już tutej czuje "zaszczuta" ,no i "poczebuje" wsparcia,tzn. dobrego słowa . Ponadto sa tutej różnej maści trole,którzy sie nie znają na różnych rzeczach i pełno w nich tylko zawiści i zajadłości
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zupelnie inaczej sprawa by wygladala gdyby "takie teksty" z nienacka wyszly z pod klawiatury Adama lub Daniela. Nie mów,bo Daniel nie jest całkiem taki "pluszowy miś" ,ale też nie jest "piłą motorową" Myslę,ze Adam też nie pokazał tutaj całego "swojego lica" ,tylko conajwyżej "jednączwartą" swoich mozliwości (zaznaczam ,że teraz robię za kobrę indyjską )
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Spotkaliście się Państwo z informacją, że soja jest dodawana do parówek?
"Gdzie się da". Stan na 10.2014, tym razem jako aromat. O efektach np.wzdęcia dziś już było?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|