MORGANO
Go
|
GOLONKI WIEPRZOWE Z GROCHEM I KAPUSTĄ.
Składniki. 1200g golonki peklowane 700g kwaszonej kapusty 150g cebuli 50g mąki grochowej 50g smalcu wieprzowego przyprawy : liść laurowy, sól, pieprz.
Sposób przygotowania. Golonki umyć, gotować na małym ogniu przez około 2 godziny. W innym naczyniu ugotować kapustę, zalewając ją szklanką wody, dodać połowę smalcu i 2 pokrojone cebule. Wykorzystując wywar z golonek przygotować piure grochowe według przepisu na opakowaniu z mąką grochową. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kapustą i piure, polać tłuszczem i zrumienioną cebulą.
Ogółem 2150g B-T-W /247,2/ - /348,8/ - /60,0/ - /4370 kalorii/ 100 gram produktu B-T-W /11,5/ - 16,2/- /2,8/ - /200 kalorii/ 400 gram porcja 1 osobowa B-T-W /46,0/ - /64,9/ - /11,2/ - /800 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,4 : 0,2 B+T/400g=110,9g
|