Krystyna*Opty*
Go
|
Ostatnio na tym forum coraz bardziej brakuje mi postów z treścią... ;( oczywiście poza nielicznymi wyjątkami... ...za to widzę przeważnie posty jednozdaniowe z uwagami interpersonalnymi... Bruford i Tomkiewicze! Dość tych dąsów! Wracajcie! Z wami przynajmniej jest weselej! Forumowicze, a jakie jest wasze zdanie? Mam jeszcze pytanie do Toana: Czy nie można dołączyć do działu ZłOTEJ KSIĘGI opcji edycji umożliwiającej każdemu z autorów postów tego działu dopisywanie nowych informacji do swoich wątków?
|
|
|
|
|
|
|
Belian
Go
|
Jestem za - forum podupadło jeżeli chodzi o konkretną treść i...rzeczywiście - brak Tomkiewiczów i Bruforda daje się zauważyć, oni powodowali, że na forum coś się działo, mimo, że ich wypowiedzi niejednokrotnie wywoływały sprzeczki, ale za to było ciekawiej i to jak!
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Krystyna :DTobie brakuje Bruforda??? kto sie czubi ten sie lubi Jak w starym dobrym małżeństwie. Mnie też ich wszystkich brakuje -Tych zaskakujacych odwaznych i rewolucyjnych spostrzeżeń . Pytań i odpowiedzi o które bym siebie nie podejrzewała ,ze mnie interesują . Ich konsekwencji ,pewności siebie no i przedewszystkim światopogląd i trafione riposty są bardzo edukacyjne. Myśle ,że tacy ludzie to unikaty ,które mimo iż nie dają sie dłamsić przez wierzących to jednak są w duuuuuuużej mniejszości . No i jak kazda mniejszośc - spychana i odsuwana za kare do kąta.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Nie zachwycam się ludźmi , którzy używają dość prostackich sformułowań o ludziach o innych poglądach i upodobaniach (np. na 'matrony chodzące do kościopła: "stare ropuchy" itp.). Nie wiem co oodważnego w tym widzicie. Przypomina mi to raczej styl Lepera sprzed lat. Buforda mi szkoda, ale szanuję jego wybór.
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Rudka napisała: Krystyna :DTobie brakuje Bruforda??? kto sie czubi ten sie lubi Jak w starym dobrym małżeństwie. No nie wiem, w małżeństwach bywa różnie... Mnie też ich wszystkich brakuje -Tych zaskakujacych odwaznych i rewolucyjnych spostrzeżeń. Pytań i odpowiedzi o które bym siebie nie podejrzewała ,ze mnie interesują . Ich konsekwencji ,pewności siebie no i przedewszystkim światopogląd i trafione riposty są bardzo edukacyjne. Bo najbardziej interesujące jest konfrontowanie przeciwnych racji, ale z sensownym uzasadnieniem i oczywiście z uszanowaniem
osoby adwersarza (bez tych zasad po obu stronach, dyskusja natychmiast zmienia się w żenującą pyskówkę ). Takie dyskusje pobudzają do myślenia, pozwalają spojrzeć z innej perspektywy i faktycznie poszerzają horyzonty własnej świadomości. Wprawdzie nie jesteśmy nieomylni ale wzajemna wymiana doświadczeń i wniosków właśnie nas wszystkich, tak jak słusznie zauważyłaś, edukuje. Myśle ,że tacy ludzie to unikaty ,które mimo iż nie dają sie dłamsić przez wierzących to jednak są w duuuuuuużej mniejszości . No i jak kazda mniejszośc - spychana i odsuwana za kare do kąta. Na szczęście unikaty były, są i nadal będą, bo droga do odkrywania praw przyrody wiedzie przez ustawiczne ścieranie się różnych racji. Unikaty! Wracajcie!
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
No chyba ze lubisz jak Cie zwa "Trolem" i prostaczkiem , to owszem zgadzam sie z Toba heh !!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
To może też odbanować "arusia"& innych troli ... - "oj by się działo..." z "sensownym uzasadnieniem i oczywiście z uszanowaniem ..." .
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Nie znam?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Rudka i inne, gdyby tak rozumowal JK nie byloby DO " panimajesz"???
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Ostatnio na tym forum coraz bardziej brakuje mi postów z treścią... ;( oczywiście poza nielicznymi wyjątkami... :
MOze przytoczysz choc jeden tylko z trescia , tylko blagam nie ten o nienawisci. A moze TY sie "zabujalas" hehe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
W ogóle nie rozumiem po co ten wątek.Czemu ma służyć? Po co kłótnie na forum i wyzwiska?Komu tego brakuje?Mnie na pewno nie. To tak jakby lubić to samo w rodzinie.Ja sobie cenię zgodę i spokój i wcale nie prowadzi to do cofania się w rozwoju,bo poprzez spokój i szacunek do drugiej osoby można o wiele więcej zdziałać.Oni wprowadzali zamęt ,a teraz jest spokój.A komu tego brakuje ,znaczy ,że lubi wokół siebie taką atmosferę.
Poprzez tą pisaninę niektórych osób straciłam szacunek do lekarzy.Teraz powoli wraca wszystko do normy.Miałam dosyć długą ,spokojną rozmowę z osobą,poprzez którą popatrzyłam na wszystko z innej perspektywy. Takich osób tu brakuje.Osób,które przejawiają szacunek do drugiej osoby.Ja mogę napisać,że jest mi wstyd ogromny,że dałam się wciągnąć w te wyzwiska.Może dlatego,że to był taki "pierwszy raz" i uległam poprzez niewiedzę....
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Nie martw się Elmo, niektórzy twierdzą, że tak można ciekawie się edukować. Może mają rację?...
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dla mnie obecna sytuacja jest bardzo miła.Teraz widać jak na dłoni ,kto ceni sobie spokój i darzy szacunkiem inne osoby. Edukacja w miłej atmosferze jest bardziej owocna.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
A kto lubi ploty i swary
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Toan napisał: To może też odbanować "arusia"& innych troli ... - "oj by się działo..." z "sensownym uzasadnieniem i oczywiście z uszanowaniem ..." . Aruś mimo usilnych próśb miał ambicję nigdy nie napisać niczego "z sensem i na temat", nie wspominając o uzasadnieniach swoich opinii nocno okraszonych epitetami, oczywiście pod adresem opty. Jak więc widzisz - aruś nie łapie się na odbanowanie
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Aruś mimo usilnych próśb miał ambicję nigdy nie napisać niczego "z sensem i na temat", I słowa dotrzymał
|
|
|
|
|
|
|
|