Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: kalkulator optymalny (Przeczytany 43437 razy)
|
admin
Go
|
Przecież się nic nie liczy Racja, w ostatecznym rozrachunku, ale póki się żyje - ZDROWIE - to jedyne, co się liczy i każdy chory to potwierdzi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...zdrowie, ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, kto cię stracił....(i odzyskał)
|
|
|
|
|
|
|
Adiqq
Go
|
Dla mnie te ilośći są o tyle istotne, że przestrzegam dobowego zapotrzebowania na W...a truskawki(ale tylko mrożone!) bardzo lubię. Nawet w sezonie jak są świeże, to ja wolę mrożonki I zdarza się mi ich zjejść na raz sporo np.: całą paczke - a to już 450g...dla W5,4 daje to 24,3g W, ale 8,5 x 4,5=38,2. Często jem je pod koniec dnia, jako uzupełnienie W(wiem,wiem...., ale mam słabość do truskawek - wtedy jem je bez śmietany
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
Ja jednak pozostanę przy swoim, że truskawki są z innej bajki. (...) „Truskawki to bomba antyutleniaczy” (...) Sałatki truskawkowe Liście rukoli (trzy garście) umyj i osusz. Umyte truskawki (półtorej szklanki) przekrój na pół. Na suchej patelni upraż garść orzechów pinii (trudno dostępne orzeszki piniowe możesz zastąpić uprażonymi pestkami dyni). Wymieszaj składniki. Polej odrobiną oliwy i octem balsamicznym. Wariant na słodko: Pół kg pociętych truskawek wymieszaj z dwiema obranymi ze skórki mandarynkami. To tego wlej pół filiżanki rumu i wsyp łyżkę brązowego cukru. Ta sałatka świetnie się sprawdza jako nadzienie do naleśników. (...) Pięć sposobów na letnie oczyszczenie organizmu Aby truskawkowo-szparagowy detoks był skuteczny, zastosuj dodatkowe metody: 1. Zamieniaj białe na brązowe. Dotyczy to ryżu, cukru, makaronu. Brązowe jest z reguły mniej kaloryczne. 2. Wybieraj żywność nieprzetworzoną i niekonserwowaną chemicznie. Na jakiś czas zrezygnuj z puszek na rzecz mrożonek. 3. Wycisz swój kofeinowy nałóg. Kawę i czarną herbatę spróbuj zastąpić np. energetyczną herbatą Roibos lub naparem z mięty. 4. Odpocznij od żywności pakowanej próżniowo. Zawsze zawiera pewne ilości wolnych rodników. 5. A jednak masło. Niewielka jego ilość jest lepsza od margaryny, bo nie zawiera naprawdę szkodliwych tłuszczów trans, które są w margarynach. (...)
http://polki.pl/dieta_dietyodchudzajace_artykul,7685050.html?print=11. Za blisko idące. Mięso niesurowe jest brązowe. 2. No tak 3. Jakież niedoceniane 4. ??? 5. No tak
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
5. A jednak masło. Niewielka jego ilość jest lepsza od margaryny, bo nie zawiera naprawdę szkodliwych tłuszczów trans, które są w margarynach. Masło nie zawiera tłuszczy trans?. A to bardzo dziwne, bo z tego co pamiętam samego 18:1 w formie trans - jest aż około 2% w 100g masła! Ale które geny i w jaki sposób radzą sobie z transtłuszczami pisał tu kiedyś "toan" PS jest taki enzym co się zowie hydrataza enoilo-CoA - załatwiająca ten "trans-problem" wynikający z niewiedzy dietetyków.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|