Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Czy to plotka czy fakt? (Przeczytany 5935 razy)
|
Dr_DEAD
Go
|
Hej Nigdy nie udzielałem sie na żadnym forum diety optymalnej, ani nie odwiedzałem regularnie żadnych stron poświęconych temu tematowi. A wracając do tematu, rozmawiałem ostatnio ze znajomymi o diecie potymalnej i spotkałem się z takim argumentem z ich strony że dr Kwaśniewski nie żyje i że zmarł na jakieś problemy z sercem. Nie przejmowałbym sie tym ale usłyszałem to od dwóch nieznających sie wzajemnie osób. I teraz moje pytanie do was: Czy to jest plotka czy fakt?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Plotka.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Od razu przypomniał mi się taki wierszyk Jana Brzechwy: "Ptasie plotki"
Usiadła zięba na dębie: "Na pewno dziś się przeziębię!
Dostanę chrypki, być może, Głos jeszcze stracę, broń Boże,
A koncert mam zamówiony W najbliższą środę u wrony."
Jęknęły smutnie żołędzie: "Co będzie, ziębo, co będzie?
Leć do dzięcioła, do buka, Niech dzięcioł ciebie opuka!"
Podniosła lament sikora: "Podobno zięba jest chora!"
Gil z tym poleciał do szpaka. "Jest sprawa taka a taka:
Mówiła właśnie sikora, Że zięba jest ciężko chora."
Poleciał szpak do słowika: "Ze słów sikory wynika,
Że zięba już od miesiąca Po prostu jest konająca."
Słowik wróblowi polecił, By trumnę dla zięby sklecił.
Rzekł wróbel do drozda: "Droździe, Do trumny przynieś mi gwoździe."
Stąd dowiedziała się wrona, Że zięba na pewno kona.
A zięba nic nie wiedziała, Na dębie sobie siedziała,
Aż jej doniosły żołędzie, Że koncert się nie odbędzie,
Gdyż zięba właśnie umarła Na ciężką chorobę gardła.
|
|
|
|
|
|
|
Dr_DEAD
Go
|
No też tak myślałem że to plotka bo w necie nic na ten temat nie mogłem znaleźć, ale i tak ja jestem łatwowierny więc trochę mnie zaniepokoiły takie sygnały.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Pozdrowienia dla całego personelu
|
|
|
|
|
|
|
Marco
Go
|
Nie przejmuj się. Informacje o śmierci Jana Kwaśniewskiego dostaję, średnio, dwa razy do roku - zawsze ze "sprawdzonych" żródeł. [i][/i]"Informacje o mojej śmierci są mocno przesadzone". Mark Twain
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
wszyscy zakonczyny zycie to jest bardzo smieszne jeszcze smieszniejsze jest to ze nie bylam nie czulam tego ksiedza Sedlaka pisal okropnie dziwnie i bardzo tak niezrozumiale ze trudno to wszystko zobaczyc dziwne i ciekawe jest to ze po jakims tam czasie inaczej odbieram jego texty ... czy umieram ? chyba tak
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... czy umieram ? chyba tak
...inaczej być nie może.Wszyscy podążamy w jednym kierunku .... Jak to się mówi; kto się urodził,musi umrzeć.I choćbyśmy nie wiem o ile sobie przedłużyli tego życia ,to i tak jest to niczym wobec wieczności,wobec całego Wszechświata. Memento mori ...
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
wszyscy zakonczyny zycie to jest bardzo smieszne jeszcze smieszniejsze jest to ze nie bylam nie czulam tego ksiedza Sedlaka pisal okropnie dziwnie i bardzo tak niezrozumiale ze trudno to wszystko zobaczyc dziwne i ciekawe jest to ze po jakims tam czasie inaczej odbieram jego texty ... czy umieram ? chyba tak ..nie, nie umierasz , zyjesz i to coraz swiadomiej, bo dojrzales do lektury!
|
|
|
|
|
|
|
Dr_DEAD
Go
|
Odpowiedz na pytanie czy umrzemy jest oczywista, trudniej odpowiedzieć na pytanie czy sie narodzimy ponownie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Jak uwierzymy w reinkarnacje to mozliwe beda ponowne narodziny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|