Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Modyfikacje? (Przeczytany 52121 razy)
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Była okazja, nawet stopy specjalnie umyłem. Będą następne, przecież ten nadmiar tłuszczu z mleka Matki w końcu nawet "Moby Dick" przepali. Ja osobiście jestem ciekaw jaki wpływ będzie miała "wytrzymałość siłowa" na rozmiar kołnierzyka. A Wiesz, że na Forum znam t y l k o dwóch Facetów, którzy podali swój rozmiar. Drugi to Marek, ale on... wiadomo, "ekshibicjonista". "Milczenie złotem" ma dla mnie podobną wymowę do "bój się Boga". "Gupia" sprawa, ale o tym też się nagadałem , że ho, ho, ho. I jeszcze nagadam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moby Dick był białuchą Pogadamy za rok. O kołnierzyku
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Znaczy mleko mamy było białe, a nie tłuste? Widzę Cię. Ty milczku mój, za rok zaś jakie złoto odkryjesz . W kołnierzyku.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
W samych moich 9 żółtkach na śniadanie jest ~28 g białka.
Ale, ale... 9 żółtek waży aż ~180g. Za to tylko w 150g wątroby cielęcej na obiad tego białka jest 29 g. Na moje oko, to trzeba naprawdę pokombinować, aby na ŻO jeść tylko 30 g białka dziennie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wyręczę hannusia, po co Dzieciaka gonić za miedzę po nocy. W samych moich 9 żółtkach na śniadanie jest ~28 g białka.
Ale, ale... 9 żółtek waży aż ~180g. Za to tylko w 150g wątroby cielęcej na obiad tego białka jest 29 g. Na moje oko, to trzeba naprawdę pokombinować, aby na ŻO jeść tylko 30 g białka dziennie. MiTcio nie twierdzi, że jadł zaledwie 30gie, on uważał, że się nie da tak mało zjeść- jak Ty, a do polemiki wybrał fragment z książki mojego Przyjaciela, który mu się nie spodobał. Prowokator i Cymb..., znaczy cyklista w jednej osobie nie zrozumiał, że tekst nie jest przeznaczony dla niego, bo pewnie nadal chce żyć wiecznie, czego mu serdecznie życzę- i szuka w "musku" rozwiązań, nie bacząc na fizjologię i biochemię- napisane przeze mnie w dowolnej kolejności. Mało tego już wtedy zaczął burczeć na napisane w książce słowa o kosmitach, ich Bogu itp., ale to były pierwsze stadia zaburzeń. Ładnie wytłumaczyłem, mój młodszy Kolego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A Teresa je 30 gie i ma was w nosie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To zależy jaki gruby ten plaster cheddaru...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A Teresa je 30 gie i ma was w nosie Wiem. Ale to Ona zaczęła tą swoją negacją mój nos gilgać, lata temu. Ale fakt, gdy dopadły mnie blade chmury, goniła za mną po całym necie, a meldunki błyskawicznie dostarczała na Forum, moja "Listonoszka". To zależy jaki gruby ten plaster cheddaru... Wygląda na niewysoki.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wyręczę hannusia, po co Dzieciaka gonić za miedzę po nocy. ... Teresa by na to nie pozwoliła. Poza tym Anakin tu świetnie tropi... Toan'a.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zawsze najlepiej jest słuchać organizmu, ale i starać się trzymać proporcję jedząc do syta zgodnie z opisem tego stanu np: tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80 . Do określenia min. zapotrzebowania na węglowodany w orgazmie bada się w moczu poziom ciał ketonowych. U zdrowej osoby w początkowym okresie, może występować jeden krzyżyk, bez obawy o zakwaszenie. Czyli po poczatkowym okresie adaptacji ten krzyzyk zniknie? Jak to rozumiec?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Czyli krzyzyk nie oznacza od razu ketozy? Rozumiem, ze zakwaszanie moczu jest celowe, zeby np sie nic nie zaleglo w pecherzu?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Prawidłowe pH moczu waha się w granicach 4-8 i jest przeważnie tym bardziej krzyżykowe, czyli kwaśne, im więcej się zjada białka. Na wszelki wypadek podaję -kolor, a pH - http://www.edukator.pl/Wykrywanie-kwasow-i-zasad,3527.html - tu na przykładzie wywaru z czerwonej kapusty... A paski krzyżykowe wykrywają tylko acetooctan i aceton, które stanowią zaledwie około 25% ciał ketonowych w moczu i są wysoce nieefektywne (fałszywe wyniki) z upływem czasu po otwarciu opakowania. Im bardziej ciemnożółty mocz tym większe zafałszowanie krzyżyków do tego, więc naprawdę szkoda pieniędzy na zepsucie sobie samopoczucia. Dlatego jak już, to ciała ketonowe bada się w laboratorium, a nie w wc. Oczywiście muszę dodać, że chodzi o zdrowe osoby, aby później nie było, że "szlaki siem przetarły"...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Miałem jak zwykle durny pomysł, żeby napisać, że Zyon i tak będzie próbował lać na pasek, ale się dzielnie powstrzymałem!
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|