forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-24, 16:22:27

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
660268 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  spaghetti
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 3 4 [5] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: spaghetti  (Przeczytany 48232 razy)
akazah
Gość


Email
Odp: spaghetti
« Odpowiedz #80 : 2009-12-15, 14:24:02 »

No nie, kobiety, przestancie.............na spaghetti musi byc mielone, swiezo zmielone wolowe, juz Wam podaje najlepszy na swiecie sos miesny:
200 gr marchewki
200 gr pietruszki
200 gr seler naciowy
150 gr boczku
500 gr miesa wolowego
200 gr smalcu (okolo)
2 puszki pomidorow
120 gr koncentratu pomidorowego
szklanka dobrego bulionu

napatelni topimy 100 gr smalcu
dodajemy utarce na gruej tarce marchew, pietruszke
seler naciowy kroimy cienko i tez doodajemy
wszystko to dusimy ( pod pokrywka)
po okolo 10-15 min dodajemy mieso, ktore trzeba widelcem rozetrzec, wymieszac dokladnie z warzywami
jak juz mieso zmieni kolor na dobrze brazowy posypujemy wszystko papryka, pieprzem (ja soli nie urzywam) ale mozna dodac sol
tu trzeba z pewnoscia dodac nastepne min 50 gr smalcu
nastepnie dodajemy dwie puszki pomidorow i dikladnie wszystko mieszamy aby mialo konsystencje " calosci"
dolwamy szklanke bulionu
nastepnie dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy
Jezeli jest za malo tluszczu mozna jeszcze dodac 50 gr smalcu ( brak T widac jak na dloni)
Caly sos gotujemy okolo 30 min

Ja serwuje tak:

100 gr makaronu otymalnego
250 gr sosu spaghetti
na to klade 50 gr masla, ktore sie samo topi, wszystko mieszam
i voila....opty spaghetti

mozesz mi adampio napisać co u ciebie kryje się pod nazwą bulion??? czy taki z kostki rosołowej czy wywar z mięsa.....
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: spaghetti
« Odpowiedz #81 : 2009-12-16, 10:06:47 »

W tym przepisie, jak mowilem jest to przepis Pascala, bulion jest z kostki i nic sie nie stanie jak taki zrobisz. Jednak jezeli masz swoj wywar z kosci  czy z czego badz to oczywiscie urzywasz swojego. Tzn ja tak robie.
Zapisane
akazah
Gość


Email
Odp: spaghetti
« Odpowiedz #82 : 2009-12-16, 11:49:07 »

W tym przepisie, jak mowilem jest to przepis Pascala, bulion jest z kostki i nic sie nie stanie jak taki zrobisz. Jednak jezeli masz swoj wywar z kosci  czy z czego badz to oczywiscie urzywasz swojego. Tzn ja tak robie.

wczoraj wieczorem zrobiłam sos... dzisiaj będzie konsumowany.... Smile ciekawe...co mi z tego wyszło Wink
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: spaghetti
« Odpowiedz #83 : 2009-12-16, 12:50:24 »

W tym przepisie, jak mowilem jest to przepis Pascala, bulion jest z kostki i nic sie nie stanie jak taki zrobisz. Jednak jezeli masz swoj wywar z kosci  czy z czego badz to oczywiscie urzywasz swojego. Tzn ja tak robie.

wczoraj wieczorem zrobiłam sos... dzisiaj będzie konsumowany.... Smile ciekawe...co mi z tego wyszło Wink

Ups, sorry, ten przepis jest moj. Nie czytalem na jakipost odpowiadasz i "myslalem", ze chodzi o zupe serowa,hihihihihi

A sos, mam nadzieje, ze Ci bedzie smakowal.
Zapisane
akazah
Gość


Email
Odp: spaghetti
« Odpowiedz #84 : 2009-12-16, 19:03:24 »

smakował i to bardzo...... po prostu palce lizać.....
dziękuję za przepis i dobre rady Smile
Zapisane
adampio
Gość


Email
Odp: spaghetti
« Odpowiedz #85 : 2009-12-17, 07:14:12 »

super
Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 17 zapytaniami.