Autor
|
Wtek: Otyłość chorobą zakaźną!!! (Przeczytany 192277 razy)
|
madre
Go
|
nikt Doktora nie przeprasza
Z przyznawanych racji, najbardziej rzeczowa jest racja żywnościowa. To wiemy, że racja żywnościowa jest rzeczowa, ale nie jest ona tożsama z inną racją czyli przyznawaniem słuszności wygłaszanych argumentów ( bez prawa wygłaszanych racji do całkowitej prawdziwości czy bezwzględnej prawdy.) Tosi mi się tak wydaje (więc jest to jedynie moja racja, bez prawa do roszczenia sobie prawdziwości w tej gadce (nie gatki )) Racja żywnościowa może kojarzyć się z normą żywnościową. Ta pierwsza raczej związana jest z przydziałem żywności w stanach wyjątkowych, tj. wojen, klęsk żywiołowych bankructw państw, skoszarowanego i stołówkowego zbiorowego żywienia w tych szczególnych sytuacjach (kartki na żywność, czyli przydział na tzw. "głowę"), czyli w sytuacjach gdzie występują braki w możliwości w swobodnym nabyciu wartościowej (albo w ogóle jakiejkolwiek dostępnej) żywności. Ta druga powinna w założeniu określać właściwe zapotrzebowanie na składniki odżywcze, energetyczne i inne aby umożliwić prawidłowe funkcjonowanie w zdrowiu żywionego w zgodzie z normą, a ta powinna być oparta na odkrytych prawach przyrody ( a nie mniemaniu kształcunych z IŻIŻ) Właściwość prawdziwości racji dyskusyjnych w sprawie norm i racji żywnościowych należałoby przedyskutować gdyby nie to, że to już się odbyło, bo zostało wyłożone i następnie tu zamieszone na forum przez admina Pana Tomasza ( roczek temu w Ciechocinku) http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5387.100Czyli wnoszę, że racje żywnościowe zwykle nie dorównują nawet zalecanym oficjalnym normom żywnościowym a co dopiero normie Optymalnej Doktora Kwaśniewskiego. A pytanie o rację żywnościową: Ale taka zwykła czy poczwórna?
jest zasadne w żartach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Otyłość to patologia, ale jak widać i patologia może być zdrowa.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Lepsza zdrowa patologia niż patologiczne zdrowie utrzymywane patologiczną profilaktyką.
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
"Patologiczna czynność mózgów ludzkich"
Jakie to wynaturzone, patologiczne zachowanie dziennikarskie zadawać w imieniu CBA i prokuratora zdrowemu czlowiekowi patalogiczne spreparowane pytanie?? ...W rozmowie z "Super Expressem"... ...Zapytany, czy korzystał z usług prostytutek, polityk się oburza. ? To jest podłość. Co to w ogóle jest za pytanie! To wymaga jakiejś rozmowy, uzasadnienia. Nie będę tą drogą dyskutował z CBA i prokuraturą. Oni to spreparowali ? kwituje ostro...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Sorry, przez nieuwagę wywaliłem i nie da się tego cofnąć, więc cytuję:
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W starszym wieku lepiej mieć trochę więcej tłuszczu zapasowego, choć w bardzo podeszłym "fizjologiczne" wychudzenie jest normą.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ups - przepraszam, zapomniałem dobitnie stwierdzić, że się na tym nie znam, więc lepiej traktować to co napisałem z przymrużniem oka, bo każdy "ekspert" zywieniowy wie, że tylko wegetarianizm i 5*wio są super, a reszta do bani.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Berberyna ok, ale czy samo "żryj połowę" nie stymuluje czasem wydzielania adiponektyny?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Lubię biochemię - to taka logiczna struktura chaosu...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czasami dobrze jest odświeżyć sobie pamięć, tak dla ćwiczenia.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|