Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: SZPARAGI W SZYNCE. (Przeczytany 3137 razy)
|
MORGANO
Go
|
SZPARAGI W SZYNCE.
Składniki. 300g Szparagi konserwowe 200g Szynka 6 plasterków 60g Białko z 2 jajek 50g Masło 50g Migdały przyprawy : sól, pieprz
Sposób przygotowania. Szparagi w sosie własnym należy wyjąć ze słoika i odsączyć. Do każdego plastra szynki wkładamy po dwa szparagi i zawijamy w rulonik. Ruloniki te należy ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem. Do dwóch białek z jaj wkładamy rozdrobnione płatki migdałowe a całość ubijamy na sztywno. Białka układamy dekoracyjnie na rulonikach szynki z szparagami i zapiekamy w gorącym piekarniku. Uwaga - beza, która się wytworzy na roladach powinna być jasnego koloru. Plater udekorowany zieleniną jest bardzo wytwornym daniem na różnego rodzaju przyjęcia optymalne.
Ogółem 660g B-T-W /55,3/ - /105,5/ - /15,7/ - /1230 kalorii/ 100g produktu B-T-W /8,4/ - /16,0/ - /2,4/ - /185 kalorii/ 200g porcja 1 osobowa B-T-W /16,8/ - /32,0/ - /4,8/ - /370 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,9 : 0,3 B+T/200g=48,7g
Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|