forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-26, 13:03:15

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
660390 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZPARAGI W SZYNCE.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SZPARAGI W SZYNCE.  (Przeczytany 2992 razy)
MORGANO
Go


Email
SZPARAGI W SZYNCE.
« : 2007-07-28, 00:06:21 »

SZPARAGI W SZYNCE.

Składniki.
300g Szparagi konserwowe
200g Szynka 6 plasterków
  60g Białko z 2 jajek
  50g Masło
  50g Migdały
 
przyprawy : sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Szparagi w sosie własnym należy wyjąć ze słoika i odsączyć.
Do każdego plastra szynki wkładamy po dwa szparagi i zawijamy w rulonik. Ruloniki te należy ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem.
Do dwóch białek z jaj wkładamy rozdrobnione płatki migdałowe a całość ubijamy na sztywno.
Białka układamy dekoracyjnie na rulonikach szynki z szparagami i zapiekamy w gorącym piekarniku.
Uwaga - beza, która się wytworzy na roladach powinna być jasnego koloru.
Plater udekorowany zieleniną jest bardzo wytwornym daniem na różnego rodzaju przyjęcia optymalne.


Ogółem 660g  B-T-W  /55,3/ - /105,5/ - /15,7/ - /1230 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /8,4/ - /16,0/ - /2,4/ - /185 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /16,8/ - /32,0/ - /4,8/ - /370 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,9  : 0,3
B+T/200g=48,7g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 17 zapytaniami.