Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Klopoty z ulozeniem diety bez gotowania 95kg-185cm (Przeczytany 4716 razy)
|
Polis
Gość
|
Witam wszystkich. Mam nadwage wiec stosunek tluszczu moze byc mniejszy z tego co czytalem (ale jaki?), nie jestem w stanie tesz zjesc tyle produktow ile jest zalecane (bialko wobec wagi) i tluszcze wychodza mi niskie ~1.6-1.7. Nie wiem tesz jak zjesc zalecana ilosc weglowodanow nie jedzac chleba i mala ilosc ziemniakow. (tzn. zjadlem dwie kromki razowego z makrela i druga moczona w smietanie zdecydowanie lepsze od makreli ogolnie nie przepadalem nigdy za rybami). Lubie tluszcze zwierzece tylko po usmazoniu.
Wiec da sie ulozyc na teraz cos z produktami ktore da sie szybko przygotowac? Czy sensowne stosowanie diety wymaga gotowania?
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Gość
|
Witaj Polis. JeĹli chcesz schudÄ
c to wystarczy stosunek B:T 1-2. JeĹli chodzi o gotowanie to wedĹu mnie najzdrowsze sÄ
posiĹki gotowane, ale jeĹli nie masz czasu na pichcenie to moĹźesz upiec raz na tydzieĹ chlebek opty/biaĹkowy/lub kupic gotowy w sklepie opty i robic wedĹug smaku kanapki albo placki serowe sÄ
bardzo smaczne i syte. A na szybko moĹźna zjeĹc ser i popic ĹmietanÄ
30% ale nie za czÄsto. Na wieprzowinie/tĹuszczu/ i bez zbóş szybciej siÄ chudnie.Jajka gotowane z majonezem i do tego jeden pomidor to tez szybkie przygotowanie. Obiad /obiado-kolacje/ wypadaĹo by zjeĹc normalnie tzn gotowany. WÄglowodany najlepiej kozystac z warzyw i ziemniakĂłw. W ziemniakach jest W - 18,3 wiÄc ziemniakĂłw nalezy zjeĹc co najmniej 150g do 200g. Jeden pomidor ma w 100g zaledwie 3,6-W. A 1 szt waĹźy ok 200g. Najlepiej tak komponowac posiĹki aby w obiedzie byĹo co najmniej w Twoim przypadku 40 W, a resztÄ rozĹoĹźyc na Ĺniadanie, czy wieczorem same W. Musisz przejzec tabele aby wiedziec w czym sÄ
W i wybrac ktĂłre Ci najlepiej smakujÄ
. Jak siÄ jest w podróşy to dobre sÄ
migdaĹy. A co do B to nie trzeba jeĹc duĹźo. NajwaĹźniejsze jeĹc do syta i nie byc gĹodnym. pozdrawiam fewa
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Gość
|
CzeĹÄ skoro nie chcesz stosowaÄ to polece ci diete na surowo owoce warzywa i mieso :)Obecnie to najlpsza dieta jakÄ
znam. Tu masz cocnieco o enzymach niedĹugo pojawiÄ
sie takze artykuĹy z surawki na surawke teĹź mozesz zajrzeÄ.To cie zachÄci. http://szczesliwastrona.rew.pl/forum/viewtopic.php?t=23pzdr Marcin
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|