Autor
|
Wtek: Jestem głodna! (Przeczytany 95303 razy)
|
administ
Go
|
Chyba, że o jakieś inne gofry Ci chodzi? Z mąki i na słodko... Szukaj pod hasłem "synergia". I tyle podpowiedzi starczy. Wiem co to jest synergia bez szukania... wykręcasz się jak możesz... No to jak wiesz, to po kiego się pytasz? Jest różnica między synergią składników i sposobem obróbki kulinarnej placka, goferka i wafelka. Placki - zdrowo, goferki i wafelki - choro i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
A bo to diesel power jest... Od oliwy i oleju ³atwiej siê tyje ni¿ od smalcu, w warunkach korytkowych jakby co. Eee? Co te¿ admin rzecze? Móg³by admin to rozwin±æ, bo nie ogarniam tego. Doktor w ksi±¿ce "Jak nie chorowaæ?" co innego przecie¿ zauwa¿y³. Mianowicie: im wiêcej "paliwa" lepszego (twardych t³uszczy zwierzêcych), tym wiêcej gorszego (wêglowodanów) zostaje od³o¿one. T³uszcze ro¶linne maj± mniejsz± warto¶æ biologiczn±, wiêc przy tym samym stosunku T:W mniejsza ilo¶æ "cukru" powinna zostaæ przerobiona na "smalec". To "t³uszcze nasycone" powinny bardziej "tuczyæ" na korycie ni¿ t³uszcze ro¶linne... Niech to admin wyt³umaczy, bo teraz to ju¿ nic nie wiem. Problem w tym, ¿e admin przesta³ definitywnie t³umaczæ. Teraz admin stwodza i wystarczy... Niech admin się nie obraża na mnie, ale... Taka gadka to "wykręt" dla tych, co coś palną, a potem niechcąc się przyznać do omyłki ucinają tak sprawę. Sęk w tym, że to, co admin stwierdził kilka postów temu, koliduje z tym, co Doktor napisał w "Jak nie chorować?" o tym kiedy się tyje bardziej, a kiedy mniej. I chciałbym wiedzieć, czy książki Doktora się zdezaktualizowały czy admin strzelił przypadkowo "gafę". Adminowi zdarza się czasem różne "głupstwa" wypisywać z dziedziny IT, na pewno z biochemią admin jest bardziej za pan brat, niemniej jednak wolałbym usłyszeć wyjaśnienie tej (pozornej dla mnie?) "sprzeczności" między słowami admina a Doktora. Dysonans poznawczy mnie przygniótł.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A dlaczego optymalni 13?
Od nr certyfikatu Oczywiscie dzieki tym swoim modyfikacjom dorobil sie sporej nadwagi, potem sie odchudzal glodujac i wazac swoj mocz i takie tam historie..... Do tego spozywa calkiem spore ilosci pestek z moreli i zlota koloidalnego, co nie przeszkadza mu pisac, ze jest calkiem zdrowy hahahahaha, dobre. Dlatego tylko sarkazm, cynizm i czarny humor pozostaje do komentowania takich rzeczy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
anakin
Go
|
Kocio³ek w synapsach? Tak mi przykro... No był, ale po tym poście już definitywnie chowam tamte słowa admina do szufladki "gafy, dyrdymały" i zostaję przy wiedzy przekazanej przez Doktora w "Jak nie chorować?". ;-]
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobrze!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba, że o jakieś inne gofry Ci chodzi? Z mąki i na słodko... Szukaj pod hasłem "synergia". I tyle podpowiedzi starczy. Wiem co to jest synergia bez szukania... wykręcasz się jak możesz... No to jak wiesz, to po kiego się pytasz? Jest różnica między synergią składników i sposobem obróbki kulinarnej placka, goferka i wafelka. Placki - zdrowo, goferki i wafelki - choro i tyle. Trzeba było tak od razu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakie to proste, a jeśli nie, to tylko dokładnie wykonywać to co jest na kartce: I N F O R M A C J A Produkty zalecane i niejadalne... No prościej już się nie da.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Bardzo dobrze! Bo ja wiem... Nieco nad tym kontemplowałem i... I jednak uwzględnię uwagę admina. Będzie następująco to wyglądać: KORYTO na tłuszczach roślinnych, naukowo zwanymi "nienasyconymi" - nadmiar energii z węglowodanów bardziej w sadło. KORYTO na tłuszczach zwierzęcych, naukowo zwanymi "nasyconymi" - nadmiar energii z węglowodanów bardziej w cholesterol. Acz nie wiem nadal, co admin miał na myśli. ;<
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakie to proste, a jeśli nie, to tylko dokładnie wykonywać to co jest na kartce: I N F O R M A C J A Produkty zalecane i niejadalne... No prościej już się nie da. Za proste zeby bylo prawdziwe, a moze chociaz zrotowac naprzemiennie by sie dalo? Geny kombinatorstwa tak latwo sie nie dadza wygasic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale to jak dla małpy w zoo! Bardzo skuteczna karteczka.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to jak dla małpy w zoo! Ups! Pewnie za szczerze, ale co mi tam, mogę sobie na to pozwolić...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Jakie to proste, a jeśli nie, to tylko dokładnie wykonywać to co jest na kartce: I N F O R M A C J A Produkty zalecane i niejadalne... No prościej już się nie da. Za proste zeby bylo prawdziwe, a moze chociaz zrotowac naprzemiennie by sie dalo? Geny kombinatorstwa tak latwo sie nie dadza wygasic hehe, jak to szło? "Mąka to stan umysłu"!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I "na chlebie też proporcjum wyjdzie"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakie to proste, a jeśli nie, to tylko dokładnie wykonywać to co jest na kartce: I N F O R M A C J A Produkty zalecane i niejadalne... No prościej już się nie da. Za proste zeby bylo prawdziwe, a moze chociaz zrotowac naprzemiennie by sie dalo? Geny kombinatorstwa tak latwo sie nie dadza wygasic Jeszcze jadalne powinno być na zielono, a niejadalne na czerwono. Tak dla większej przejrzystości, choć daltonistów nie dotyczy...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Ale to jak dla małpy w zoo! Ups! Pewnie za szczerze, ale co mi tam, mogę sobie na to pozwolić... "Tak to zwykle bywa: człowiek uczciwy i uczuciowy bawi się w szczerość, człowiek zaś interesów nastawia ucha, a potem przy okazji pożera cię z kościami." Dostojewski
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Piękna maksyma!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Jakie to proste, a jeśli nie, to tylko dokładnie wykonywać to co jest na kartce: I N F O R M A C J A Produkty zalecane i niejadalne... No prościej już się nie da. Za proste zeby bylo prawdziwe, a moze chociaz zrotowac naprzemiennie by sie dalo? Geny kombinatorstwa tak latwo sie nie dadza wygasic hehe, jak to szło? "Mąka to stan umysłu"! No ba
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|