elmo
Go
|
Matti,załamujesz mnie.Zamiast być wdzięcznym ,że czegos się nauczyłeś,że ktoś Cię wyprowadził z błędu,to wypisujesz tu o jakichś walkach . Nie przyjmujesz żadnej prawdy jedynie liczą się Twoje urojenia i na dodatek piszesz je na własnym Forum jako prawdy objawione.Współczuję takiego "nauczyciela" Twoim Użytkownikom.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Reasumując: żółć robi kuleczki tłuszczu, które są doprowdzane naczyniami chłonnymi do naczyń włosowatych kwiobiegu ...
Miałam właśnie pytać czemu akurat do naczyń chłonnych,a nie od razu do naczyń krwionośnych... Właściwie,to dlaczego tak się dzieje?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dieta ta jest bezpieczna dla ludzi,którzy traktują i stosują ją w sposób optymalny,a nie sztuczny.Nie jest wtedy nudna i monotonna,jak niektórzy piszą,nie jest się przymuszonym do czegoś i nic na siłę się nie stosuje.Wtedy jedynie czerpie się przyjemność. Na tej diecie można jeść owoce,ale niektórzy są przekonani,że nie...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Właściwie,to dlaczego tak się dzieje? Nie wiem, ale pewnie chłonka ma większe "powinowactwo" do zemulgowanego tłuszczu, niż osocze?.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Organizm sobie jakoś radzi,najlepiej jak potrafi . PS.Tu post mi się zabłąkał, nie do tego wątku miał być
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
toan cytuje "głupstw łacznie z jedzeniem na surowo" komentarz:współczuje ograniczenia umysłu zwłaszcza że o tym nic nie wiesz.
Porozmawiaj ze mną o pływanie jak nigdy nie byłeś w wodzie...
Ale to tylko twoja strata.Cóż czasem sie idzie o krok do przodu i dowiaduje o tłuszczach ale sie zatrzymuje tylko tyle ze troche dalej. Cóż moze potrzebna jest kolejna nauka?
Nie czytałęm waszych ostatnich postów w ogóle bo rozmowa jest bezsensowna.Czepneliście sie jak rzep psiego ogona i nawet mi zaczyna sie kończyć cierpliwość
Jaki to ma cel do jasnej ciasnej ? Móimy o pracy wątroby wątroba wydziela żółć do tłuszczu a czy "trawi" czy "bierze duział w trawieniu" to takie kręcenie sie wokół nieistotnej rzeczy do holery.Jakie ma to znaczenie chyba tylko żeby tracić czas.
Kolega ma problemy z wątroba lepsza jest dieta tłuszczowa a ten czynnik nie am znaczenia.
Powiedziałęm już ze ja mam racje ale jako ze dyskusja jest bezcelowa nie będe pisał argumentów bo to strata czasu ja napisze wy sie uprzecie w swoich prawdach i to sie nie skończy a JEST TO BEZCELOWE.
To jakby majac zamiar zeglować na pomoście rozwijajac zagiel kłócić się czy żagiel sie pisze przez "ż" czy przez "rz".Po co to robić jeśli chcemy żeglować...
jeśli tego nie rozumiecie to bardzo przykro.Ja koncze temat a przeciwargumentów wam nie podam aby znowu nie otrzymać odpowiedzi co w efekcie nigdy by sie nie skończyło więc ustapie pierwszy.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
To tak jakbym ja sie teraz czepnął ciebie za ta głupoe co napisałeś o surowiźnie... a trzeba przyznać ze jest o co.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Jaki to ma cel do jasnej ciasnej ? Rozpropagowanie "czegoś o czym zapomniałeś"?, to jedynie skłoniło Cię do ponownego powrotu na to Forum. A ponieważ zareklamowałeś się już tu odpowiednio, to "tracisz cierpliwość". A szkoda, bo podoba mi się Twój zapał, ale na Twoje Forum też lubię zaglądać!. Gratuluję pomysłu i oby Ci się dyskusja rozkręciła , ale tu też pisz, jeśli znajdziesz czas i coś ciekawego!. PS Białka (w tym insulina podana doustnie) są trawione do "papki aminokwasowej", więc lepiej je przed zjedzeniem zdenaturować np: termicznie, bo się lepiej trawią i wchłaniają. . I każdy "chłop" o tym wie parując ziemniaki dla swoich podopiecznych .
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
Zapewne każdy chlop takze wie albo wiedział jego dziad że trzeba dawać świni gotowane bo na surowych nie tyje i jest zdrowsza.
Toan nie obrzucaj mnie teorią bo to nas do niczego nie zaprowadzi. Wyśle ci 5 linków na miejsca gdzie sie je na surowo a ty mi wskazesz 5 gości co jedza po termicznej obróbce ale jej nie doświadczyli.i nigdzie tak nie dojdziemy.
Spróbuje tego a przekonasz sie jakie to jest zarąbiste! Enzymy rządzą poczytaj dr.Howell ma chyba 107 lat ale olać. Spróbuj zobaczysz jak sie lekko czujesz jakbyś nie jadł tak tak to jest właśnie wsamotrawienie pokarmu. Inaczej organizm własną energie na to traci.
Sprawa nie jest nowa i takie jedzenie jest super.
Jak nie popływasz nie wojuj z pływakiem jaki styl jest lepszy bo mozesz tylko teoretyzować a ja sprawdziłęm na sobie .Takze nie pisałbym do wegetarian raczej jakbym nie zaliczył wegetarianizmu.
pzdr Marcin
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
na Twoje Forum też lubię zaglądać!
To na co czekasz? Zarejestruj sie . Naprawde bardzo ciekawe rzeczy znajduje czasami aż zbyt ciekawe dziś w nocy po czyszczeniu wątroby znalazłem o FDA i aspartamie jak z bajki kryminalnej CZŁOWIEK SIE ZA GŁOWE ŁAPIE!! Więc zaglądaj bo jak cos wyszukam to wrzucam. Właśnie w nocy wrzuciłem o tym aspartamie. Na MARGINESIE nie chodzi o zapał.Po prostu kłócenie sie o taki drobiazgi nieistotne jest bezcelową stratą czasu. pzdr Marcin
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Zarejestruj sie Matti, chętnie, ale nigdy nie rejestruję się na żadnych forach, grupach dyskusyjnych i innych tego typu przedsięwzięciach z wyjątkiem tego Forum . Takie mam zasady.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
Ja masz takie to szanuje je. I dlatego musisz wiec je zmienić hehe
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Zapewne każdy chlop takze wie albo wiedział jego dziad że trzeba dawać świni gotowane bo na surowych nie tyje i jest zdrowsza.
Czy zdrowsza to nie wiem ;P ale taki wytrawny znawca jak ty Matti powinien wiedziec że Enzymy to białka a kazde białko zanim zostanie przyswojone musi zostac rozłożone na pojedyńcze aminokwasy jeżeli nie to powstają różne dziwne uczulenia itp więc jesli pomożesz białku w rozkładzie ( denaturacji ) wcześniejszym gotowaniem to tylko odciążysz układ pokarmowy przed dodatkową pracą no i taki ekspert jak Ty wie też że jedzenie surowej ( nieprzetworzonej ) żywności jest 1000 razy lepsze niż szamanie tej wysoce przetworzonej o dużym IG dostępnej na codzień przeciętnemu zjadaczowi chleba ?? ot i cała zagadka raw ;P ale raw nie oznacza że jest najlepsze szukaj dalej.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
żeby wam sie kiedyś głupio nie porobiło ze tak mówiliście to nie bede pisał wiele Powiem jedno: spróbujcie a sie przekonacie.
Jakis tydzień dla eksperymentu chociaż to tak dużo?
pzdr marcin
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
pzdr marcin
Bardzo dużo ;(
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ja jeszcze nie "upadłam na łeb",żeby eksperymentować bez potrzeby.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
A jeśli można spytać to na co jeśli nie na łęb ?? :D
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
żeby wam sie kiedyś głupio nie porobiło ze tak mówiliście to nie bede pisał wiele Powiem jedno: spróbujcie a sie przekonacie.
pzdr marcin
Matti, jesz surowe mięso?
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
No pewnie już z miesiąc sobie wcinam ale po głodówcemktóra sie jutro zaczyna planuje całkowicie sie przestawić . Pychotka spróbuj.Pare dni bedzie obrzydzenia a potem kiełbasa jest obrzydliwsza niż świeżutka pierś z kurczaczka .mmmmmmmm ... niebo w gębie.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Matti chyba robisz mnie w konia. Jedyne mięso surowe można zjeśc w postaci tataru albo śledzi solonych.
|
|
|
|
|
|
|
|