Autor
|
Wtek: Ciekawostki prasowe (Przeczytany 202383 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26592
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oglądaliśmy. Admin w formie na bogato. Bardzo dobry wywiad tym bardziej, że Admin to taka osoba, która powie to co ma do powiedzenia bez specjalnego gryzienia się w język i umizgów do słuchacza. A co do spotkania, to dokładnie tak właśnie było. Wtedy był czas, gdy Admin nie miał specjalnej ochoty rozpisywać się na forum i poprosiłem go żeby mimo wszystko coś napisał i uspokoił nastroje, bo "pandemia" zaatakowała nawet Optymalnych. A tak w ogóle, to miło Cię widzieć, przynajmniej na ekranie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak będę w okolicy, to dam znać, bo z Wami zawsze miło się spotkać! A co do gadki - najważniejsze, że starałem się nikogo nie obrazić - a swoje powiedzieć, bo jak jast "gnój" to się mówi, że gnój, a jak "perfuma", to perfuma - zawsze tak postępuję, bo mam ten komfort, że mogę sobie na to pozwolić.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dokładnie tak to odebraliśmy. Odniosłem też wrażenie, że jest szansa na kolejne spotkania na antenie PL1, jeżeli tak to bardzo dobrze, takie wywiady łatwo i szybko przesłać dalej - co też uczyniłem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Następny po niedzieli chyba opublikują, ale z niego nie jestem zadowolony, bo formuła "wywiadu" nie pozwala mi rozwinąć skrzydeł i chyba sporo jest tam niedopowiedzeń i uzasadnień tez, które chaotycznie wygłosiłem, ale z drugiej strony, jak na tak małe w ostatnich latach "rozgadanie" - to mało mi się język raczej plątał. Dlatego tekst, a nie słowo mi znacznie lepiej "sprzyja".
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To czekamy na ten wywiad z niecierpliwością.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie pamiętam, czy uzasadniłem "dlaczego krowy jedząc białko roślinne trawią białko zwierzęce, a za substrat energetyczny mają tłuszcz" - bo tak jest! Ale zawsze mogę tę krowią dietę optymalną tu opisać bez problemu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dokładnie tak to odebraliśmy. Odniosłem też wrażenie, że jest szansa na kolejne spotkania na antenie PL1, jeżeli tak to bardzo dobrze, takie wywiady łatwo i szybko przesłać dalej - co też uczyniłem. Też wysłałam osobie, która zastanawia się nad przejściem na DO... Zdrowie jej szwankuje... Ale i dałam materiały z artykułów dra Kwaśniewskiego i namiary na książki, także po niemiecku...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Następny po niedzieli chyba opublikują... I bardzo dobrze! Czekamy na kolejne odcinki...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zamykają nam Turów, a Tusek organizuje marsz patoli ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A gdzie tam zamkną! Czesi mówią, że im już nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1038
|
Oglądnąłem od deski do deski, bardzo mi sie podoba konkretność P. Tomasza Kwaśniewskiego , szkoda ino że Jego wiedza tak mało przelana na papier nie jest Gratulacje za zaimponowanie widzom.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A gdzie tam zamkną! Czesi mówią, że im już nie przeszkadza. Ostatecznie kiedyś tam zamkną, w końcu podpisali fit for 55.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oglądnąłem od deski do deski, bardzo mi sie podoba konkretność P. Tomasza Kwaśniewskiego , szkoda ino że Jego wiedza tak mało przelana na papier nie jest Gratulacje za zaimponowanie widzom. Dziękuję! Po odczytaniu tego co napisał prof. filozofii dr hab. med. Wolfgang Lutz chciałem pozdrowić tych 30-tu baranów z tytułami "naukowymi" "prof" "dr" "hab." od mnożenia chorób, ale towarzystwo już wymarło, więc się z pozdrowieniami wstrzymałem. Chciałem też wspomnieć o tym wybitnym "naukowcu od liści" co to publicznie stwierdził, że "Kwaśniewski ukradł dietę Atkinsa" - ale po co zło reklamować? Za wiele lat przeżyłem, aby z tak błahych powodów rezygnować z postawy konsyliacyjnej - szkoda mojego zdrowia... Na wszelki wypadek jednak podam link do publikacji o której wspomniałem - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=31 I jeszcze sprostowanie mojego przejęzyczenia - cyt.: - "Te proporcje - " złota formuła życia" - jest oryginalnym odkryciem Jana Kwaśniewskiego" - są słowami Wolfganga Lutz-a a nie Atkinsa.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie pamiętam, czy uzasadniłem "dlaczego krowy jedząc białko roślinne trawią białko zwierzęce, a za substrat energetyczny mają tłuszcz" - bo tak jest! Ale zawsze mogę tę krowią dietę optymalną tu opisać bez problemu. Z całą pewnością zaś nie powiedziałem (bo mnie formuła wywiadu za bardzo rozprasza), że "norma" całkowitego cholesterolu dla krów wynosi do 10mmoli/dl... To prawie 400mg% jakby co! Prawdą jest, że "norma" jest szeroka, bo od 3,8 do 9,8 mmol/l (147mg% do 380mg%) zależnie od fazy produkcyjnej, ale że też nikomu się nie chce podawać statyn, gdy krowa nie trzyma 200mg% "normy", skoro ten "zły cholesterol" jest aż tak podobno zły! U psów "norma" jest podobna z tym, że jak zwierzę ma pecha do "właściciela" - to przy przekroczeniu 200mg% zaczynają "leczyć" na "zły cholesterol, ale za to insuliną na "cukrzycę" dopiero przy 20mmol glukozy na litr krwi - czyli dopiero przy 360mg%. Tak się zarabia na "normach" ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jeszcze dodam, zanim kto wpadnie na pomysł, że "się mylę" - mol cholesterolu to około 380g, a mol glukozy to prawie 180g dlatego przelicznik z mmol na mg% dla cholesterolu jest inny niż dla glukozy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|