forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 21:17:22

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  białaczka
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 38 Do dou Drukuj
Autor Wtek: białaczka  (Przeczytany 590234 razy)
Wojciech
Newbie
*
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 65

Odp: białaczka
« Odpowiedz #300 : 2007-10-04, 11:22:59 »

A jak rozmawiałeś z innymi chorymi, to po jakim czasie uzyskiwali remisję?
Nie rozmawiałem , nie miałem okazji
Widzisz, mnie często przychodzi na myśl, że poważnie chore osoby sięgające po DO nie mówiąc lekarzom, że tak radykalnie zmienili dietę, wprowadzają środowisko lekarskie w błąd upewniając je, że to skutek jedynie tychże leków.

Malgo, nie mam nawet lekarza prowadzącego. Za każdym razem kiedy jestem w klinice przyjmuje mnie inny lekarz, który nie ma nawet historii mojej choroby!!. Pyta mnie ten lekarz w jakim celu ja tu jestem, no to ja mu od poczatku muszę wszystko tłumaczyc. Gdyby nie to, że samemu prowadzę sobie "teczke", gdzie kolekcjonuje swoje wszystkie wyniki od początku, to ten lekarz nie wiedziałby nic. Nie wiem gdzie by tego szukał.Przecież nie mam obowiązku noszenia kopii wyników ze sobą, notabane za każdy odpis wyników badania muszę płacic. Nie mówiłem jeszcze żadnemu z lekarzy jak się odżywiam. Żaden jeszcze lekarz nawet o to nie zapytał. Nie wiem czy dla nich to ma jakiekolwiek znaczenie. O przepraszam, raz zapytałem co powiniem jeśc, lekarz odpowiedział, żeby jeśc to co wcześniej , nic nie zmieniac, że żadne zmiany w diecie nie są wskazane. Więc sobie podarowałem ten temat.
Reasumując, gdyby PO remisji na poziomie cytogenetycznym o tym powiedzieć?

Po remisji na poziomie cytogenetycznym zamierzam o tym nadmienic

D.O. od  12. VII.2007        74 kg/180cm
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #301 : 2007-10-04, 12:54:46 »

Nie rozmawiałem , nie miałem okazji
Wojtek, czy ty starasz sie mnie zrozumiec? Ciekawi mnie, czy DO ci pomaga, jak wypadles w stosunku do innych. Jesli nie wiesz, to żadnego wniosku nie da sie wyciagnąć.
Wojciech
Newbie
*

« Odpowiedz #302 : 2007-10-04, 13:33:56 »

Ewa, rozumiem o co Ci chodzi, pytasz czy mam porównanie to odpowiadam, że nie mam tzn w tym sensie nie mam, że nie rozmawiałem z nikim kto choruje na PBS. Opieram się tylko na powszechnie dostępnych wynikach badań.
Wiem, że aby wyciągnac obiektywne wnioski nt. czy DO pomaga czy nie w PBS, należy porównac mój przypadek do innych.Wątpie , by któryś z lekarzy w Klinice, któremu bym powiedział, że jestem na DO zaczął by porównywac.
Natomiast jeśli chodzi o mnie to czuje się świetnie i mam przekonanie, że mnie DO pomaga   

Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #303 : 2007-10-04, 14:10:00 »

Wojtek, ale przeciez z lekarzem rozmawiales nie raz? Przeciez sam piszesz, ze pytlaes lekarza: jak to możliwe, że  remisja jest w tak krótkim czasie to odpowiedział, że Glivec działa szybko."

Czyli masz jakiś punkt odniesienia. Skąd wnioskujesz, ze szybko.? Jak nic nie wiesz, to skąd wiesz ze szybko?
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #304 : 2007-10-04, 19:53:01 »

Cytuj z: Malgo35
Moja endokrynolog oglądając moje wyniki badań tarczycy po ok.2,5 m-ca od rozpoczęcia DO była zaszokowana, wiedziała że nie biorę leków na nadczynność, a ta po prostu zniknęła.
Goska, ty sie zbierz wreszcie w sobie i napisz o sobie w Złotej Księdze
I tak nikt by mi nie uwierzył Smile
Nie widzę, żeby tam był Twój wpis. W ogóle słabe wzięcie ma ta księga.
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #305 : 2007-10-04, 20:00:33 »

Malgo, nie mam nawet lekarza prowadzącego. Za każdym razem kiedy jestem w klinice przyjmuje mnie inny lekarz, który nie ma nawet historii mojej choroby!!. Pyta mnie ten lekarz w jakim celu ja tu jestem, no to ja mu od poczatku muszę wszystko tłumaczyc.

Nie no, poddaję się...

Żaden jeszcze lekarz nawet o to nie zapytał. Nie wiem czy dla nich to ma jakiekolwiek znaczenie. O przepraszam, raz zapytałem co powiniem jeśc, lekarz odpowiedział, żeby jeśc to co wcześniej , nic nie zmieniac, że żadne zmiany w diecie nie są wskazane.

A no tak. Nie są wskazane. Nie zna się przyczyn, zna się objawy i leczy się objawy, wycina, zamienia jak w samochodzie.

Reasumując, gdyby PO remisji na poziomie cytogenetycznym o tym powiedzieć?

Po remisji na poziomie cytogenetycznym zamierzam o tym nadmienic

Pewnie będzie to kolejny lekarz, który Cię pierwszy raz zobaczy. Nadmień mimo wszystko, może komuś tym pomożesz.
Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #306 : 2007-10-05, 10:16:57 »

Moja endokrynolog oglądając moje wyniki badań tarczycy po ok.2,5 m-ca od rozpoczęcia DO była zaszokowana, wiedziała że nie biorę leków na nadczynność, a ta po prostu zniknęła..

Korzystając z "odbanowania" Very Happy króciutkie pytanie , jaka choroba tarczycy spowodowała jej nadczynność ?
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #307 : 2007-10-05, 10:38:18 »

?! Chciałabym to wtedy wiedzieć, moja endo nie wiedziała. A jakie choroby powodują nadczynność?
Wojciech
Newbie
*

« Odpowiedz #308 : 2007-10-05, 10:50:33 »

Wojtek, ale przeciez z lekarzem rozmawiales nie raz? Przeciez sam piszesz, ze pytlaes lekarza: jak to możliwe, że  remisja jest w tak krótkim czasie to odpowiedział, że Glivec działa szybko."

Czyli masz jakiś punkt odniesienia. Skąd wnioskujesz, ze szybko.? Jak nic nie wiesz, to skąd wiesz ze szybko?

Szybko to moje subiektywne odczucie, na początku wydawało mi się , że uzyskanie jakiejkolwiek remisji zabierze z pół roku czasu przynajmniej. Myślałem, że z tego się szybko nie wychodzi, a tu prosze taka niespodzianka

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #309 : 2007-10-05, 10:52:29 »

...jaka choroba tarczycy spowodowała jej nadczynność ?

A czy nadczynność jest chorobą?
Czyli jaka choroba spowodowała chorobę?
No,z doświadczenia (przynajmniej własnego) wiem,że niewiele lekarzy wie co jest przyczyną chorób  Very Happy .Najcześciej mowa jest o podłożu genetycznym...albo czasem uda mi się usłyszeć wymijającą odpowiedź,że przyczyną są bardzo złożone procesy no i ja jako laik "nie mam prawa" o nich wiedzieć  Very Happy
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #310 : 2007-10-05, 14:30:52 »

Cytuj z: Małgo
I tak nikt by mi nie uwierzył
jak to? Załóz okulary i zajrzyj tam jeszcze raz.

A księga ma małe wzięcie, bo "i tak nikt by nie uwierzył" Wink
Rajano
Go

Email
« Odpowiedz #311 : 2007-10-05, 16:01:18 »

Nie mówiłem jeszcze żadnemu z lekarzy jak się odżywiam. Żaden jeszcze lekarz nawet o to nie zapytał. Nie wiem czy dla nich to ma jakiekolwiek znaczenie. O przepraszam, raz zapytałem co powiniem jeśc, lekarz odpowiedział, żeby jeśc to co wcześniej , nic nie zmieniac, że żadne zmiany w diecie nie są wskazane.
To jest właśnie TO, nawet środkach masowego przekazu mówią że żywienie to podstawa, i wszyscy lekarze mówią to samo a jak przyjdzie co do czego to mówią to co napisałeś, jakie oni pojęcie mają o żywieniu? Natomias gdybyś powiedział że żywisz się optymalnie to byś usłyszał to co ten dietetyk mówi "dlaczego nic nie mówicie o wadach żywienia optymalnego" Very Happy
Pozdrawiam i gratuluję wygrania z chorobą.
Adiqq
Go

Email
« Odpowiedz #312 : 2007-10-05, 19:42:28 »

Moja endokrynolog oglądając moje wyniki badań tarczycy po ok.2,5 m-ca od rozpoczęcia DO była zaszokowana, wiedziała że nie biorę leków na nadczynność, a ta po prostu zniknęła..

Korzystając z "odbanowania" Very Happy króciutkie pytanie , jaka choroba tarczycy spowodowała jej nadczynność ?

Witaj Brufordzie Smile szczerze mowiac, brakowalo mi twoich komentarzy...
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #313 : 2007-10-05, 19:50:42 »

Też się cieszę, że Cię widzę Bruford.
Masz kontrolować moje wypowiedzi  Smile!
Wiesz jak jest. Jestem tylko człowiekiem...
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #314 : 2007-10-05, 19:53:07 »

Witaj Brufordzie Smile szczerze mowiac, brakowalo mi twoich komentarzy...

Szczerze mówiąc mnie też  Very Happy
Bruford ,niektórzy tutaj nieudolnie Ciebie naśladują w "złosliwości" i wychodzi taka groteska  Smile
Co innego być "złosliwym" inteligentnie, a co innego matołkowato  Smile    
mosik
Go

Email
« Odpowiedz #315 : 2007-10-05, 21:32:37 »

Korzystając z "odbanowania"

Własnym oczom nie wierzę Smile CO TAKIEGO ???
Ty byłeś zbanowany, no nie, chyba  podpuszczasz Bruford Smile

No w każdym razie pozdrawiam i gratuluje ponownego dostępu do tego fantastycznego forum Smile

malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #316 : 2007-10-05, 21:50:11 »

Zapamiętajcie, że Bruford o mnie pierwszą zapytał Wink
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #317 : 2007-10-05, 22:40:15 »

Czesc Bruford!!! Shocked Laughing Laughing

Podaj lape, albo zrobimy "niedzwiedzia", stary brakowalo Ciebie tutaj.
Bardzo sie ciesze z twojej obecnosci. Exclamation

Brakuje jeszcze Tomkiewiczow  Cool

baska
Go

Email
« Odpowiedz #318 : 2007-10-05, 22:44:04 »

Bruford, bedziesz zakladal konto i je usuwal po kazdym poscie?
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #319 : 2007-10-05, 23:00:48 »

Cytuj z: Małgo
I tak nikt by mi nie uwierzył
jak to? Załóz okulary i zajrzyj tam jeszcze raz.

A księga ma małe wzięcie, bo "i tak nikt by nie uwierzył" Wink

Ewa, faktycznie jest Twój wpis ale wydał mi się widocznie mało spektakularny więc go nie zapamiętałam...

Mam nadzieję, że mi to szybko zapomnisz Smile
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 38 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.179 sekund z 19 zapytaniami.