Autor
|
Wtek: białaczka (Przeczytany 589530 razy)
|
|
slawek
Go
|
Tak "reniu" ale ja bym w tym wietrzył coś wiecej niz tylko sam przypadek i szczęście nawet jesli je dobrze wykorzystamy !! to musimy wiedziec jak ;P
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
szczęście sprzyja lepszym
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Czy to białaczka? Sierpień 2008
RET 4% > WBC 2,1 tys/ml > RBC 3,37 ml > HGB 13,O g/dl > HCT 37,2 % > MCV 110 fl > MCH 38,5 pg > MCHC 34,9 g/dl > RDW 11,9 % > PLT 88 tys > MPV 9,3 fL > PCT 0,1 % > PDW 18,0% > LYM% 73,3% > MON% 12% > NEU% 13% > EOS% 1% > BAS% 1% > ALY% 1% > LIC%/duze niedojrzałe komórki% 0%
Póltora tygodnia temu
WBC 3,0 HGB 4,5g/dl PLT 18 tys LYM 58,7 NEU 11% (tyle z pamięci)
W drugim szpitalu - specjalistycznym , w piątym/szósty dzień NIE POBRANO!!! krwi bo...
c.d. nastąpi.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Zasadniczo mało danych, a poza tym jest wiele odmian białaczki. Na pewno rzuca się w oczy przede wszystkim małopłytkowość, niski poziom białych i czerwonych (1 wynik) ciałek krwi, oraz niski (1 wynik) hematokryt.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
No, tak i hemoglobina (2 wynik)-tragiczna.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
RET 4% > WBC 2,1 tys/ml > RBC 3,37 ml > HGB 13,O g/dl > HCT 37,2 % > MCV 110 fl > MCH 38,5 pg > MCHC 34,9 g/dl > RDW 11,9 % > PLT 88 tys > MPV 9,3 fL > PCT 0,1 % > PDW 18,0% > LYM% 73,3% > MON% 12% > NEU% 13% > EOS% 1% > BAS% 1% > ALY% 1% > LIC%/duze niedojrzałe komórki% 0%
Póltora tygodnia temu
W drugim szpitalu - specjalistycznym , w piątym/szósty dzień NIE POBRANO!!! krwi bo...
c.d. nastąpi.
Nie pobrano , bo wyniki sie nieco ustabilizowały na poziomie HGB 7,5. Pobierają co drugi-trzeci dzień. Najwazniejszym jest to , ze jest pełna stabilizacja(a były spadki). Przed chwila otrzymałem info , ze drugie badanie szpiku(była biopsja z mostka i ta-ostatnia z biodra WYKLUCZYŁY BIAŁACZKĘ. Nie wiadomo jednak dlaczego szpik jest tak leniwy - chca zrobic po raz trzeci biopsje na jakies tam ustalenia genetyczne i MPS - piszę z pamieci bo sie na tym nie znam. Dlatego mam pytanie , czy Ta pani powinna się zgodzić na trzecia biopsję. Proszę i pilną odpowiedź , może znajdzie sie osoba , która WIE. Pilne. Dodam tylko , ze hospitalizowana osoba czuje sie wysmienicie - tryska zdrowiem , a nawet humorem , co dziwi innych. Tylko te płytki i HGB...dlaczego nie pną sie w górę?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Dziś pobrano trzecią biopsję szpiku , druga z mostka - trzy strzykawy Nie bierze żadnych leków...bo i na co??? Telefonicznie przekazano , że HGB 8,6 Płytki 24 tys Neu 18,1% LYM 47,2% aha - czerwone i białe też w górę , nieznacznie ale w górę. Powoli , ale do przodu... Dzielna dziewczyna cdn. czary-mary ? cy cuś
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Hemoglobina prawie o 100% wzrosła... to jest młoda osoba?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Póltora tygodnia temu
c.d. nastąpi.
Nie pobrano , bo wyniki sie nieco ustabilizowały na poziomie HGB 7,5. Pobierają co drugi-trzeci dzień. Najwazniejszym jest to , ze jest pełna stabilizacja(a były spadki). Przed chwila otrzymałem info , ze drugie badanie szpiku(była biopsja z mostka i ta-ostatnia z biodra WYKLUCZYŁY BIAŁACZKĘ. Nie wiadomo jednak dlaczego szpik jest tak leniwy - chca zrobic po raz trzeci biopsje na jakies tam ustalenia genetyczne i MPS - piszę z pamieci bo sie na tym nie znam. Dlatego mam pytanie , czy Ta pani powinna się zgodzić na trzecia biopsję. Proszę i pilną odpowiedź , może znajdzie sie osoba , która WIE. Pilne. Dodam tylko , ze hospitalizowana osoba czuje sie wysmienicie - tryska zdrowiem , a nawet humorem , co dziwi innych. Tylko te płytki i HGB...dlaczego nie pną sie w górę? nie je zes ty KRANK Krystian? takie pytania zadawac na forum , w tak powaznych sprawach konieczne jest kontaktowanie sie z profesjonalistami osobiscie najlepiej
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Druga ...siątka tuż , tuż
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Młoda dziewczyna i takie wyniki... dobrze, że idzie w dobrą stronę...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Reniu , masz rację - młoda , bo dopiero sześć...dziesiątka na karku Dużo jeszcze przed Nią. Mam zgodę na publikację każdej informacji płynącej z Jej kierunku.Mam mieć również dostęp do całej historii choroby(jesli choroby) i jej publikacji. Chodzi mi również po głowie , nowa książka pod tytułem - WYRWANA ŚMIERCI. Jestem tego pewny, ze tak się stało. Wczorajszy wynik(po kolejnych dwóch dniach) jest obiecujacy - podano jej tylko , że HGB wzrosło o 0,2 , czyli było 8,6 , a jest 8,8 , a płytki wzrosły o ponad tysiąc(leków zero). Pobrana biopsja w czwartek(trzy strzykawki) , ma mieć swoje odzwierciedlenie w większości wyników już jutro. Jestem spokojny , wyjątkowo spokojny... ( :)przemyt kwitnie , a Wiedza z trzech źródeł zwycięża!)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tylko te płytki i HGB...dlaczego nie pną sie w górę?
Niech zrobią biochemię krwi, to zaraz wyjdzie. Jedną z przyczyn może być między innymi zaniżony poziom miedzi we krwi.
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
Niech zrobią biochemię krwi, to zaraz wyjdzie. Jedną z przyczyn może być między innymi zaniżony poziom miedzi we krwi. cha cha teraz nawet admin leczy przez neta
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Niech zrobią biochemię krwi, to zaraz wyjdzie. Jedną z przyczyn może być między innymi zaniżony poziom miedzi we krwi. Wysłałem zapytanie. Rodzina przekazała , że badania biochemiczne krwi są wykonywane dość często. Nie wiedzą jakie są wyniki.. Przekazano jednak , że są mozliwości uzyskania tej informacji. A więc poczekajmy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech zrobią biochemię krwi, to zaraz wyjdzie. Jedną z przyczyn może być między innymi zaniżony poziom miedzi we krwi. cha cha teraz nawet admin leczy przez neta Jo, czyli "tak" po kujawsku. Jeśli zechcę, Kaszpirowski "siem przy mnie chowie"...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
On jest tutaj dobrym testerem wytrzymałości...
|
|
|
|
|
|
|
|
|