Autor
|
Wtek: białaczka (Przeczytany 590524 razy)
|
|
renia
|
Ja nawet w Tesco...
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Dziś pobrano trzecią biopsję szpiku , druga z mostka - trzy strzykawy Nie bierze żadnych leków...bo i na co??? Telefonicznie przekazano , że HGB 8,6 Płytki 24 tys Neu 18,1% LYM 47,2% aha - czerwone i białe też w górę , nieznacznie ale w górę. Powoli , ale do przodu... Dzielna dziewczyna cdn. czary-mary ? cy cuś Nie tak szybko Wynik trzeciej biopsji odmienił diametralnie poprzednie dwie. "Centrala" potwierdziła ,że badany organizm ma - mielonocytową ostrą białaczkę szpikową M4 Osoba jest szykowana do codziennej chemioterapii przez 10 dni. Mają być 3 bardzo mocne dawki , a później nieco słabsze. Ma to nastąpić dzisiaj , ale nie nastąpi , bo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A przeszczep szpiku kostnego mógłby być tutaj pomocny?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chemioterapia na pewno zwalczy tę białaczkę i nie tylko niestety.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kristan, nie będę wścibska jeśli zapytam się czy to osoba będąca na ŻO zachorowała?
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Nieco krótkiej historii... Ta nad wyraz urodziwa 58-latka wyglądająca sobie na czterdziestkę zdumiewała swoją energią , siłą humorem i chęcią życia , od momentu kiedy ją poznałem. Przez kilkanaście lat rodzina nie odnotowała jakichś większych chorób , ba , nawet przeziębienie/grype trudno byłoby jej znaleźć. Do czasu jednak. Pod koniec czerwca , początek lipca zaczęła w niesamowicie szybki sposób męczyć się. Każdy spacer , jakakolwiek domowa robota wprawiała ja w zakłopotanie. Dlaczego nagle taki brak siły i energi pytała. Rodzina spowodowała , że zrobiła morfologie i... HGB 4,5 NEU 11% itd płytki 61tys Szpital natychmiast - zdecydował lekarz Tak sie stało Kolejna morfologia , po raz kolejny w dół HGB 4,1 płytki 18 LYM w górę Natychmiastowe toczenie krwi i PLT na moment "podnosiło" wyniki , po to , aby za chwilę pikować znów w dół. Po tygodniu zmiana szpitala i kolejne tłoczenia. Tym razem nastapiła stabilizacja. Co dalej jest nieco wyżej. cdn
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kobieta ta leży w szpitalu teraz czy jest w domu?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Szpitalu specjalistycznym.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I odmówiła chemii...? Ciekawe czy będą chcieli w takim przypadku dalej ją hospitalizować?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Reniu , nie , nie odmówiła...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sorry, źle zrozumiałam...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Na chwilę obecną nic więcej się nie dowiedziałem. "Druty" się jednak grzeją non stop
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Czyli przed zachorowaniem stosowala DO/ZO?jak dlugo?jesli mozna wiedziec?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Dziś pobrano trzecią biopsję szpiku , druga z mostka - trzy strzykawy Nie bierze żadnych leków...bo i na co??? Telefonicznie przekazano , że HGB 8,6 Płytki 24 tys Neu 18,1% LYM 47,2% aha - czerwone i białe też w górę , nieznacznie ale w górę. Powoli , ale do przodu... Dzielna dziewczyna cdn. czary-mary ? cy cuś Nie tak szybko Wynik trzeciej biopsji odmienił diametralnie poprzednie dwie. "Centrala" potwierdziła ,że badany organizm ma - mielonocytową ostrą białaczkę szpikową M4 Osoba jest szykowana do codziennej chemioterapii przez 10 dni. Mają być 3 bardzo mocne dawki , a później nieco słabsze. Ma to nastąpić dzisiaj , ale nie nastąpi , bo... Przeprowadzona wczoraj , konsultacja na Katedrze Hematologii Uniwersytetu Jagielońskiego w Krakowie z udziałem profesora i całej świty towarzyszącej(na "oko" ok 30 osób) , do której zostałem zaproszony przez "podopieczną" , nazwijmy to tak , potwierdziła jednoznacznie , że tylko natychmiastowa chemioterapia jest w stanie pokonać , jednoznacznie , zdiagnozowaną i potwierdzoną badaniami - MIELONOCYTOWą OSTRĄ BIAłACZKę SZPIKOWĄ M4. cdn.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z badań naukowych wynika, że chemioterapia jest skuteczna w około 2% wszystkich przypadków nowotworów. Bo chemioterapia to głównie trucie pacjenta, a nie nowotworu!
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Z badań naukowych wynika, że chemioterapia jest skuteczna w około 2% wszystkich przypadków nowotworów. Bo chemioterapia to głównie trucie pacjenta, a nie nowotworu! Dziękuję - to cenna informacja
|
|
|
|
|
|
|
|
|