Autor
|
Wtek: białaczka (Przeczytany 589525 razy)
|
Brufordo
Go
|
Koło Hotelu Europa? Hmm... Hotel Europa to nowość.Nawet niezły , muszę powiedzieć. Ho, Ho, Ho, kogo my tu mamy? Nie dosyc, ze inteligentny i wyksztalcony, to jeszcze "władajacy aktywami" koniec swiata masz przechlapane Bruford u "planktonu" (na szczescie na tym forum wystepuje on w ilosciach sladowych) Przeceniasz mnie chłopie. Pozdro bo wracam do siebie a tam jestem zbanowany.Nara.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
Bruford napisał: Hotel Europa to nowość.Nawet niezły , muszę powiedzieć. No niezupełnie... Jest mocno starszy ode mnie hi hi... http://hotel-europa1.gu.ma/ http://www.hotel-europa.pl/Pamiętam go nawet z wczesnej młodości. Ale hotel teraz jest po liftingu... natomiast ja się ratuję tylko moją dietą opty Przy okazji linki o Kaliszu tzn. pierwszym polskim mieście http://www.info.kalisz.pl/historia/historia.htmi urokliwa galeria: http://www.kalisz.9o.pl/galeria.htmlA czy może urodziłeś się w Kaliszu? Do grizzly: Chyba źle się domyślasz, aktywa Bruforda są obok hotelu. Jednak nie kojarzę obiektu...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Krystyno, zrobilas manipulacje. Cytujac "brufordo" nie ma takiej mozliwosci zeby wyskoczyl naglowek "bruford napisal". Sadze, ze brufordo to nie bruford. Bruford nigdy by nie napisal "nara". Chyba ze mu szajba odbila z powodu dlugiego czytania foum dla malolatow. To tyle pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Maf.Najprawdopodobniej masz rację .Prawdziwy bruford nigdy by nie pisał o jakichś tam swoich dobrach rodzinnych,a już na pewno nie o tym gdzie mieszka ,czy tam mieszkał hehe niezłe ,coraz "ciekawiej" się dzieje na Forum PS.No i to "nara" hehe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bruford nigdy by nie napisal "nara". pozdr maf
Maf. A może on się zmienił? Wiesz ...taki luzak...zapuścił włosy,nie myje ich,baka skręty,włóczy się po dworcach kolejowych i gra na gitarze ....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Mylisz się maf, Kaliskie "Brufordo", to warszawski "Bruford" i jak sami zauważyliście jedno takie zjawisko potrafi spaskudzić cały "spokój" Forum na kilka jeszcze dni. Proszę więc wszystkich o umiarkowanie w wypowiedziach.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Bruford, mógłbyś wskazać miejsce na forum, gdzie mówisz konkrety? Twoje teksty od lat, to zaprzeczanie, nakazywanie, zapewnianie, głoszenie własnych pewników, narzekanie, obśmiewanie.
Ja ( i nie tylko ja) chętnie cię poczytam, jeśli pokażesz na prostych zrozumiałych dla większości na forum przykładach, jak w przypadku DO działa wg ciebie biochemia. Pokaż, gdzie jest potknięcie. Jeżeli rzeczywiście, jak piszesz, działasz życzliwie, pokaż to. A może masz swoje własne rzetelne obserwacje z życia lekarza? Samo wykłócanie nic nie da. Owszem znajdziesz kilka osób, z którymi pogadasz tu o cioci Maryni.
No chyba, ze lubisz występować w charakterze męczennika świata dietetyki i medycyny.
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech
Newbie
Pe:
wiadomoci: 65
|
Morfologia. Stan na 16-10-2007 Wartości referencyjne WBC - 6,4G/L 4.00 - 11.00 RBC - 4,01 T/L 4.30 - 5.70 HGB - 12,8% 14 - 16,6 HCT - 37,4% 45 - 52 MCV - 93.3 fL 82 - 94 MCH - 31.9 pg 28.0 - 32.0 MCHC – 34,2% 32 - 36 PLT - 357,0 G/L 150 - 400 Wskaźnik Anizocytozy RDW 20,8 % 11,5 - 14,5 Trójglicerydy - 39,7 mg/dl 60 - 165 LDL - 133 mg/dl <135 HDL -55,4mg/dl 30-70 Cholesterol całkowity - 195,6 mg/dl 140-200
Wojtek
|
|
|
|
D.O. od 12. VII.2007 74 kg/180cm
|
|
|
lekarka
Go
|
Coraz lepiej . Tak trzymaj.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Kiedy te anizocyty będą w normie ? Mam nadzieję, że zdążysz je unormować przed biopsją szpiku.
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech
Newbie
Pe:
|
Morfologia. Stan na 07-11-2007 Wartości referencyjne WBC - 5,1G/L 4.00 - 11.00 RBC - 4,55 T/L 4.30 - 5.70 HGB - 13,8% 14 - 16,6 HCT - 41,9% 45 - 52 MCV - 92,1 fL 82 - 94 MCH - 30,3 pg 28.0 - 32.0 MCHC – 32,9% 32 - 36 PLT - 363,0 G/L 150 - 400
i próby wątrobowe :
Fosfataza alkaliczna - 315 IU/l 37-123 ALAT - 6 IU/l 1-40 ASPAT - 15IU/l 1-40 Bilurbina Całkowita - 0,62 mg/dl 0,2-1 Kreatynina - 0,9g mg/dl 0,7-1,4
Morfologia jest naprawde super ! Martwi mnie jedynie przekroczenie fosfotazy alkalicznej prawie 3 krotnie ! . Nie wiem czym może to byc spowodowane? Może to przez Glivec ? Lekarko, jak myślisz ?
Wojtek
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A ANIZOCYTY?!!!
|
|
|
|
|
|
|
isabelle
Go
|
Wojtku, a co na temat tej fosfatazy alkalicznej mówi Twój lekarz??? Taki wynik chyba ma związek z samą chorobą, a nie działaniem leku.
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech
Newbie
Pe:
|
A ANIZOCYTY?!!!
wskażnik anizocytozyy RDW - 16,8%
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech
Newbie
Pe:
|
Wojtku, a co na temat tej fosfatazy alkalicznej mówi Twój lekarz??? Taki wynik chyba ma związek z samą chorobą, a nie działaniem leku.
nie mam swojego lekarza. Za każdym razem jak jestem w klinice przyjmuje mnie inny lekarz. Będę się z nim widział 20.11.2007
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
wskażnik anizocytozyy RDW - 16,8% Coraz lepiej . Niewiele tylko brakuje...Całkiem mało Spytaj się onkologa czy wszyscy (lub jaki % pacjentów) z Twojego typu chorobą normalizują anizocyty do normy po Glivecu. Czekamy na odpowiedź. Jest istotna. Fosfatazą alk. się nie przejmuj. I zawsze o wszystko pytaj się lekarza/y prowadzących.
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech
Newbie
Pe:
|
dziękuje za odpowiedź. Spytam hematologa o te anizocyty
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Podwyższona fosf. alk. to konsekwencja likwidacji zniszczeń. Najprawdopodobniej. Nie może być inaczej. Oznacza przyśpieszoną odnowę. PRAWIDŁOWĄ bo anizocyty i inne są ok. Jakby co to wydrukuj i tez sie spytaj...
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech
Newbie
Pe:
|
Dziś byłem w klinice Hematologicznej i tak : Morfologia. Stan na 20-11-2007 Wartości referencyjne WBC - 5,4G/L 4.00 - 11.00 RBC - 4,88 T/L 4.00 - 5.80 HGB - 13,2% 11,2 - 15,8 HCT - 43,9% 35 - 45 MCV - 89,9 fL 82 - 98 MCH - 27,3 pg 27.0 - 30.0 MCHC – 30,0% 32,5 - 36 PLT - 393,0 G/L 150 - 400 RDW - 18,2% 11,5-15,5 MPV 6,6 fl 7,4-12,4 Spytaj się onkologa czy wszyscy (lub jaki % pacjentów) z Twojego typu chorobą normalizują anizocyty do normy po Glivecu. Czekamy na odpowiedź. Jest istotna. Fosfatazą alk. się nie przejmuj. I zawsze o wszystko pytaj się lekarza/y prowadzących.
Jeśli chodzi o te anizocyty to lekarz hematolog powiedział, że nie mają one znaczenia i się tym wynikiem nie sugerowac. Często są błędy w tym wyniku, w zależności od wieku aparatury do analizy czy też czasu jaki minie od pobrania próbki krwi do jej analizy. Fosfataza mam się nie przejmowac w ogóle Dzis miałem biopsje szpiku ( po 3 miesiącah terapii Gliveciem ). Będzie badany na poziomie cytogenetycznym na obecnośc chromosomu PH i molekularnym na obecnośc onkogenu Bcr/abl. Wyniki za miesiąc.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Jak będą wyniki, daj znak, jak zawsze. Trzymam kciuki