Halina Ch.
Go
|
Halinko, umieściłam twoje "Ch" na początku. Nie gniewasz sie? Pewnie, że nie. Sama często na klawiaturze popełniam błędy, co wcale nie zdarza się gdy piszę ręcznie. Wracając do białka. Przez kilka miesięcy oddzielałam białko, przez co czułam się lepiej. Teraz nie muszę oddzielać i też czuję się dobrze. Zmiany są takie, że jem bardzo mało (nie wiem czy nie za mało) .Na czczo plaster tłustego boczku lub podgardla i mała , czarna kawa. Śniadanie - 1 jajko+3 żółtka na słoninie lub smalcu, pół pomidora i papryki. Obiadokolacja - 2 ziemniaki,ok.80g jakieś podroby lub mięsko oraz jakieś gotowane warzywa. Spijam w ciągu dnia kilka małych, czarnych kaw.
|
|
|
|
|
|
|
Adiqq
Go
|
4 doba. Schudlam kilogram,moze poltora. Nie cieszy mnie to, bo po ubraniach nic nie widac. A u mnie jest tak, ze jak nie widac, to zaraz wraca Wzrok wrocil do "normy". Reszta ok. Nie przejmuj się. Ja schudłem 30kg, chociaz na poczatku tez mi to nie szlo....ale potem jak waga ruszyla z kopyta...bedzie dobrze
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Halina, pójdzie jak burza, ja jem podobnie jak Ty, tylko że rano sama kawa i w zasadzie nie jem ziemniaków. Dorzuć sobie trochę wysiłku fizycznego, najlepiej coś ćwiczyć jak się pojawia coś w rodzaju głódu, wtedy spalasz własny tłuszcz. Ewa widziała jak wyglądam, nic innego nie robię. Nie ma mowy, żebyś nie schudła tak jedząc, to czyste DO
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Halinko, umieściłam twoje "Ch" na początku. Nie gniewasz sie? Pewnie, że nie. Sama często na klawiaturze popełniam błędy, co wcale nie zdarza się gdy piszę ręcznie. Wracając do białka. Przez kilka miesięcy oddzielałam białko, przez co czułam się lepiej. Teraz nie muszę oddzielać i też czuję się dobrze. Zmiany są takie, że jem bardzo mało (nie wiem czy nie za mało) .Na czczo plaster tłustego boczku lub podgardla i mała , czarna kawa. Śniadanie - 1 jajko+3 żółtka na słoninie lub smalcu, pół pomidora i papryki.Obiadokolacja - 2 ziemniaki,ok.80g jakieś podroby lub mięsko oraz jakieś gotowane warzywa.Spijam w ciągu dnia kilka małych, czarnych kaw. Halina Ch.--nie uwazasz, ze troche magnezu w postaci gorzkiej czekolady byloby wskazane do tych kilku malych czarnych Ja tez pije kilka malych kaw dziennie--i po kilku dniach bez czekolady organizm sie dopomina. Weglowodanow jesz b. malo-- czy to Tobie wystarcza?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Ćwiczę codziennie: klasyczna gimnastyka . taj chi i 10-15 km na rowerze (szkoda tylko, że przed telewizorem).
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Ćwiczę codziennie: klasyczna gimnastyka . taj chi i 10-15 km na rowerze (szkoda tylko, że przed telewizorem).
No i super, przynajmniej jesteś na bieżąco. Ważne, żeby ten wysiłek był na lekkim głodzie, mięsnie się pięknie rysują.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Halina Ch.--nie uwazasz, ze troche magnezu w postaci gorzkiej czekolady byloby wskazane do tych kilku malych czarnych
Ja tez pije kilka malych kaw dziennie--i po kilku dniach bez czekolady organizm sie dopomina.
Weglowodanow jesz b. malo-- czy to Tobie wystarcza?
Kiedy jadłam gorzką czekoladę to miałam fatalny lipidogram. Dla wyliczanek to jest stanowczo za mało WW, ale dla mojego dobrego samopoczucia zupełnie wystarcza. Czasami miewam ochotę na coś słodkiego, np.parę dni temu 'zżarłam' kilka śliwek w czekoladzie za jednym zamachem.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
By schudnąć (zmniejszyć TRIG w tk. tłuszczowej) jada się mniej T. Ile mniej ? Dr JK to określa. Należy uważać z obniżaniem T w diecie by ... nie narócił główny problem. Główny problem najlepiej leczą żółtka!!!.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
KAWA JEST TAK SAMO SZKODLIWA JAK BRAKI T !!! WE WSZYSTKICH CHOROBACH!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Kiedy jadłam gorzką czekoladę to miałam fatalny lipidogram.
Nie przejmujmy się zytnio lipidogramem, leczmy choroby. Problem w tym, że osoby z nieprawidlowym lipidogramem mają problem w jednym (!) odcinku kregosłupa. Badając kręgosłup można stwierdzić nieprawidłowy lipidogram . Halina to Ty chodzisz??? Zamiana kway na coś innego usprawni Twój organizm.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Pani Ewo nawet w małych ilościach filiżanka, dwie?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Kawa co tydzień. Można robić ciągi kawowe. Pić ją kilka dni. Niczego nie róbmy na siłę. Do wszystkiego trzeba dojrzeć.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Tz rotować ją jak mleczne Właśnie siedzę za biurkiem i o niczym innym nie myslę ale zamienię ją na herbatę.
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
KAWA JEST TAK SAMO SZKODLIWA JAK BRAKI T !!! WE WSZYSTKICH CHOROBACH!!!
Dlaczego? Na czym polega jej szkodliwość?
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
U mężczyzn powoduje zaburzenia erekcji i przyspieszenie ejakulacji, a u kobiet zaburzenia kibido!, co udowodnili "naukowo" producenci herbaty
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
U mężczyzn powoduje zaburzenia erekcji i przyspieszenie ejakulacji... eee tam...to jakieś bajki...
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
U mężczyzn powoduje zaburzenia erekcji i przyspieszenie ejakulacji, a u kobiet zaburzenia kibido!, co udowodnili "naukowo" producenci herbaty Haha Nie sądzę, by lekarce o to chodziło. Kawa znajduje się na liście zalecanych na DO. Nie bardzo rozumiem dlaczego miałaby aż tak strasznie szkodzić jak brak tłuszczu? Bardzo proszę o odpowiedź lekarko.
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
U mężczyzn powoduje zaburzenia erekcji i przyspieszenie ejakulacji... eee tam...to jakieś bajki... Bajki to jest to: "Badania naukowe pokazują, że picie 4do 5 filiżanek kawy dziennie jest bezpieczne dla zdrowia wiekszości osób. Przeciwutleniacze zawarte w ziarnach kawy mogą wspieać naturalne mechanizmy obronne naszych komórek" - z opakowania pewnej kawy!. errata kibido=libido
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
A najnowsze badania zlecone przez producentów kawy mówią, że: "kawa może pokryć dobowe zapotrzebowanie ustrojowe na płyny, a nawet więcej i można jej wypić dowolną ilość, to znaczy taką, póki się nie ma odruchu wymiotnego na zapach kawy"
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bajki to jest to: "Badania naukowe pokazują, że picie 4do 5 filiżanek kawy dziennie jest bezpieczne dla zdrowia wiekszości osób. Przeciwutleniacze zawarte w ziarnach kawy mogą wspieać naturalne mechanizmy obronne naszych komórek" - z opakowania pewnej kawy!.
Nie piję w ogóle kawy,także nie wiem czy ona ma wpływ na libido. Ale mój mąż pije kawę,oczywiście nie 5 filiżanek dziennie,ale pije codziennie i jakoś nie zauwazyłam u niego... no wiecie......
|
|
|
|
|
|
|
|