MORGANO
Go
|
SAŁATKA Z RYBĄ.
Składniki. 200g Halibut wędzony 200g Szparagi konserwowe 150g Pieczarki marynowane 150g Pomidory 100g Jajka 2 gotowane na twardo przyprawy : 4 liście zielonej sałaty, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki wody, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, szczypiorek.
Sposób przygotowania. Ściągnąć skórę z ryby, usunąć ości, pokroić. Jajka pokroić w plasterki. Pomidory pokroić. Zalewę sporządzić z soku cytrynowego, do którego stopniowo dodamy mieszając wodę, sól, pieprz i olej. Odsączyć wodę z pieczarek, pokroić je na plasterki i podsmażyć. Położyć na talerzach liście sałaty, kawałki ryby, pieczarki, posypane solą i pieprzem pomidory, i odcedzone szparagi. Polać marynatą rybę. Gotowane jajka położyć na wierzch ryby i posypać szczypiorkiem.
Ogółem 800g B-T-W /57,7/ - /68,9/ - /17,7/ - /920 kalorii/ 100g produktu B-T-W /7,2/ - /8,6/ - /2,2/ - /115 kalorii/ 200g porcja 1 osobowa B-T-W /14,4/ - /17,2/ - /4,4/ - /230 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,3 B+T/200g=31,6g
Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
|