opty Marcin
Go
|
Jedną z przyczyn powstawania białego nalotu mogą być prawdopodobnie też chore zatoki i spływający z nich do gardła śluz. Mam zamiar to sprawdzić u siebie. Używałem kiedyś citroseptu ale nie przyniósł oczekiwanych efektów.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wiesz Marcin, trafiles chyba w 10, miesiac temu mialem zapalenie zatok i oczywiscie bylem na penicylinie.....moze to jest to !!! Bialy jezym mam wlasnie od tego czasu...tam mnie sie wydaje a i zatoki jeszcze nie sa zupelnie czyste !!!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
... a i zatoki jeszcze nie sa zupelnie czyste !!!
Oj adampio,pisałeś Ewie,że nie jesteś osłabiony ani przeziębiony,a teraz piszesz,że zatok nie masz jeszcze zupełnie czystych Jedno przeczy drugiemu Poza tym,jakbyś nie wiedział,to penicylina jest antybiotykiem,więc całkiem prawdopodobne,że nabawiłeś się przerostu candida albicans ,a my tu wyszukujemy niestworzone rzeczy hehehe pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Adam, nie wiesz, ze antybiotyki powodują powstawanie drożdżaków i grzybów? Nie brałeś nic osłonowego w czasie przyjmowania tej penicyliny? Jakieś bakteryjki by ci sie przydały. Sa jogurty z bakteriami. Sa tez specjalne tabletki. Lekarka pewnie ci podsunie jeszcze jakieś inne rozwiazania
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Go
|
Jogurty jak i inne produkty mleczne powodują zwiększone wydzielanie śluzu(przynajmniej u mnie tak się dzieje), który jest świetną pożywką dla bakterii beztlenowych.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Beztlenowych? To jak byś ty, Marcin, odnawiał florę bakteryjną?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Kurczaki,skoro Adampio mógł wziąć penicylinę,to i może sobie przez jakiś okres czasu zażywać jakieś bakterie kwasu mlekowego.Są dostępne w każdej aptece. Jednak dawniej ludzie wzbogacali sobie florę bakteryjną naturalnymi pokarmami -zsiadłe mleko,kiszone ogórki itp.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Są, Elmo, tez inne sposoby, ale nie pamietam. Nie wiem, czy nie kiszone warzywa np.
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Go
|
Ewo: Tak jak powiedziała Elmo, bakteriami kwasu mlekowego "z apteki" lub ewentualnie kiszonkami.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
A Ty Marcin wyleczyłeś się z drożdżycy?
Ja kilka lat dzień w dzień łykałam Trilac .No ,ale ja miałam rozwiniętą hodowlę candidy na całego ,do tego dieta no i pomogło .
|
|
|
|
|
|
|
Brzeti
Go
|
adampio, wątpie, czy kawa lub herbata jest przyczyną powstawania białego nalotu, bo ja zarówno kawy i herbaty nie znoszę i nie pijam a biały nalot mam.
|
|
|
|
|
|
|
opty Marcin
Go
|
Elmo: ja nie wiem do końca czy to jest przerost candidy. Z tego problemu jeszcze się nie wyleczyłem, ale będę walczył. O wynikach dam znać
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
optyMarcin , te staromodne metody z "bakteriami kwasu mlekowego "z apteki" to ja znam.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
No minusem jest jeśli z apteki hahaha Ale te bakterie są najprawde zarąbiste!! I korzyści ogromne
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Dawniej ludzie kisili sobie kapustę,ogórki,mleko i to był ich dodatek np. do obiadu i jednocześnie cenne źródło tych nieocenionych bakterii,które wzmacniają nasz system immunologiczny.Pytanie: kto z nas kisi teraz kapustę bądź ogórki czy też pije kwaszone mleko ? Na obiad niektórzy zjadają gotowane warzywa,a one na pewno nie mają tych bakterii i stąd się biorą między innymi problemy z grzybicą,a jeśli dodamy do tego antybiotyk ,no to...wiadomo... Także jedynym wyjściem dla ludzi,są bakterie "apteczne" ,no chyba ,że ludzie zmądrzeją i powrócą do tych kiszonek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
adampio, wątpie, czy kawa lub herbata jest przyczyną powstawania białego nalotu, bo ja zarówno kawy i herbaty nie znoszę i nie pijam a biały nalot mam.
Brzeti,są różne przyczyny nalotu na języku.Nie tylko grzybica bądź brak należytej higieny jamy ustnej. To co u Ciebie jest przyczyną białego nalotu na języku wcale nie musi być przyczyną białego nalotu na języku u Adampio.Więc tak nie wątp Najogólniej rzecz biorąc są to błędy dietetyczne,stresy itp.Za mało pokarmów bogatych w pożyteczne bakterie,a za dużo warzyw gotowanych (dawniej się tak ludzie nie żywili).
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
Ja sie trzymam z daleka od aptek bo chce być zdrowy.
W aptekach sanajgorsze witaminy i najgorsze suplementy i najgorsze podejrzewam acidphilusy.
Idźcie do sklepu kulturystycznego ja tam sie zaopatruje.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Idźcie do sklepu kulturystycznego ja tam sie zaopatruje.
Lepiej się zaopatrz w krowę i rób sobie kwaśne mleko. Kup sobie jakiś grunt,abyś mógł zasadzić sobie ogórki i kapustę,a potem je kisić .I to będzie najbardziej zdrowe,a nie będziesz polecał jakieś sklepy kulturystyczne.
|
|
|
|
|
|
|
Matti
Go
|
No tak w sklepach są najlepsze bez chemii zdrowe bez dodatkow itp!! Odzywki ktorych celem jest pomoc w zdrowiu a nie miec zeby nie bylo ze nie mam y bo ktos wprowadzil. Zobacz skald witamin i mineralow z apteki to cie czerwien porazi z tabel!! Ale robie reklame
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Dawniej ludzie kisili sobie kapustę,ogórki,mleko i to był ich dodatek np. do obiadu i jednocześnie cenne źródło tych nieocenionych bakterii,które wzmacniają nasz system immunologiczny.
Nie tylko dawniej, teraz też sobie kiszą
|
|
|
|
|
|
|
|