Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: OPTYMALNIK SPRZEDANY! (Przeczytany 19070 razy)
|
|
Zyon
|
jak to w glowie, ja chomikuje wszystko co zbieralem przez lata, od pierwszych numerow Bajtka, Komputera i Magazynu Muzycznego po Relaxy, Top Secrety, Mlodego Technika i Widnokregi Czasami wbijam na strych i sie zatapiam w prasie z lat 80, wspaniale przezycia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie o buty Radziu chodzi.. Tak chyba Relaks, wspaniałe komiksy. *
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem, wiem, ja nie jestem sentymentalny, kto by teraz te bzdurne historyjki czytał? No tak, Kung Fu Pandę też oglądasz... Ja wolę kiedy przeszłość jest przeszłością.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
a czytam dobre historykji, a dzisiaj takich nie ma, dzisiaj komixy to taka marnosc, ze zad pupe sciska a i dziennikarstwo totalnie spsialo Pacze na stare Razem, perspektywy, Na Przelaj, nawet Przekroj, Karuzele czy Szpilki a nawet Kobieta I Zycie....i wprost sie zaczytuje....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
a czytam dobre historykji, a dzisiaj takich nie ma, dzisiaj komixy to taka marnosc, ze zad pupe sciska a i dziennikarstwo totalnie spsialo Pacze na stare Razem, perspektywy, Na Przelaj, nawet Przekroj, Karuzele czy Szpilki a nawet Kobieta I Zycie....i wprost sie zaczytuje.... To pewnie dlatego wszystko przestało smakować...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mozliwe, kup sobie dwutomowa Antologie Polskiego Reportazu 100/XX Mariusza Szczygla, bedziesz mial niespotykana szanse obserwowac reportaze polskiego dziennikarstwa przez ostatnie 100 lat. Bedziesz w ciezkim szoku, ze wszystko sie dzieje na odwrot niemal.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Nie przepadam za Szczygłem. Ale gazet nie kupuję i telewizora nie mam pewnie nie bez przyczyny...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Szczygiel tylko redagowal, Antologia to hołd złożony polskiej szkole reportażu, zbiór prezentujący jej najlepszych twórców, tych najsławniejszych i tych niesłusznie zapomnianych, a wspólnie tworzących reporterską historię XX wieku. Na dwa tomy zebrane przez Mariusza Szczygła składa się sto najciekawszych, najlepszych i najgłośniejszych polskich reportaży opublikowanych pomiędzy 1901 a 2000 rokiem.
Antologia powstała pod opieką rady programowej złożonej z wybitnych reporterów i literaturoznawców. Tworzą ją Hanna Krall, Małgorzata Szejnert, prof. Kazimierz Wolny-Zmorzyński, Elżbieta Sawicka. Do każdego tekstu Mariusz Szczygieł napisał szkic o danym autorze, jego warsztacie lub kulisach powstawania tekstu.
Autorami wybranych reportaży są: reporterzy znani, reporterzy zapomniani, reporterzy, którzy sami zapomnieli, że byli reporterami. A tak poza tym co co do niego masz, Gottland ci sie tak nie podobal czy masz uraz za rozmowy na kazdy temat?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Szczygiel tylko redagowal, Antologia to hołd złożony polskiej szkole reportażu, zbiór prezentujący jej najlepszych twórców, tych najsławniejszych i tych niesłusznie zapomnianych, a wspólnie tworzących reporterską historię XX wieku. Na dwa tomy zebrane przez Mariusza Szczygła składa się sto najciekawszych, najlepszych i najgłośniejszych polskich reportaży opublikowanych pomiędzy 1901 a 2000 rokiem.
Antologia powstała pod opieką rady programowej złożonej z wybitnych reporterów i literaturoznawców. Tworzą ją Hanna Krall, Małgorzata Szejnert, prof. Kazimierz Wolny-Zmorzyński, Elżbieta Sawicka. Do każdego tekstu Mariusz Szczygieł napisał szkic o danym autorze, jego warsztacie lub kulisach powstawania tekstu.
Autorami wybranych reportaży są: reporterzy znani, reporterzy zapomniani, reporterzy, którzy sami zapomnieli, że byli reporterami. A tak poza tym co co do niego masz, Gottland ci sie tak nie podobal czy masz uraz za rozmowy na kazdy temat? Nie czytałem, denerwuje mnie jego afektowanie-gejowski sposób bycia. Zwyczajnie. Ale chyba trochę gość dojrzał. Czyli sztuka dziennikarska się mocno przetrenowała? Pytanie tylko co było pierwsze, jajo czy kura...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... kura przecież nie istnieje, ... a jajo tak ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
... kura przecież nie istnieje, ... a jajo tak ...
Koń, Radziu, koń nie istnieje
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Aha. To nie jest "wsio ryba".