|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #161 : 2014-08-09, 20:03:18 » |
|
Trzeba uważać, a przede wszystkim wąchać. no można też polizać, albo palucha mocno wsadzić...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #162 : 2014-08-09, 20:37:16 » |
|
Trzeba uważać, a przede wszystkim wąchać. no można też polizać, albo palucha mocno wsadzić... W markecie!?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #164 : 2014-08-09, 20:49:30 » |
|
Niezły hardcore, ale co tam jak jest pilna potrzeba, to mozna i w markecie. kontrola, najwyzszym stopniem zaufania
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #165 : 2014-08-09, 20:52:04 » |
|
No jasne, bo wiara czyni czuba.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #166 : 2014-08-09, 21:25:37 » |
|
I fanatyka!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #167 : 2014-08-24, 11:15:21 » |
|
Sciagam z Polski maslo klarowane Mlekowity. Czy to dobry produkt?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamel
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #168 : 2014-08-24, 11:56:13 » |
|
Czasami używam i ...żyję
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #169 : 2014-08-24, 11:58:47 » |
|
Używasz czy jesz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #170 : 2014-08-24, 14:40:50 » |
|
Czasami używam i ...żyję Nie chodzi mnie o to czy jest trujacy Chodzi o to czy nie slyszeliscie prztpadkiem, ze kantuja dodajac np. tluszczow roslinnych czy tez margaryny. Zwroc uwage, ze napisalem, ze sciagam z Polski....czyli tez juz jadlem i tez zyje. Nic nie slyszeliscie o kantach to znaczy, ze jset OK!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #171 : 2014-08-24, 14:56:40 » |
|
Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #173 : 2014-08-24, 15:06:19 » |
|
tam w artykule o maśle w maśle napisali "Przeciętny klient może mieć z tym problem, jednak wiadomo, że gdy kostka wyjęta ze sklepowej chłodziarki jest miękka, to masło zawiera dużo oleju roślinnego. Ważny jest też kolor." Tymczasem "Masło Polskie" Mlekowity jest miękkie po wyjęciu z lodówki i to z półrocza na półrocze coraz bardziej. Miękkość chyba nie jest najlepszym wyznacznikiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #174 : 2014-08-24, 15:25:34 » |
|
Zofijeczka, smalec tez jest miekki w lodowce a zamrozony szybko mozna kroic. Mnie sie wydaje, ze to generalnie jest z tluszczem. Czytalem kiedys , ze maslo jest w lodowce bardzo twarde bo jest w nim duzo wody. Mlekowita anonsuje 99,8 % tluszczu w masle klarowanym to tlumaczyloby miekkosc tego masla. Zwroc uwage tez na fakt, ze jak zamrozisz slonine, to 15 min po wyjeciu jej z zamrazarki mozna ja juz kroic.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #175 : 2014-08-24, 15:28:46 » |
|
Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze... Mi się ten link nie otwiera!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #176 : 2014-08-24, 15:32:13 » |
|
Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze... Mi się ten link nie otwiera! Mnie sie otworzyl wczesniej ale teraz juz sie nie otwiera. Widocznie <renia majtruje przy linku. Byla to oselka!!!! Mnie jest szkoda smazyc na masle, bo traci sie wszystkie witaminy i mineraly.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #177 : 2014-08-24, 15:32:18 » |
|
A to masło akurat ma dodatek oleju słonecznikowego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #179 : 2014-08-24, 15:33:44 » |
|
Mnie jest szkoda smazyc na masle, bo traci sie wszystkie witaminy i mineraly.
Nie prawda, do 150 oC wiele nie traci, dopiero jak przydymi, to i owszem. Karkówka panierowana smażona na maśle jest przepyszna.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|