renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #180 : 2014-08-24, 15:35:30 » |
|
A to masło akurat ma dodatek oleju słonecznikowego. Nic takiego tam nie pisze...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #181 : 2014-08-24, 15:35:56 » |
|
Musisz sobie większe gigamajty kupić... Mnie starcza z nawiązką to co mam, ale dziecku przydałby się jakiś kombajn z porządną kartą graficzną...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #182 : 2014-08-24, 15:36:45 » |
|
Nic takiego tam nie pisze... W pisane wierzysz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #183 : 2014-08-24, 15:37:24 » |
|
W coś trzeba. Wiara czyni....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #184 : 2014-08-24, 15:40:17 » |
|
No to sobie przeczytaj drobne literki na opakowaniu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #185 : 2014-08-24, 15:44:55 » |
|
No to sobie przeczytaj drobne literki na opakowaniu. Idę do lodówki sprawdzać... Wezmę okulary...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #186 : 2014-08-24, 15:50:58 » |
|
Pisze, że tylko tłuszcz mleczny. Nawet porobiłam zdjęcia (w razie jakby był potrzebny dowód w sądzie)...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #187 : 2014-08-24, 17:35:25 » |
|
Mnie jest szkoda smazyc na masle, bo traci sie wszystkie witaminy i mineraly.
Nie prawda, do 150 oC wiele nie traci, dopiero jak przydymi, to i owszem. Karkówka panierowana smażona na maśle jest przepyszna. No prosze. Ja bylem pewien, ze resztki bialka zaczynaja sie prtzypalac przy 100 stopniach C. Dobrze wiedziec. Dzieki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #188 : 2014-08-24, 18:10:51 » |
|
Jutro pewnie połowa osób z Forum będzie miała na obiad karkówkę panierowaną smażoną na maśle... (ja dopiero we wtorek )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #189 : 2014-08-24, 18:55:09 » |
|
Jutro to mięsny jest zamknięty.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jukor
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #190 : 2014-08-24, 18:58:14 » |
|
Ja już dzisiaj miałem...ale jednak na smalcu. Gorący maślany tłuszcz spod mięsa nie smakuje mi jakoś mimo, że nigdy nie dopuszczam do dymienia. Na maśle robię tylko żółtkownicę i omlet na minimalnym ogniu. Za to plaster masła dany na gorące mięso, to jest to!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #191 : 2014-08-24, 20:02:34 » |
|
Podobnie ze mna. Tylko, ze do omleta francuskiego musi byc patelnia bardzo goraca. Ale teraz juz nie ma problemu, skoro maslo traci wartosci dopiero przy dymieniu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #194 : 2014-08-24, 21:05:00 » |
|
Największym szczęściem to jest jedzenie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #195 : 2014-08-24, 21:05:26 » |
|
...dla Was oczywiście...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #197 : 2014-08-25, 08:56:25 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #198 : 2014-08-25, 09:14:30 » |
|
Ale jutuba czegoś takiego nie przyjmie!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|