adampio
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #400 : 2014-11-11, 20:18:54 » |
|
A powiedzcie, co byscie bardziej polecili przed np. 20-40 min joggingiem/ plywaniem:
1) kawalek (do 50 gr) zbilansowanego sernika 2) 20 gr gorzkiej czekolady + 30 gr masla?
Ja przed 2 godzinnym plywaniem pilem kubek kawy bez smietany. Mysle, ze przed 20 min joggingiem wypilbym mala kawe a przed 40 min duza kawe. A ten jogging to jest cardio / interwalowy?
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
« Odpowiedz #402 : 2014-11-11, 20:24:10 » |
|
A powiedzcie, co byscie bardziej polecili przed np. 20-40 min joggingiem/ plywaniem:
1) kawalek (do 50 gr) zbilansowanego sernika 2) 20 gr gorzkiej czekolady + 30 gr masla?
Ja przed 2 godzinnym plywaniem pilem kubek kawy bez smietany. Mysle, ze przed 20 min joggingiem wypilbym mala kawe a przed 40 min duza kawe. A ten jogging to jest cardio / interwalowy? O! kawe tez pilem przed plywaniem ale z solidna porcja smietanki. Power byl ze hej
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
« Odpowiedz #403 : 2014-11-11, 20:31:56 » |
|
O! kawe tez pilem przed plywaniem ale z solidna porcja smietanki. Power byl ze hej Laughing
E to tylko jakies przeswiadczenie. Smietanka nie dala Ci poweru tylko pozwolila dluzej plywac. To troche tak jak z bateria duracella. W pierszej kolejnosci spalasz weglowodany, pozniej tluszcze. Jak tluszczow nie ma w posilku to sa w zapasach i wowczas te sa spalane i mnie wlasnie o to chodzi. Czasami "zostawialem" w basenie okolo kilograma w dwie godziny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #405 : 2014-11-11, 20:51:29 » |
|
Najlepiej zamiast
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #406 : 2014-11-11, 20:57:23 » |
|
O! kawe tez pilem przed plywaniem ale z solidna porcja smietanki. Power byl ze hej Laughing
E to tylko jakies przeswiadczenie. Smietanka nie dala Ci poweru tylko pozwolila dluzej plywac. To troche tak jak z bateria duracella. W pierszej kolejnosci spalasz weglowodany, pozniej tluszcze. Jak tluszczow nie ma w posilku to sa w zapasach i wowczas te sa spalane i mnie wlasnie o to chodzi. Czasami "zostawialem" w basenie okolo kilograma w dwie godziny. Wody
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #407 : 2014-11-11, 21:01:43 » |
|
Tu terzeba meczyc Tomka 'paluszka', dlaczego i kiedy ten sok z gumi jagod pil/pje. Kiedy pije sama smietanke,a kiedy zoltka- smietanka- zukero? Wszystko to pod egida zastrzezonego znaku R w kolku
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
« Odpowiedz #408 : 2014-11-11, 21:05:13 » |
|
Wody Cool Wode oddawalem pozniej
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #409 : 2014-11-11, 21:08:48 » |
|
Tu terzeba meczyc Tomka 'paluszka', dlaczego i kiedy ten sok z gumi jagod pil/pje. Kiedy pije sama smietanke,a kiedy zoltka- smietanka- zukero? Wszystko to pod egida zastrzezonego znaku R w kolku Pewnie to nie takie oczywiste Ale jak się mamy kłócić, to ja wolę łychę cukru dowalić do śmietanki
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #410 : 2014-11-11, 21:12:12 » |
|
To je proste,ale ..... Dlaczego wojownicy walczyli na czczo po winie i miesiwie ? Dlaczego po sniadaniu B+T nalezy spozyc T+Ww lub Ww przed trenigiem. Pierwsza opcja lepszejsza
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #411 : 2014-11-11, 21:16:02 » |
|
To je proste,ale ..... Dlaczego wojownicy walczyli na czczo po winie i miesiwie ? Dlaczego po sniadaniu B+T nalezy spozyc T+Ww lub Ww przed trenigiem. Pierwsza opcja lepszejsza Walczyli na czczo, bo kaca mieli A nie lepiej BTW na śniadanie?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #412 : 2014-11-11, 21:20:11 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #413 : 2014-11-11, 21:22:29 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
« Odpowiedz #414 : 2014-11-11, 21:23:42 » |
|
E to tylko jakies przeswiadczenie. Smietanka nie dala Ci poweru tylko pozwolila dluzej plywac. To troche tak jak z bateria duracella. W pierszej kolejnosci spalasz weglowodany, pozniej tluszcze. Jak tluszczow nie ma w posilku to sa w zapasach i wowczas te sa spalane i mnie wlasnie o to chodzi. Czasami "zostawialem" w basenie okolo kilograma w dwie godziny. Nie wiem czy to tylko przeswiadczenie było skoro po śmietance pływało mi się zdecydowanie lepiej nie bez. Mialem wieksza sile i wolniej się męczyłem. A po treningu mialem ochote na jeszcze
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
« Odpowiedz #415 : 2014-11-11, 21:26:50 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie No ale jak jestes glodny to co wtedy? Albo na czczo?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #416 : 2014-11-11, 21:27:47 » |
|
E to tylko jakies przeswiadczenie. Smietanka nie dala Ci poweru tylko pozwolila dluzej plywac. To troche tak jak z bateria duracella. W pierszej kolejnosci spalasz weglowodany, pozniej tluszcze. Jak tluszczow nie ma w posilku to sa w zapasach i wowczas te sa spalane i mnie wlasnie o to chodzi. Czasami "zostawialem" w basenie okolo kilograma w dwie godziny. Nie wiem czy to tylko przeswiadczenie było skoro po śmietance pływało mi się zdecydowanie lepiej nie bez. Mialem wieksza sile i wolniej się męczyłem. A po treningu mialem ochote na jeszcze Też znam osoby, które MUSZĄ zjeść niewielką przedtreningówkę i przekłada się to na wynik
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #417 : 2014-11-11, 21:30:15 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie Gdyby wszystko zhydrolizowacBTWw, calkiem calkiem ok by bylo. A tak najwiecej dowiedziec sie mozna od optykolarz(sz)a np. ' Najlepsze wyniki przy wysiłku trawjącym dłużej niż minutę, uzyskuje się na zgromadzonym zapasie ATP, którego ubytek powinien być uzupełniany betaoksydacją - 60-80% uzyskiwanego ATP i glikolizą 20-40% (procentowy udział dostarczanych składników do fosforylacji oksydacyjnej). W takim przypadku nie zatyka z "braku powietrza" i nie zakwasza się organizmu. Wybitni sportowcy na finisz mają zaoszczędzoną w zapasie fosfokreatynę i znikome ilości mleczanu w mięśniach, po przekroczeniu mety .'
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #418 : 2014-11-11, 21:31:50 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie No ale jak jestes glodny to co wtedy? Albo na czczo? Rzadko jestem głodny Poranny trening zawsze na czczo, po czarnej kawie tylko. Wieczorny, 4-5 godzin po ostatnim posiłku. Ale to ja, znam ludzi, którzy jedzą nawet w trakcie treningu, co prawda długiego, lecz dla mnie to niepojęte
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #419 : 2014-11-11, 21:35:42 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie No ale jak jestes glodny to co wtedy? Albo na czczo?
|
|
|
|
|
|
|
|