Autor
|
Wtek: Masło (Przeczytany 757302 razy)
|
grenis
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #420 : 2014-11-11, 21:36:00 » |
|
O! kawe tez pilem przed plywaniem ale z solidna porcja smietanki. Power byl ze hej Laughing
E to tylko jakies przeswiadczenie. Smietanka nie dala Ci poweru tylko pozwolila dluzej plywac. To troche tak jak z bateria duracella. W pierszej kolejnosci spalasz weglowodany, pozniej tluszcze. Jak tluszczow nie ma w posilku to sa w zapasach i wowczas te sa spalane i mnie wlasnie o to chodzi. Czasami "zostawialem" w basenie okolo kilograma w dwie godziny. Nie wiem czy to tylko przeswiadczenie było skoro po śmietance pływało mi się zdecydowanie lepiej nie bez. Mialem wieksza sile i wolniej się męczyłem. A po treningu mialem ochote na jeszcze Też znam osoby, które MUSZĄ zjeść niewielką przedtreningówkę i przekłada się to na wynik Jak bylem syty, to nie lykalem nic. Czasami tylko sama kawe jak ja jeszcze pilem.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #421 : 2014-11-11, 21:36:52 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie No ale jak jestes glodny to co wtedy? Albo na czczo? raz na lekkiego gloda,raz na smietance ,raz na smoetance z cukrem , raz na wywarze miesno kostnym. W ostatniej wersji bylo najwiecej skupienia i agresji po 1h od opedzlowania 'posilku'. Wstrzelic sie w punkt nie kest latwo,poniewaz u mnie kazdy dzien jest inny:/ Gdy mam dzien wolny od pracy,moj organizm jest bardziej przewidyalny ehhh
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
« Odpowiedz #422 : 2014-11-11, 21:48:51 » |
|
Nie, bo sie dlugo trawi i jak sam zauwazyles obciaza costam Ja zauważyłem już dawno, że nie ma co uzależniać treningu i posiłku od siebie wzajemnie No ale jak jestes glodny to co wtedy? Albo na czczo? raz na lekkiego gloda,raz na smietance ,raz na smoetance z cukrem , raz na wywarze miesno kostnym. W ostatniej wersji bylo najwiecej skupienia i agresji po 1h od opedzlowania 'posilku'. Wstrzelic sie w punkt nie kest latwo,poniewaz u mnie kazdy dzien jest inny:/ Gdy mam dzien wolny od pracy,moj organizm jest bardziej przewidyalny ehhh Mi najbardziej pasi smietanka. Nie lubie plywac z pelnym zaladkiem. No, ale w pilke to na glodnego sie nie raz gralo i nic wtedy mi nie buczalo
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #423 : 2014-11-11, 21:56:54 » |
|
Dlatego ten wywar zajmuje jedynie 1/2 kubka na zimno na czczo np.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #424 : 2014-11-11, 23:25:10 » |
|
Dlatego ten wywar zajmuje jedynie 1/2 kubka na zimno na czczo np. Wywar tak, wspaniała rzecz, ale przewód pokarmowy to nie pociąg pospieszny Przynajmniej u mnie odżywianie to proces całodobowy. W razie W, spokojnie, mogę 2 doby funkcjonować bez jedzenia, bez straty na produktywności
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #425 : 2014-11-12, 06:51:56 » |
|
Dziekuje starszy Kolego za filtracje, Radzio
Na zdrowie. I to takie, że hej! Dlaczego ludzie na T noe chca,nie moga zrozumic,ze brak budulca Ww , moze skutkowac glodem i przejsciem Cyklu Krebsa w stan katakumbow...?!!! Nic nie gryzie,co najwyzej moze kasac Dziecinne pytanie. Dobrze Ci tak! Silnoręki mój. Tu jest znakomita podpowiedź i to jak szybko się pojawiła. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1831.msg334228#msg334228O! kawe tez pilem przed plywaniem ale z solidna porcja smietanki. Power byl ze hej Laughing
E to tylko jakies przeswiadczenie. Smietanka nie dala Ci poweru tylko pozwolila dluzej plywac. To troche tak jak z bateria duracella. W pierszej kolejnosci spalasz weglowodany, pozniej tluszcze. Jak tluszczow nie ma w posilku to sa w zapasach i wowczas te sa spalane i mnie wlasnie o to chodzi. Czasami "zostawialem" w basenie okolo kilograma w dwie godziny. Wody Proporcjonalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #426 : 2014-11-12, 16:58:53 » |
|
Gdy mam dzien wolny od pracy,moj organizm jest bardziej przewidyalny ehhh Mam dokładnie tak samo, być może dochodzi do tego też stres, przynajmniej w moim przypadku. A co do posiłków przed treningiem, to pewnie robi różnicę stopień wysiłku i dyspozycja danego dnia. Gdy biegam truchtem około godziny, nie ma dla mnie znaczenia, czy dojem, dopiję coś wcześniej, czy też nie. Raczej staram się przynajmniej 2 godziny wcześniej nic nie jeść, aby żołądka nie obciążać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #428 : 2014-11-13, 06:19:23 » |
|
Fakt, bidaki nie mają kiedy porządnie podjeść, zarobieni tacy. To podjadają kiedy popadnie. Ponoć u zajęcy zielone się dobrze trawią.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #429 : 2014-11-16, 10:46:50 » |
|
Kujawska Spółdzielnia Mleczarska we Włocławku istnieje od ponad 70 lat. Jest jednym z pierwszych zakładów zajmujących się przetwórstwem mleka w Polsce. Proszę bardzo, jaki piękny wynik, tymczasem w styczniu na "słonecznej stronie" taki artykuł został wygenerowany. Przecież tam się zaopatruje Optymalny półświatek! http://ddwloclawek.pl/pl/12_biznes/10909_opinia.htmlRozumiem, że sprawa została już rozwiązana, choćby w taki sposób, że ograniczono asortyment oraz część produktów konfekcjonowana jest np. "szczecińskie koszulki". Rozumiem też, że kujawscy Radni tego tematu podnosić nie mają potrzeby, a w komentarzach pod artykułem jest tyle ciekawych, społecznych pomysłów. "Rozumiem" nie oznacza, że taki stan rzeczy akceptuję, ponieważ w jednym z kujawskich Zajazdów, dla zoptymalizowania posiłku, otrzymałem masło z ... okolicy Dziwnej, którego to wyszukiwarka lokalizuje jako producenta masła. Mam ze sobą wozić na Kujawy kupione w KeSeM masło, aby modyfikować chemicznie potrawy? Kochami moi Radni ... .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #430 : 2015-01-18, 12:43:00 » |
|
Natomiast kwasy tłuszczowe nasycone i „trans” są zarówno problemem samym w sobie jak i z powodu przemieszczania „dobrego” tłuszczu. Tworząc sztywne membrany komórek mózgowych osłabiają ich giętkość i utrudniają zasadniczą komunikację komórek, zaburzają cyrkulację systemu przepływu tlenu do mózgu i usuwania metabolitów z mózgu. Kwasy typu „trans” gromadzą się zwłaszcza w synapsach i mogą wpływać na koordynacje na poziomie wzrok-mózg. http://www.zdrowa-zywnosc.pl/artykuly/27-odzywianie-mozguOk, wiadomo, że z nasyconymi to bzdet, ale co z tymi trans? Sporo ich jest w tłuszczu przeżuwaczy, zum beispiel.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #432 : 2015-01-18, 18:17:04 » |
|
Jakby co to masło niejadalne, bo przynajmniej 3% transów występuje! Niektórzy wykryli nawet więcej... A ile jest na przykład w wieprzowinie tych transów! Lepiej nie wiedzieć...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #435 : 2015-01-18, 19:16:00 » |
|
Pewno z supli tylko...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #436 : 2015-01-18, 19:21:39 » |
|
Ja tam wiem po co zwierzęciu kwas tłuszczowy typu tans, jak je produkuje i jak je rozkłada w zależności od potrzeb i mnie to starczy. Jak kogo interesuje, to w dobrych biochemiach pisze dokładnie, jak i co, tylko "naukowcy" zajmujący się zagadnieniem tłuszczy trans, przeważnie podstaw biochemii nie znają i dlatego tyle domysłów i teorii wysnuwają ... No ale nieistotnymi pierdołami to trzeba się zajmować, bo granty na to są.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
« Odpowiedz #438 : 2015-01-18, 20:00:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #439 : 2015-01-18, 20:48:49 » |
|
Toan pisał: Gdyby komuś nie pasował "optymalny" "naukowy" stosunek 1/3 jednego do drugiego lub odwrotnie, to podaję do wiadomości, że nadmiar nienasyconych długołańcuchowych podlega betaoksydacji, a zamiana z cis na trans (jeśli ktoś słusznie twierdzi, że tylko trans się nadaje) zachodzi dzieki aktywacji dwóch łatwodostępnych genów determinowanych ilością substratu cis. Wink Czyli: Pozwala to na gęstsze upakowanie ich cząste- czek w przestrzeni, co z kolei zwiększa temperaturę topnienia tych kwasów. Różnica ta jest o tyle istotna, że zarówno w tem- peraturze pokojowej, jak i w temperaturze ciała człowieka triacyloglicerole zawierające długołańcuchowe kwasy tłusz- czowe z wiązaniami cis mają konsystencję płynną, natomiast te zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe z wiązaniami w konfiguracji trans oraz nasycone kwasy tłuszczowe mogą przybierać postać stałą. Ma to duże znaczenie biologiczne, ponieważ rodzaj kwasów tłuszczowych obecnych w fosfolipi- dach błon komórkowych ma wpływ na elastyczność tych błon. http://www.phmd.pl/fulltxt.php?ICID=927747Czyli z tymi margalinami to raczej ściema związana z BTW?
|
|
|
|
|
|
|
|
|