forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 21:24:31

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Masło
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 62 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Masło  (Przeczytany 757143 razy)
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: Masło
« Odpowiedz #840 : 2016-03-12, 22:53:32 »

Mi sernik zawsze opada , ale się tym zbytnio nie przejmujemy, opadanie sernika to nie problem  Wink Laughing
Zapisane

Kryanna
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #841 : 2016-03-13, 08:05:10 »

A kupny nie lepszy? Rolling Eyes Wink
Jak nie oszukują na jajach i twarogu, to może być, ale tak zaraz lepszy, to chyba nie. Very Happy
Jak ktoś lubi sam cukier - to i owszem, lepszy kupny, każde ciasto kupne lepsze od swojskiego!
Cukru to nie oszczędzają z pewnością.
Chociaż z drugiej strony, cukier można prosto z cukiernicy albo i z torebki ... po co tyle zachodu z ciastem, talerzykiem, łyżeczką - kupa zmywania potem  Sad
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #842 : 2016-03-13, 08:25:04 »

Mi sernik zawsze opada , ale się tym zbytnio nie przejmujemy, opadanie sernika to nie problem  Wink Laughing

Jasne, bo jakże tak miałby cały czas być wyrośnięty, skoro temperatura spada! Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Masło
« Odpowiedz #843 : 2016-03-13, 08:40:34 »

A kupny nie lepszy? Rolling Eyes Wink
Jak nie oszukują na jajach i twarogu, to może być, ale tak zaraz lepszy, to chyba nie. Very Happy
Jak ktoś lubi sam cukier - to i owszem, lepszy kupny, każde ciasto kupne lepsze od swojskiego!
Cukru to nie oszczędzają z pewnością.
Chociaż z drugiej strony, cukier można prosto z cukiernicy albo i z torebki ... po co tyle zachodu z ciastem, talerzykiem, łyżeczką - kupa zmywania potem  Sad
Nie masz dobrych cukierni u siebie? Shocked
Biedactwo. Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72235


Odp: Masło
« Odpowiedz #844 : 2016-03-13, 08:48:05 »

Leciutko zawsze sernik opadnie (o centymetr albo dwa), ale jak nie ma zakalca, to jest dobrze. Very Happy Przynajmniej ja tak lubię.  go Kładę go na talerz do ciasta do góry dnem (sernik nie ciasto Laughing). Wtedy nie jest dno mokre.
Zapisane

Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Masło
« Odpowiedz #845 : 2016-03-13, 10:18:02 »

Widzialem laciate po 2 zyble, bo termin mija za 2 dni, zapsuje sie wtedy czy co?
Zapisane

Work Buy Consume Die
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #846 : 2016-03-13, 11:16:16 »

to zależy chyba w jakich warunkach było przechowywane i od cyklu produkcji (ale to admin wie jedynie). Może być źle przechowywane to i 2 miesiące przed datą uprawniająca do jedzenia być zjełczałe. A może być dobrze i termin miesiąc przekroczony. Do przetworzenia można wykorzystać pewnie (serniki, placki) . Najpierw zaglądnął bym pod pazłotko  Wink

Śmietana Presidenta 30 ukwaszona najlepiej mi smakuje .....2 tygodnie po terminie przydatności do spożycia . Odpowiednio przechowywana oczywiście. Zawsze kupuje za dużo, i tak się robi. A znam tylko jeden sklep w którym bywa.

Wiem co by Zosia zrobiła. Po prostu sklarowało by je. Używa do mocniejszego wstępnego podsmażenia kartofli, cebulki - to wymaga wyższej temp.
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Masło
« Odpowiedz #847 : 2016-03-13, 11:17:05 »

Z wygladu i zapachu ok sie zdaje
Zapisane

Work Buy Consume Die
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: Masło
« Odpowiedz #848 : 2016-03-13, 11:37:17 »

Brałabym... Jak się boisz, że za dwa dni się zepsuje to je zamroź i już Smile
Zapisane

Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #849 : 2016-03-13, 11:38:40 »

a gdzie jest? Ja też wezmę  Wink  W cenie smalcu  Rolling Eyes
Zapisane
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: Masło
« Odpowiedz #850 : 2016-03-13, 11:45:31 »

Zyon, leć szybko i kupuj, bo jak nie, to Diogenes to zrobi  Very Happy  Wink
Zapisane

Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #851 : 2016-03-13, 11:52:25 »

Mam w zamrażarce jeszcze letnie z mleka od krów pasących się na trawce przy rzeczce.  Smile
Zapisane
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: Masło
« Odpowiedz #852 : 2016-03-13, 12:01:50 »

Mi sernik zawsze opada , ale się tym zbytnio nie przejmujemy, opadanie sernika to nie problem  Wink Laughing

Jasne, bo jakże tak miałby cały czas być wyrośnięty, skoro temperatura spada! Wink

To byłoby nawet niezdrowe  Rolling Eyes  Wink
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Masło
« Odpowiedz #853 : 2016-03-13, 12:54:03 »

Z wygladu i zapachu ok sie zdaje
Masło ma tę fajną właściwość, że jełczeje, wydając charakterystyczny zapach i zmieniając smak.
To jest dobry wskaźnik, a data, to data, zawsze ma margines w przód. Very Happy
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Masło
« Odpowiedz #854 : 2016-03-13, 13:05:56 »

Pamiętam jak w latach '90 kumpel, który miał sklep spożywczy opowiadał mi, że kupuje masło na giełdzie z jutrzejszą datą produkcji.  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Masło
« Odpowiedz #855 : 2016-03-13, 13:41:18 »

A kumpel, który pracował w Agorze, miał w piątek, kiedy wracaliśmy z uczelni na weekend do domu, poniedziałkową "Wybiórczą". Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57185


Odp: Masło
« Odpowiedz #856 : 2016-03-13, 16:03:59 »

To może my za bardzo przeszłością żyjemy?  Shocked  Laughing
Zapisane
Bobby
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #857 : 2016-03-17, 21:29:55 »



Te końskie coś śmierdzi. Wink


To chyba jest legitne bo jak dałem psu to zjadł.
Zapisane
Bobby
Go


Email
Odp: Masło
« Odpowiedz #858 : 2016-03-17, 21:30:45 »

Chociaż ser za 13zł/kg też zjadł więc chyba nie jest dobrym indykatorem.
Zapisane
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: Masło
« Odpowiedz #859 : 2016-03-19, 15:52:42 »

Właśnie wyczytałam, że w przyszłym tygodniu lidlowska osełka z Pilosa będzie w cenie 14,60 za kg a mascarpone 500g za 8.49, jeśli więc ktoś ma ochotę przyoszczędzić na i tak niemożliwie taniej Diecie Optymalnej to jak najbardziej można.  Wink
Zapisane

Strony: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 62 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.247 sekund z 20 zapytaniami.