|
administ
Go
|
|
Odp: Masło
« Odpowiedz #921 : 2016-06-08, 09:02:43 » |
|
Jeszcze mogliby postraszyć jajkami z Biedronki, bo II sort nie lubi przepłacać. Jajca w tabletkach trzeba promować, bo te w przeciwieństwie do tych w skorupkach są zdrowe!
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #923 : 2016-06-08, 09:17:33 » |
|
kury i trawa . Chyba w jakiś bajkach. Na robaczkach i na trawie faktycznie łamaga 3 do 6 wynosi 1 : 2 - 4 ( dodasz im siemienia do paszy to i 1:1 ) biedronkowe karmione na mączce kukurydzianej 1: 40 ale kto by się takimi gupotami przejmował . Biedronkowe podobno rtęci nie maja.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #924 : 2016-06-08, 09:28:35 » |
|
Niedobory rteci sa podobno szkodliwe!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #925 : 2016-06-08, 09:30:06 » |
|
gdy się zaaplikowało w młodości amalgamata to niedobory nie grożą
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #926 : 2016-06-08, 11:23:50 » |
|
kury i trawa . Chyba w jakiś bajkach. Na robaczkach i na trawie faktycznie łamaga 3 do 6 wynosi 1 : 2 - 4 ( dodasz im siemienia do paszy to i 1:1 ) biedronkowe karmione na mączce kukurydzianej 1: 40 ale kto by się takimi gupotami przejmował . Biedronkowe podobno rtęci nie maja. To, że są takie rozbieżności (nie wiem czy są, ale wierzę) świadczy o tym, że to mało istotny problem. Gdyby łamagi były tak istotne dla organizmów żywych, ich ilość i proporcje byłyby stosunkowo niezmienne, a wszelkie fluktuacje bardzo groźne w skutkach. A z obserwacji życia nie wynika, by jakiekolwiek organizmy, z ludźmi włącznie, w normalnych warunkach i przy zwyczajowym żywieniu miały jakieś problemy w związku z omegami. Z takiego i z takiego jaja rozwinie się zdrowy kurczak, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #927 : 2016-06-08, 11:35:39 » |
|
Jak ludzie sobie spokojnie żyli i jedli jak byli nieświadomi "zagrożeń" ze strony łamagów i chorychsterolów...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #928 : 2016-06-08, 13:03:35 » |
|
pewnie, gdy sumuje się proporcja ich na 1:10 to jeszcze nic takiego, ale już 1:40 czy 60 - a tak bywa na żarciu bidronkowm - margaliny i oleje rafiniowane i ciasteczka przetworzone i czipsy, wtedy pewnie pojawia się jakiś problem zapalny. Jednak coraz więcej ludzie chorują. Może to być jedna z przyczyn.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #929 : 2016-06-08, 13:50:02 » |
|
Ale zaraz, mówimy o proporcji kwasów tłuszczowych, zwanych dawniej witaminą F, w zdrowej diecie LCHF lub HCLF, czy o jedzeniu margaryny i ciasteczek? Bo to w moim odczuciu dwie różne rzeczy. Kiedyś mój kolega, Anglik, strasznie się upasł na darmowych babeczkach, ale uparcie twierdził, że to nie od babeczek, ale od mleka, którym je popijał.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
« Odpowiedz #930 : 2016-06-08, 14:27:25 » |
|
Myślę, że obydwaj mieliście rację, bo duet ciasteczka + mleko lubi być odłożony w postaci tłuszczu zapasowego
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #931 : 2016-06-08, 14:33:39 » |
|
A same ciasteczka z mąki, mleka, masła, jajek i cukru, już nie?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
« Odpowiedz #932 : 2016-06-08, 14:36:22 » |
|
Dlaczego nie? Ciasteczka są wybitne w robieniu "boczków", o czym nawet ostatnia ciemnota dietetyczna wie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #933 : 2016-06-08, 15:37:08 » |
|
wcześniej nie zwracano na to uwagi bo powszechność margaliny i olejów rafinowanych (czy też nie) była znikoma. Teraz jest to składnikiem diety i to dość znacznym. I to kieruje na niekorzystne proporcje w łamagach.
Są chyba tylko dwa oleje które są w miarę normalne pod tym względem - rzepakowy na zimno i z lny czy lnianki. Ale to teoretyczne tylko, bo musiałoby się pić to na polu od razu o wyciśnięciu. Gdyby pito to bez przechowywania bezpośrednio po zbiorach to proporcje w diecie by przeważyło na korzystne. W jajkach czy mleku mogą występować w różnych proporcjach, ale nie ma to aż tak dużego znaczenia, gdy się nie pija tych świństw roślinnych i przetworów z nich.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #934 : 2016-06-08, 16:44:45 » |
|
Dlaczego nie? Ciasteczka są wybitne w robieniu "boczków", o czym nawet ostatnia ciemnota dietetyczna wie No właśnie, więc Twój argument nie działa, ponieważ przestał pić mleko 0% do ciastek i utył jeszcze bardziej, białka zwierzęcego brakło.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #935 : 2016-06-08, 16:47:42 » |
|
wcześniej nie zwracano na to uwagi bo powszechność margaliny i olejów rafinowanych (czy też nie) była znikoma. Teraz jest to składnikiem diety i to dość znacznym. I to kieruje na niekorzystne proporcje w łamagach.
Są chyba tylko dwa oleje które są w miarę normalne pod tym względem - rzepakowy na zimno i z lny czy lnianki. Ale to teoretyczne tylko, bo musiałoby się pić to na polu od razu o wyciśnięciu. Gdyby pito to bez przechowywania bezpośrednio po zbiorach to proporcje w diecie by przeważyło na korzystne. W jajkach czy mleku mogą występować w różnych proporcjach, ale nie ma to aż tak dużego znaczenia, gdy się nie pija tych świństw roślinnych i przetworów z nich.
No właśnie, czyli pewnie nie chodzi o magiczne stosunki łamag, tylko o złą dietę? Czy jednak nie? A może uważasz, że wystarczy wyrównać stosunki omega 369 do zalecanych i cieszyć się zdrowiem, nie rezygnując z margarynki i ciasteczek?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #936 : 2016-07-27, 21:09:44 » |
|
Mnie po białym serze ,boli gardło -tak jak ostatnio po pomidorach ,ale szczerze mówiac to ich przedawkowałam. Czesto nad ranem lubie zjeść pomidora [bo nie chce robić mi sie herbaty ] to za dwie godziny jak sie obudze to mam zgage
Mój ociec na pytanie dlaczego nie chce kawy, odpowiada zawsze: Że po kawie boli go żopa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #937 : 2016-07-27, 21:33:03 » |
|
A co to jest żopa...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #938 : 2016-07-28, 07:53:13 » |
|
słownik ruski Masło Łaciate w Sretto po 2,79 zł za 200 gr. 20 kupiłem, będzie na 2 tygodnie, w sam raz by się przebiałczyć i Aprzewitaminizować (tak z satyrycznego wątku wynika )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #939 : 2016-07-28, 08:16:37 » |