forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-29, 16:55:08

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
658494 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Wszystko o jajach
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Wszystko o jajach  (Przeczytany 392875 razy)
Radzio
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #400 : 2015-04-17, 09:58:25 »

 Very Happy
Kiedy się tylko z ziemi wygrzebie. Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #401 : 2015-04-19, 07:33:53 »

Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #402 : 2015-04-20, 14:06:26 »

Ale jaja! Wink
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #403 : 2015-04-20, 15:32:03 »

Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25496

pindżar ryskow wyszy


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #404 : 2015-07-30, 18:51:23 »

Sancho Pansa Hannibala odpowiada na pytanie co jesc jak sie jest uczulonym na bialka. Nie wiem czy to nie jest miejsce prob jakiegos nowego paleo-kabaretu.  Confused
Cytuj
Całe zwierzaki grass-fed wypasane na Słońcu, w pełni surowy niefiltrowany miód lub plaster miodu naturalnie odbudowany, surowy nabiał jeśli tolerujesz. Nie ma obowiązku jedzenia jaj. Jeśli się je dostateczne ilości zwierzaków to jaja nie są do niczego potrzebne.
Hannibal dodaje:
Cytuj
Można spróbować jajka kacze, gęsie czy przepiórcze, najlepiej zapłodnione.
Zapisane

Work Buy Consume Die
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #405 : 2015-07-30, 18:54:06 »

I nie zapominać o baranich jajach też.  Cool Wink
I słoiku miodku.  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #406 : 2015-07-30, 19:18:50 »

Baranie najlepiej długo trzymać w buzi, hormony zwierzęce wchłaniają się w jamie ustnej. Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #407 : 2015-07-30, 19:25:21 »

A jeszcze lepiej przeżuwać jak krowa, od ust do żołądka i z żołądka do ust - tak nie tylko jądra najlepiej smakują... Wink  Cool
Ruminantio to się fachowo nazywa!   Very Happy
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Nie tylko o jajach czyli nowo odkryty smak, tłuszczu
« Odpowiedz #408 : 2015-07-30, 19:48:49 »

a co zrobić, gdy się nie toleruje smaku tłuszczu ?  to z kolei wyjaśnia wielki pszenny umysł prof. Mattes.


Cytuj
Ale sam smak kwasów tłuszczowych nie jest miły dla podniebienia. Gdy koncentracja tego składnika jest zbyt duża, człowiek odczuwa potrawę jako zjełczałą, podobnie jak nieprzyjemnie odczuwa się potrawy przesolone, przesłodzone, zbyt kwaśne czy gorzkie, mimo że goryczka w czekoladzie czy piwie jest bardzo dobrze odbierana – wyjaśnia prof. Mattes.


mowa o tłuściejszych potrawach  Smile

Cytuj
Uczestnicy eksperymentu bez trudu wyłowili unikalny smak niektórych dań, określając go jako „irytujący", „nieprzyjemny", „fuj!", „tfu!". Uczeni poddali te dania analizie biochemicznej i odkryli, że zawierały więcej trójglicerydów niż inne.

jak smakuje tłuszcz?  dowiecie się tu:

http://www4.rp.pl/Nauka/307309818-Szczypta-oleogustusa.html


Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #409 : 2015-08-20, 12:25:59 »

Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #410 : 2015-08-20, 16:03:16 »

Co za odkrycie!  Shocked Wink  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #411 : 2015-08-22, 12:53:22 »

Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #412 : 2015-08-22, 13:28:15 »

Dalsze badania są konieczne... Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70135


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #413 : 2015-08-22, 13:32:04 »

Świeże jajka (jedno, dwudniowe) trudniej się obierają niż takie kilkunastodniowe...
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #414 : 2015-08-22, 13:33:44 »

I rozdzielają się kiepsko, bo białko gęste.
Takie to na jajecznicę, a na żółtkownicę lubię takie dwutygodniowe. Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70135


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #415 : 2015-08-22, 13:34:33 »

Świeże jajka (jedno, dwudniowe) trudniej się obierają niż takie kilkunastodniowe...

...ale dlaczego tak jest... Rolling Eyes nieważne... Cool
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #416 : 2015-08-22, 13:39:42 »

No jak nieważne?
Mnie tam się każde jajo obiera super i szybko, ale filmu poglądowego na ten temat robić nie będę.  Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70135


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #417 : 2015-08-22, 13:43:31 »

Ja gotowane jajko ciacham nożem i łyżeczką wyciągam żółteczko. Takie pyszne, żółte lub pomarańczowe, konsystencja półpłynna (4 minuty gotowane - po królewsku)...palce lizać... Cool jak pocieknie... Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #418 : 2015-08-22, 14:51:42 »

Każdemu wedle potrzeb... Wink
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41529


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #419 : 2015-11-09, 17:30:54 »

Zapisane
Strony: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 19 zapytaniami.