forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2019-05-24, 19:52:59

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
556947 wiadomoci w 4015 wtkach; wysane przez 57 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Emir
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Wszystko o jajach
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Wszystko o jajach  (Przeczytany 205129 razy)
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #440 : 2015-11-10, 20:54:03 »

 Confused
Cholibcia... Wink
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 41442


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #441 : 2015-11-10, 21:29:25 »

Tradycja rzecz święta i nie ma co wybrzydzać. Wink
Zapisane
Dasna
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 25302



Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #442 : 2015-11-10, 21:31:06 »

Tradycja rzecz święta i nie ma co wybrzydzać. Wink
Laughing Laughing Laughing Laughing
Zapisane
Maniek
Jr. Member
**
wiadomoci: 3121


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #443 : 2015-11-13, 10:10:20 »

Czy jajo w jakiejś postaci, np. na miękko, jest zdrowsze dla człowieka niż na twardo?

Ja preferuję jaja na miękko, bo są bardziej lekkostrawne i lubię takie. Najlepsze są jaja, w których białko jest lekko ścięte, bo w takiej postaci nie jest zbyt alergenne. To może być na miękko czy sadzone. Im bardziej ścięte białko, tym trudniejszą pracę mają enzymy w naszym żołądku. Natomiast żółtko nie powinno być ścięte, bo w nim są aktywne fosfolipidy, peptydy. Im bardziej ścięte żółtko, tym więcej ich ulega denaturacji. (…)

jajolog Prof. Tadeusz Trziszka

Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 55896


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #444 : 2015-11-13, 10:24:05 »

Jaja nowej generacji używane do produkcji suplementów... Confused

http://www.up.wroc.pl/media/17421/dolnoslaskie_jaja_doskonale.html
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #445 : 2015-11-13, 10:47:15 »

Świetne marnowanie żółteczek, ale ponoć na miękko są szkodliwe, a w pigułce już nie! Wink  Laughing
Zapisane
Diogenes z Synopy
Full Member
***
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 11007


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #446 : 2015-11-13, 12:09:35 »

Jakieś dziwne rzeczy powiada, jak na profesora nie przystało   Question Rolling Eyes

Cytuj
Chciałbym tu zdecydowanie podkreślić, że cholesterol żółtka jaj, to cholesterol HDL, czyli tak zwany, mówiąc kolokwialnie, „dobry cholesterol”, który nie odkłada się w naczyniach krwionośnych i nie stanowi zagrożenia dla zdrowia konsumentów.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #447 : 2015-11-13, 15:16:24 »

A bo trzeba "uzasadnić" "naukowo", że jajca jednak nie szkodzą... Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 55896


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #448 : 2015-12-04, 21:50:22 »

Jak sprawdzać świeżość jaj... Rolling Eyes

Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 41442


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #449 : 2015-12-04, 21:53:43 »

A te które już całkiem wypłynie najlepsze, bo już gotować nie trzeba. Wink
Zapisane
Jarek
Full Member
***
wiadomoci: 12143


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #450 : 2015-12-04, 22:13:03 »

A te które już całkiem wypłynie najlepsze, bo już gotować nie trzeba. Wink
Warto forum czytać ,dobre sprawdzę  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 55896


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #451 : 2015-12-04, 22:25:59 »

A te które już całkiem wypłynie najlepsze, bo już gotować nie trzeba. Wink

Pewnie tam już kurczak sobie dryfuje... Rolling Eyes Wink
Zapisane

Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 41442


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #452 : 2015-12-04, 22:58:14 »

 Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 41442


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #453 : 2015-12-04, 23:02:23 »

A te które już całkiem wypłynie najlepsze, bo już gotować nie trzeba. Wink
Warto forum czytać ,dobre sprawdzę  Laughing

Ale to tylko dla surojadków co im świeże surowe przez gardło nie przechodzi, a tylko dogłębnie zhajowane i to z niezatkanym nosem.  Shocked Wink  Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #454 : 2015-12-05, 15:17:51 »

Zbuk dla surojadka, to jak ...  Shocked
Nie wiem co. Wink  Laughing
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 41442


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #455 : 2015-12-05, 15:21:09 »

No właśnie to. Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 55896


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #456 : 2015-12-06, 20:07:42 »

Zapisane

Helena
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #457 : 2016-02-24, 19:53:24 »

Cytuj
The ideal “sperm producer” should therefore be slim, have no stress in his private life, healthy sleep patterns, use heated seats and not expose his testicles any WiFi radiation.

Idealny "producent spermy" powinien być chudy, prowadzić bezstresowy tryb życia, dobrze się wysypiać, mieć podgrzewane jaja  i chronić jaja przed WiFi promieniowaniem.

Tak zalecają badacze spermy.
http://news.doccheck.com/en/newsletter/2693/17610/?utm_source=DC-Newsletter&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Newsletter-EN-DocCheck+News-2016-02-12&user=2ef7b73d718c8b9d895ecd784918af4d&n=2693&d=28&chk=39ddcea8f3d8259bb8382472303bdefa
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #458 : 2016-02-24, 19:55:38 »

A dużo płacą? Bo to może się bardziej opłacać biedzie niż 500+  Cool
Zapisane
Diogenes z Synopy
Full Member
***
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 11007


Odp: Wszystko o jajach
« Odpowiedz #459 : 2016-02-24, 19:57:19 »

to już nie musi mieć blond włosów, niebieskich oczu i inteligencji Einsteina ?  Wink
Zapisane
Strony: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 19 zapytaniami.