administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
adampio
Go
|
Artykol jest jak najbardziej prawdziwy. Jajka szkodza, tluszcz tez szkodzi.Trzeba pamietac, ze ludzie piszacy te artykoly zjadaja pol kg chleba i kg ziemniakow dziennie. Dla nich jest to szkodliwe. Chleb nie jest szkodliwy. Maslo tez nie jest szkodliwe. Natomiast chleb z malsem juz jest. Nie wyprowadzajcie ludzi z bledu
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Jajko zawiera duże ilości cholesterolu, który – jak zaznacza specjalistka – jest niezbędny dzieciom do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego." No to jak (nie)rozwinięte mają mózgi dzieci wegetarian?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jeśli jedzą margarynę to zamiast cholesterolu osadza się w mózgu i nie tylko - sitosterol, który pozwala na doskonałą wegetację. Sitosterole są jednym z najbardziej rakotwórczych czynników ujawniających się po wielu latach. Każdy jednak na szczęście wie, że masło jest bardzo niezdrowe, bo to "nasycony tłuszcz zwierzęcy"! Bardzo nasycony substancjami odżywczymi, w przeciwieństwie do tłuszczy roślinnych oraz warzyw i owoców. Dlatego masło wraz z żółtkami są bardzo niezdrowe, bo uniezależniają od pigułek suplementacyjnych.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Cholera, szkoda, ze napisales to dopiero teraz bo ponownie sie trulem zoltkami i maslem. Widocznie tak juz musi byc, ze niektorzy lubia to co nie zdrowe a inni to co zdrowe. Poza tym, do diabla, co ja mam z tego zycia: nie pale, nie pije to mam sobie jeszcze odmowiccholesterolu, masla, jajek, smietany???? Nigdy. Milego dnia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale co to za monotonne żarcie, dzień w dzień na śniadanie - żółtka z masłem i papryką! To już lepiej codziennie chleb z margaryną i powidłem, zapite słodką herbatą...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale co to za monotonne żarcie, dzień w dzień na śniadanie - żółtka z masłem i papryką! To ja mam prawie tak samo, tylko zamiast zoltek kawa i bez papryki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
kasara1991
Go
|
Dzis dowiedzialam sie, ze moje ekologiczne jajka pochodza z kur, ktore sa zywione soja. Wiem, ze najprawdopodobniej powinnam zmienic dostawce, ale powiedzcie, jak wielkie ma to znaczenie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Soja to świetna i tania pasza, czym się martwisz?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kasara. A jak u Ciebie jest z dostępnością słońca? Z treści postu wynika ... co najmniej niedobór. * Powtórzę za elokwentnym, młodszym Kolegą, nie martw się- gdyż soję jedzą kury, kaczki,gęsi i ... Mariusz z Lidla . * Ty jedz te jajka od nich, a gwarantuję Ci, że przynajmniej Mariusz się do nas uśmiechnie, szczerze. *
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
sobotnie śniadanie złożone z jajecznicy, ciemnego pieczywa i pomidorów. A badanych pińcet i hak.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobre! Godne szerokiego rozpropagowania wśród podatnych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ile żółtko zawiera lecytyny? Ze 30%?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No fosfolipidów, ale tam głównie lecytyna chyba...
|
|
|
|
|
|
|
|