Autor
|
Wątek: Wszystko o jajach (Przeczytany 442887 razy)
|
|
|
elmo
Gość
|
Dobre MĂłj mÄ
Ĺź teĹź siÄ usmiaĹ hehehe
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Hana,to ja sie zastanawiam,dlaczego moje kury,ktore kiedys w mlodosci na swojej dzialce hodowalam znosily jajka rano i wieczorem...
A skÄ
d wiesz,Ĺźe te kury co znosiĹy jajka rano,to znosiĹy rĂłwniez i wieczorem? ByĹy oznaczone czy jak? Ja sobie przypominam z dzieciĹstwa ,Ĺźe teĹź kury gdakaĹy caĹy dzieĹ,jedna przestaĹa potem druga-jajka byĹy non stop i rano i po poĹudniu,ale nie wiem czy to te same kury znosiĹy Ostatnio przypomniaĹam sobie ,Ĺźe koguta mielismy bardzo wojowniczego.PotrafiĹ skoczyÄ koleĹźance na plecy i jÄ
dziobaÄ.Zawsze musiaĹ ktoĹ wychodziÄ i odganiaÄ tego koguta.ByĹ lepszy niĹź pies hehe
|
|
|
|
|
|
|
ali
Gość
|
A skÄ
d wiesz,Ĺźe te kury co znosiĹy jajka rano,to znosiĹy rĂłwniez i wieczorem?
u mnie to nawet kogut znosiĹ jaja haha , jak do niego kury od sÄ
siadki przychodziĹy ps. nie znacie tego powiedzenia Ĺźe bogatemu to nawet byk siÄ ocieli
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
u mnie to nawet kogut znosiĹ jaja haha , jak do niego kury od sÄ
siadki przychodziĹy
Dobre Tego powiedzenia teĹź nie znaĹam hehe
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
....bogatemu to nawet byk siÄ ocieli....
Tak! to prawda Te obserwacje i przypowiesci, sa pelne tresci.
|
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
ojej z tymi jajkami znoszonymi rano i wieczorem to nie zaden wymysl,to szczera prawda
Moje kury natomiast pracuja tylko na pierwsza zmiane od 7 do 15. Poza tymi godzinami nie zniosa ani jednego jajka. Wygdakaly, ze jest demokracja i nikt nie zmusi je do pracy w nadgodzinach. Musze pogodzic sie z tym bo pracuja rzetelnie i wszystkie sie niosa. A kogut w kazdej minucie siada na kure, ze w nocy to juz nie ma sily na pianie. Zreszta u mnie kogut zyje krotko, maxsimum 1.5 roku i do gara. Nastepne pokolenie dojrzewa do deprawacji kur. Z pozdrowieniem
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
ze w nocy to juz nie ma sily na pianie. o,to kupie sobie koguta,oj kupie
|
|
|
|
|
|
|
maf
Gość
|
Zreszta u mnie kogut zyje krotko, maxsimum 1.5 roku i do gara. Nastepne pokolenie dojrzewa do deprawacji kur. Z pozdrowieniem
Mam 3 koguty, 1 zielononozka kuropatwiana i dwa zoltonozki. Sa piekne. Po doswiadczeniu z kaczkami ktore hodowalem na uboj przez 2 miesiace, nie bedzie chyba rosolu z koguta. Gdyby byly brzydkie albo daly mi jakis powod do nielubienia ich, nie mialbym zadnego problemu. No, jeszcze ewentualnie moze sie zdarzyc, ze beda za bardzo wojownicze, to wyladuja w garnku. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Gość
|
Jak mowi moja sasiadka"sroly, pierdoly, matoly" "Kwas dezoksyrybonukleinowy zmodyfikowano w taki sposĂłb, Ĺźe jaja zawierajÄ
kompleks leczniczych biaĹek" Znaja lecznicze bialka? Na raka? Moze czegos nie doczytalem, ale nie slyszalem o lekarstwie na choroby nowotworowe. Poza DO oczywiscie. Chyba nie doczytalem, jest lekarstwo, jak pisza w dalszej czesci artykulu lecza SM, i nowotwory skory. Super. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Boze bron nas od smodyfikowanych jajek,roslin i zwierzat, Hana ladne te zwierzaczki takie prawdziwe, a tak wogole to za bardzo nie moge ogladac, bo zal mi sie robi, gdy ktores z nich laduje w garnku
|
|
|
|
|
|
|
ali
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Gość
|
Ali, jestem pod wraĹźeniem
|
|
|
|
|
|
|
ali
Gość
|
Ali, jestem pod wraĹźeniem ciÄĹźko jest dobrze zĹapaÄ je na fotke ciÄ
gle robiÄ
uniki ps coĹ mi odbiĹo chciaĹem zaĹoĹźyÄ hodowlÄ czubatek na jaja ale jak zobaczyĹem feniksy to nie mogĹem siÄ oprzeÄ sÄ
teĹź maĹo wymagajÄ
ce podobnie jak liliputy teraz mam problem jak wezmÄ czubatki to mogÄ
siÄ krzyĹźowaÄ
|
|
|
|
|
|
|
|
|