|
|
administ
Go
|
Ale jaja!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Sancho Pansa Hannibala odpowiada na pytanie co jesc jak sie jest uczulonym na bialka. Nie wiem czy to nie jest miejsce prob jakiegos nowego paleo-kabaretu. Całe zwierzaki grass-fed wypasane na Słońcu, w pełni surowy niefiltrowany miód lub plaster miodu naturalnie odbudowany, surowy nabiał jeśli tolerujesz. Nie ma obowiązku jedzenia jaj. Jeśli się je dostateczne ilości zwierzaków to jaja nie są do niczego potrzebne. Hannibal dodaje: Można spróbować jajka kacze, gęsie czy przepiórcze, najlepiej zapłodnione.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Baranie najlepiej długo trzymać w buzi, hormony zwierzęce wchłaniają się w jamie ustnej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a co zrobić, gdy się nie toleruje smaku tłuszczu ? to z kolei wyjaśnia wielki pszenny umysł prof. Mattes. Ale sam smak kwasów tłuszczowych nie jest miły dla podniebienia. Gdy koncentracja tego składnika jest zbyt duża, człowiek odczuwa potrawę jako zjełczałą, podobnie jak nieprzyjemnie odczuwa się potrawy przesolone, przesłodzone, zbyt kwaśne czy gorzkie, mimo że goryczka w czekoladzie czy piwie jest bardzo dobrze odbierana – wyjaśnia prof. Mattes. mowa o tłuściejszych potrawach Uczestnicy eksperymentu bez trudu wyłowili unikalny smak niektórych dań, określając go jako „irytujący", „nieprzyjemny", „fuj!", „tfu!". Uczeni poddali te dania analizie biochemicznej i odkryli, że zawierały więcej trójglicerydów niż inne. jak smakuje tłuszcz? dowiecie się tu: http://www4.rp.pl/Nauka/307309818-Szczypta-oleogustusa.html
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
renia
|
Świeże jajka (jedno, dwudniowe) trudniej się obierają niż takie kilkunastodniowe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
I rozdzielają się kiepsko, bo białko gęste. Takie to na jajecznicę, a na żółtkownicę lubię takie dwutygodniowe.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Świeże jajka (jedno, dwudniowe) trudniej się obierają niż takie kilkunastodniowe...
...ale dlaczego tak jest... nieważne...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
No jak nieważne? Mnie tam się każde jajo obiera super i szybko, ale filmu poglądowego na ten temat robić nie będę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja gotowane jajko ciacham nożem i łyżeczką wyciągam żółteczko. Takie pyszne, żółte lub pomarańczowe, konsystencja półpłynna (4 minuty gotowane - po królewsku)...palce lizać... jak pocieknie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Każdemu wedle potrzeb...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|