Zyon
|
Ten temat mozna chyba tez przeniesc do dzialu "sport". Uprzejmie donosze
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
mozna poprosic ten temat do "sportu"? ciekawy i uzyteczny
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się zdaje, że większość tematów można by zamknąć, zostawiając wywieszkę: 1:2,5-3,5:0,5-0,8 Serio mówię Prócz Koksownika
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
no a formula 7ZM?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Wiadomo, że pierwsze to woda! A reszta nieistotna, a jeśli nawet, to Dieta Optymalna i tak jest do niczego... Tylko jedynie słuszna odmiana LCHF typu cebula z karkówką, żurawina, kwas pruski, miedź, bez gluta i rotacja mleka jest słuszna. I ostrożnie z masłem, bo to pasza dla cieląt skondensowana, czyli raz w tygodniu, ale ostrożnie nawet jeśli z fasolą szparagową. Czy coś istotnego pominąłem? A i że "się mydli..."
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A gdzie szpinak? Cztery z plusem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Wiedziałem, że nie wyjdzie mi celująco! SZPINAK - jak mogłem zapomnieć!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mnie się zdaje, że większość tematów można by zamknąć, zostawiając wywieszkę: 1:2,5-3,5:0,5-0,8 Serio mówię Prócz Koksownika A czy węglowodany, które powstają z białka wlicza się do dziennej porcji węglowodanów? Np. zje się dajmy na to 50 g białka, z tego powstanie ok. 25 węglowodanów (tak?) to ile mamy zjeść węglowodanów, jeśli dzienna dawka ma być ok 50 g?: A? Dla mnie to było (i raczej jest) jasne, ale wiem, że są różne zdania na ten temat...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gdybym tak robił, Renia, to maiałbym niezłe HC, jedząc 3g B/kmc Czyli się nie wlicza, tak?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wiem, że tych węglowodanów z białka się nie wlicza. Najważniejsze są proporcje. Doktor pisał ile czego można zjeść aby było 50 g węglowodanów. Ale jeśli ktoś je więcej białka niż potrzebuje, to organizm przerabia ten nadmiar na węglowodany i dalej to już nic nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja wiem, że tych węglowodanów z białka się nie wlicza. Najważniejsze są proporcje. Doktor pisał ile czego można zjeść aby było 50 g węglowodanów. Ale jeśli ktoś je więcej białka niż potrzebuje, to organizm przerabia ten nadmiar na węglowodany i dalej to już nic nie wiem... A egzamin już niedługo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na wszelki wypadek zadzwoniłam do kompetentnej osoby i wiem (tak sądziłam, ale wolałam się upewnić), że tylko nadmiar białka zmienia się w węglowodany...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wiem, że tych węglowodanów z białka się nie wlicza. Najważniejsze są proporcje. Doktor pisał ile czego można zjeść aby było 50 g węglowodanów. Ale jeśli ktoś je więcej białka niż potrzebuje, to organizm przerabia ten nadmiar na węglowodany i dalej to już nic nie wiem... A egzamin już niedługo... Eeeee, najpierw będę miała szkolenie... wszelkie niejasności sobie rozświetlę i będę aż błyszczeć jak gwiazda jakaś...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A egzaminować będą ci sami co szkolą? Tak dla spokojności
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie ci sami, bo Komisja ocenia też kwalifikacje szkolących. Przewodniczącym Komisji Egzaminacyjnej będzie... Lepiej Reni nie będę stresował.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A gdzie szpinak? Chwilunia, a czy ten szpinak, to nie po to, aby mieć miedź?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No dobra, piec z minusem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko zaraz, zaraz, a miedz to przypadkiem nie byla z watroby cielecej a szpinak dla zelaza? Trudny przedmiot
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|