Blackend
|
Przyjdzie i na takie samodzielne wyjazdy czas. To była nauka z nativami połączona ze zwiedzaniem Londynu. Dziecko przyjechało szczęśliwe i usłyszeliśmy "moje najlepsze wakacje w życiu" - miłe.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
i usłyszeliśmy "moje najlepsze wakacje w życiu" - miłe. I o to chodzi, oby następne wakacje były jeszcze piękniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No pewnie, bo kiedy jak nie teraz? Potem to już tylko kierat.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jaki tam kierat! Błoga nuda przecież...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, wszystko przemysłowe jest rakotwórcze...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobrze, że przemysł jeszcze w jaja nie wkroczył, ale ponoć też są już rakotwórcze na szczęście.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dla nas dobra wiadomość - jajka tylko kilkanaście procent podrożały ( podobno spekulanci ), mleczne jak widać potaniały, Ze względu na suszę - owoce i warzywa ma mają być horrendalnie drogie. Czyli relatywnie będziemy '' do przodu ''
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kartki są dla ludu super, bo jasno na białym jest napisane co i ile komu się należy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie, do tego komunijna gospodarka planowa lepiej wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Plan roczny się zawsze wykona, choćby się go 5 lat robiło...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przede wszystkim na kartkowym socjalizmusie jest sprawiedliwość społeczna, każdy dostaje tyle samo i nie trzeba gonić za pieniądzem co i tak szczęścia nie daje. Aż się dziwię, że jeszcze na to nie wpadli i szastają niepotrzebnie kasą, która tylko stado demoralizuje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Każdy kto twierdzi, że utlenienie węgla z węlowodanu jest lepszym źródłem energii (powstawania ATP) niż utlenienie jednedo węgla i dwóch wodorów z alifatycznego łańcucha KT ( faktycznie odcina się dwa węgle i cztery wodory w betaoksydacji) - nie zna fizjologii, przemilcza ten fakt lub celowo kłamie!, opowiadając "bajki dla dzieci" - http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1849.0, że "podczas wysiłku fizycznego zachodzi glukoneogeneza" Za miedza obrodzil kolejny fachowiec, ktory twierdzi, ze jednak to mozliwe: Zwiększone wytwarzania glukozy jest wynikiem nasilenia glikogenolizy i glukoneogenezy w wątrobie. Na początku biegu udział glukoneogenezy jest niewielki. Jeśli bieg jest kontynuowany proces progresywnie wzrasta. Glukoneogenezę nasila dopływu do wątroby substratów dla tego procesu: glicerolu, mleczanu, pirogronianu oraz aminokwasów, przede wszystkim alaniny. Tak więc mleczany u ultrarunnera na LC są substratem do glukoneogenezy Zaleca 200 do 300g bialka dla ultrabiegaczy na LC Jeśli więc chcesz mieć przewagę nad innymi wynikającą z tego co powyżej napisałem, to podczas biegu wsuwaj śmietankę 30% wymieszaną z żółtkami. Tłuszcz i białko na 100 kilosów jest najodpowiedniejsze, ale białka i tłuszczu musi być dużo. Na taki dystans to między 200 a 300 gramów białka i powinno pokrywać minimum 30% zapotrzebowania energetycznego, a jeszcze lepiej jeśli pokrywałoby więcej. http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=254320#254320Na poczatku myslalem, ze to kolejne wcielenie Grzecha, ale i tak nie jestem do konca pewien.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
|