Autor
|
Wątek: bol w klatce piersiowej (Przeczytany 63152 razy)
|
adampio
Gość
|
Hana, byc moze namieszalem na talezu, ale zato jak smakuje. Kocham stac w kuchni, i jak mam zjesc jakies tam avocado z czym tam, to wole nie jesc. Kazdy z nas ma swoje ulubione, swoje zachcianki....ja mam sniadanie, ktore dla mnie jest podstawa dnia. nawet jak wstaje o 3-ciej w nocy.....to musze zjesc "sniadanie" nie avocado, poto aby zyc. Nistety taki jestem....problem w tym , patrzac Twoimi oczyma, ze komplikuje sobie zycie, spedzam zbyt duzo czasu w kuchni..ale pamietaj, ze ja makijazu nie nakladam przez godzine, wiec mam czas na stanie w kuchni i zrobienie czegos, co oczy jedza zanim ja zjem. A z tym zebem to prawda. Nie trzeba byc REKINEM, tak Kadar, wystarczy byc adampio!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Hana, byc moze namieszalem na talezu, ale zato jak smakuje. Kocham stac w kuchni, i jak mam zjesc jakies tam avocado z czym tam, to wole nie jesc. Kazdy z nas ma swoje ulubione, swoje zachcianki....ja mam sniadanie, ktore dla mnie jest podstawa dnia. nawet jak wstaje o 3-ciej w nocy.....to musze zjesc "sniadanie" nie avocado, poto aby zyc. Nistety taki jestem....problem w tym , patrzac Twoimi oczyma, ze komplikuje sobie zycie, spedzam zbyt duzo czasu w kuchni..ale pamietaj, ze ja makijazu nie nakladam przez godzine, wiec mam czas na stanie w kuchni i zrobienie czegos, co oczy jedza zanim ja zjem. A z tym zebem to prawda. Nie trzeba byc REKINEM, tak Kadar, wystarczy byc adampio!!!!!Â
Bo widzisz Adampio, tak jak sam napisales "ja jem po to aby zyc", a czy Ty zyjesz po to aby jesc? Z tym makijazem , trafiles, tylko czas sie nie zgadza.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Tak, Hana, masz racje, zyje poto by jesc. Dziennie zjadam okolo 800 gr pozywienia. Powiedz mi ile Ty jesz dziennie, tylko tak naprawde!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Okolo 450-500g. az sie sama dziwie, ze tak malo , i samopoczucie--swietne.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Zachowujecie siÄ jak dzieciaki : "ja jem tyle,a ja tyle" . SwojÄ
drogÄ
nie wyobraĹźam sobie ,aby mÄĹźczyzna w kwiecie wieku,pracujÄ
cy, zjadaĹ na Ĺniadanie... awokado MoĹźe i sÄ
tacy,ale pewnie nic nie robiÄ
PS. Nie moĹźecie siÄ porĂłwnywaÄ,bo dzielÄ
Was: pĹeÄ,rodzaj wykonywanej pracy i wiele innych rzeczy pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Czemu sobie Elmo nie wyobratasz? Wiesz, jakie avocado jest pozywne w 100g 1,9 : 23,5 : 6,7/B.T.W./
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Czemu sobie Elmo nie wyobratasz? Wiesz, jakie avocado jest pozywne w 100g 1,9 : 23,5 : 6,7/B.T.W./
Ale Hano,jest to tĹuszcz roĹlinny.Po prostu nie wyobraĹźam sobie,jak mĂłj mÄ
Ĺź zjada na sniadanie awokado i idzie do pracy,to by nie przeszĹo przynajmniej u mnie w rodzinie...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
No wlasnie elmo, to Hana tak je, nie ja !! Ale Hana ma racje, ze avocado jest bardzo pozywne, tylko, ze ja nie wyobrazam sobie sniadania bez min 4 zoltek, 50 gr beconu, 100 gram wazyw i jakiejs smietany powyzej 36 proc. Lubie sniadania.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Masz racje Elmo, tluszcz roslinny, dlatego jem raz w tygodniu w srode.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Masz racje Elmo, tluszcz roslinny, dlatego jem raz w tygodniu w srode.
Czyli jest OK ,bo dlaczego nie moĹźna by byĹo zjeĹÄ sobie raz w tygodniu awokado Ludzie nie powinni przecieĹź byÄ wiÄĹşniami jedzenia W doborze poĹźywienia czĹowiek powinien kierowac siÄ smakiem,intuicjÄ
i...rozumem
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Adampio,a nie myslaĹeĹ rzucic palenia ? W sumie to nie moja sprawa,ale pytam z ciekawoĹci
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Oczywiscie, ze myslalem Elmo. Tylko to nie takie proste. Ale poniewaz juz nie wolno palic prawie nigdzie, w biurze tez nie, to mysle, ze to tak automatycznie i naturalnie sie skonczy. W domu tez nie palimy, wychodzimy do ogrodu, nie zawsze sie chce wyjsc, wiec automatycznie pali sie mniej. Jednak psycha ludzka jest glupia: zakazany owoc smakuje najlepiej. Nimniej jednak jestem dobrej mysli, tym bardziej, ze chce przestac palic
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Hana przed dieta J.K. awokado bylo moim ulubionym owocem ,moglam zjadac nawet codziennie,teraz mam na nie b.rzadko ochote,i juz nie smakuje tak jak dawniej Hana,a co robisz z pestkami,bo ja hoduje z nich wielkie drzewa,nawet wieksze od Fikusa,szkoda tylko,ze w naszych warunkach nie owocuja, rowniez zjadam jeden rodzaj bialka na dobe,i warzywa z tluszczem, kazdego ranka zaczynam od tego na co mam ochote albo od warzyw ze smalcem,jednak wole ze slonina i te skwarki,pycha, a innego dnia zaczynam od bialka i jem jajka albo podroby albo kaczke,albo karkowke,albo boczek ,jednak nie jem codziennie jajek,ani masla ani innych prod.mlecznych jem wtedy porcje bialka zwierzecego w jednym posilku,drugi posilek to warzywa z tluszczem, zawsze lubilam jedzenie malo wyszukane i malo pracochlonne,przestalam piec ciasta nawet te opty i placki serowe,pozostaly mi tylko placki ziemniaczane,
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Gość
|
Jakie wiÄzienie, co wy piszecie?
Ja tez lubie awokado i nie wyznaczam sobie dni tygodnia, zeby go zjesc. Wliczam do BTW i juz. A poza tym Jan KwaĹniewski pisaĹ, Ĺźe awokado i oliwa z oliwek zawieraja jedne z najlepszych tĹuszczĂłw roslinnych.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Kodar, opisz mi dokladnie postepowanie z pestkami avocado, tez chciala bym hodowac.
Widzisz Ewa mamy podobne zdanie na temat tluszczow roslinnych, oczywiscie dzieki dr J.Kwasniewskiemu, i Lekarka tez jest za oliwa z oliwek.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
Kodar, opisz mi dokladnie postepowanie z pestkami avocado, tez chciala bym hodowac.
Mnie teĹź to zainteresowaĹo,nawet myĹlaĹam sobie o tym na spacerku ProszÄ o wytyczne
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Kodar, opisz mi dokladnie postepowanie z pestkami avocado, tez chciala bym hodowac. Hana, to jest niesamowicie proste,pestke po zjedzeniu awokado,myje i natychmiast wsadzam czescia zwezona do doniczki napelnionej do polowy ziemia, doniczka nie moze byc zbyt wielka,no i systematyczne podlewanie,to wszystko, jezeli chcesz szybciej by wykielkowala,naloz z przedziurkowanej foli kapturek i sprawdzaj czy nie plesnieje, oczywiscie w miare wzrostu trzeba przesadzac do wiekszych doniczek, przy dobrym pielegnmowaniu iodpowiednim mikroklimacie, drzewka beda krzaczaste i wysokie ktore musialam oddac,bo w domu zabraklo miejsca,teraz ma mnostwo malych i sa bardzo dekoracyjne, awokado jem gdy jest b.dojrzale.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Dziekuje Kodar.
Szpicem pestki do dolu i ma byc cala przykryta ziemia--tak?
Miejsce gdzie stoi doniczka ma byc sloneczne, czy lepiej w cieniu?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
...to sie spreze... te materialy/badania/ mam gdzies na dysku.
Maf. To ja Ci napisaĹam jakie mam BMI,a Ty miaĹeĹ przesĹaÄ materiaĹy i....NIC milczysz .... pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
no coz, polek czas rozmiw..... pestki.... ale tak prawde mowiac jakia wartosc mialoby zycie bez tych rozmow!!! super dziewczyny!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|